Tijdelijke tewerkstelling
Uitzendarbeid, jobstudenten of projectsourcing zijn maar enkele manieren om een tijdelijke werkpiek op te vangen. Alles wat je moet weten over tijdelijke tewerkstelling, lees je in deze blogs, e-books en andere interessante info. Of stel ons meteen je vraag.
People Facts 2024
Advies, tips en tricks rond hr in kmo
De grootste kracht van je bedrijf, dat zijn je medewerkers. Maar hoe vind je de juiste mensen en zorg je ervoor dat ze met plezier en geëngageerd komen werken? Wat met complexe selectieprocedures, marktconforme verloningen en opleidingen? Een professioneel hr-beleid voor je kmo is het antwoord: dat is het fundament voor alles. Bovendien maakt een geoptimaliseerd personeelsbeleid ook alle plannen glashelder, voor jou én je team. Enkel zo bouw je samen aan de groei van je organisatie. En wij bouwen graag mee.
Het e-book met 10 essentiële vragen als je start met personeel
Bij een eerste aanwerving horen heel wat praktische formaliteiten. Daarom gaan we in deze brochure dieper in op de tien vragen die elke toekomstige werkgever best beantwoord ziet vóór de eerste werkdag van zijn kersverse werknemer begint.
In dit e-book ontdek je de 10 belangrijkste zaken die je moet weten vóór je je eerste medewerker aanwerft:
- Je eerste aanwerving: wie neem je in dienst?
- Welk arbeidsstatuut kies je?
- Kies je voor een vol- of deeltijdse werknemer?
- Hoeveel kost een werknemer?
- Hoeveel moet je medewerker verdienen?
- Wat met jouw bezoldiging?
- Hoe kun je de totale loonkosten drukken?
- Wat moet je regelen vóór de eerste werkdag?
- Wat als jouw werknemer niet werkt?
- Wie zal de lonen berekenen?
7 vragen over flexi-jobs
Flexi-jobs: voor werkgevers handig om piekmomenten op te vangen, voor werknemers een manier om voordelig (want belastingvrij) bij te verdienen. Geen wonder dat het aantal flexi-jobbers blijft stijgen. Sinds 1 januari 2024 is het stelsel uitgebreid naar meer sectoren en is het praktisch kader aangescherpt.
De verrassende waarheid over tijdelijke tewerkstelling: 4 misvattingen weerlegd
Als de coronacrisis ons iets heeft geleerd dan is het wel dat je als bedrijf maar beter wendbaar bent. Vandaag, maar zeker ook op lange termijn. “Wie op zoek is naar flexibele krachten, heeft nu al heel wat opties. Maar er is terughoudendheid.” Veerle Coffé, expert bij SD Worx, wil die drempelvrees wegnemen.
Flexibel tewerkstellen in Corona-tijden
Het Corona-virus is begin dit jaar uit China overgewaaid naar Europa en heeft in een mum van tijd zowel ons privéleven als het bedrijfsleven overhoop gegooid.
Nieuwe wet sociale verkiezingen: grote veranderingen voor interims
De stemming van de socialeverkiezingswet is doorgaans een verplicht nummer waarbij er nauwelijks iets wordt toegevoegd aan het voorstel van de sociale partners. Maar niet deze keer: zet je courant interims in, dan betekent het pas goedgekeurde wetsvoorstel een aardverschuiving voor het verloop van de sociale verkiezingen. Maar ook de mogelijkheden voor e-voting werden gevoelig uitgebreid. In deze blog lees je meer over de concrete gevolgen van het pas gestemde wetsvoorstel. Dat moet binnenkort wel nog definitief worden goedgekeurd in de plenaire vergadering van het parlement.
1 op de 10 medewerkers is freelancer: tijd voor een aangepast hr-beleid
Tot 97% van de Belgische bedrijven schakelt regelmatig freelancers in. Dat blijkt uit een recente enquête van SD Worx in samenwerking met de Antwerp Management School. Toch laat het hr-beleid voor deze medewerkers in de meeste organisaties te wensen over: slechts 1 op de 3 stemt zijn strategie af op hun tewerkstelling.
- Previous
- 1
- Next