1. Home>
jobcrafting-blog-image
Blog

Jobcrafting: naar persoonlijk en betekenisvol werk in 5 stappen

Hoe verhoog je de productiviteit van medewerkers en vergroot je tegelijkertijd hun betrokkenheid? Het is een veelgestelde vraag in hr. Een populair antwoord is jobcrafting. Hierbij geef je werknemers de vrijheid om het werk aan te passen aan hun persoonlijke voorkeuren en talenten. Welke voordelen levert dit nog op en hoe ga je er concreet mee aan de slag? 

By Sandra Dellevoet16/4/2024
Absenteeism-NL
Ebook

Ziekteverzuimrapport 2023

Wij onderzoeken elk jaar het Belgische ziekteverzuim. Is dat verzuim in jouw organisatie nog normaal? En ligt het in lijn met andere organisaties van dezelfde grootte in jouw sector?  Het zijn vragen waar veel bedrijven mee worstelen. In het nieuwe verzuimrapport van SD Worx vind je heel wat cijfers die je een eerste richting geven en enkele tips om ermee aan de slag te gaan. 

9/4/2024
blog herstructurering
Blog

Herstructurering? Ga voor begeleiding met expertise

Een herstructurering is altijd slecht nieuws, voor werkgevers en werknemers. Bij grote spelers treedt dan de wet Renault in werking. Een complexe procedure in een delicate context. Dan is een doorgewinterde partner zoals SD Worx meer dan welkom. Onze consultants hebben niet alleen de juridische expertise en vaardigheden maar ook een goed zicht op alle loondata en kunnen dus meteen de impact van voorstellen en beslissingen inschatten. Ook alle nazorg nemen ze op zich. Het gevolg? Een vlotte, duidelijke en serene procedure voor iedereen. Dat illustreert een recent voorbeeld.

5/4/2024
blog ploegenarbeid
Blog

Vrijstelling doorstorting bedrijfsvoorheffing ploegenarbeid: alternatieve overgangsregeling tot eind 2026

Maak je gebruik van de gedeeltelijke vrijstelling van doorstorting bedrijfsvoorheffing (BV) voor ploegenarbeid? Onlangs oordeelde het Grondwettelijk Hof dat de fiscus de regels strikt mag interpreteren, waardoor potentieel veel ploegensystemen uit de boot zouden vallen. Een alternatieve overgangsregeling houdt ze deels aan boord tot eind 2026.

By Bart Hollebekkers4/4/2024
loonbeleidx1200x800
Gids

Is jouw loonbeleid klaar voor de toekomst?

Lees deze gids nu zodat je volledig voorbereid bent op de loontransparantie wet van 2026!

In deze gids ontdek je;

  • waarom je vandaag nog aan de slag moet met je loonbeleid
  • wat een sterk loonbeleid is
  • én hoe wij je kunnen helpen.
26/3/2024
1200x800viriginie
Podcast

Podcast: aantrekkelijk en motiverend loonbeleid

Een aantrekkelijk en motiverend loonbeleid; wat houdt dat in? En hoe blijft het betaalbaar voor jou als werkgever? Je ontdekt het rechtstreeks van de experten in deze podcast.

20/3/2024
BLOG18324_HERO_1200x800
Blog

Waarom je vandaag nog aan de slag moet met je loonbeleid?

We hebben 2 redenen voor je. Een effectief loonbeleid helpt je om medewerkers te behouden en te motiveren én nieuw talent aan te trekken. Bovendien, moet je klaar zijn voor de verplichte loontransparantie van 2026. En dat klinkt misschien evidenter dan je zou denken. De ontwikkeling van een sterk loonbeleid, dat doe je niet in 1-2-3. Onze tip? Begin er vandaag nog aan.

By Virginie Verschooris 15/3/2024
no-alt
Blog

Digitalisering in horeca: win tijd voor wat telt

De horecasector is een belangrijke (en groeiende) werkgever in België. Veel kleine kmo’s staan voor grote uitdagingen: personeelstekort, atypische werkuren en planning. Gelukkig bestaan er ook digitale oplossingen die het werk makkelijker maken, leerden twee panelgesprekken met Steven Rosseel (hr-dienstverlener SD Worx), Frank De Meulder (voorraad-app Growzer) en Thomas Broeckaert (plannings-app Strobbo).

15/3/2024
Blog15324_1200x800
Blog

12 veelgestelde vragen rond klein verlet

Is je medewerker afwezig door een huwelijk, plechtige communie of overlijden binnen de familie? Dan kan hij of zij daar misschien klein verlet of omstandigheidsverlof voor inzetten. De lijst van gebeurtenissen die daarvoor aanleiding geven is lang en ietwat complex. We maken het concreet aan de hand van enkele veelgestelde vragen van werknemers.

By Anneleen Verstraeten13/3/2024