Mobiliteit
Slimme mobiliteitskeuzes komen niet alleen het milieu ten goede, je houdt er ook je loonkosten mee onder controle. Alles wat je moet weten over multimodale mobiliteit, lees je in deze blogs, e-books en andere interessante info. Of stel ons meteen je vraag.
Het belang van lokale verankering
In deze podcast vertellen Annemie Desal en Barbara Van Goeye, respectievelijk kantoordirecteur van Roeselare en Brugge, over het belang van aanwezig te zijn in je regio om zo je klanten en hun uitdagingen nog beter te kennen.
Waarom een Mobiliteitsbudget invoeren? 5 redenen
Steeds meer werkgevers bieden hun medewerkers de mogelijkheid om voor een mobiliteitsbudget te kiezen. En gelijk hebben ze, want het biedt enkele straffe voordelen voor beide partijen. Denk jij aan de introductie van een mobiliteitsbudget? Laat je over de streep trekken door deze 5 voordelen.
Mobiliteitsbudget: 6 vragen
Het mobiliteitsbudget, het groene alternatief voor de bedrijfswagen, wint aan populariteit. Sinds de invoering ervan zagen we al enkele versoepelingen en sinds 1 januari 2024 is het makkelijker om het mobiliteitsbudget te berekenen.
Federale mobiliteitsenquête woon-werkverplaatsingen 2024-2025
Om de drie jaar moeten ondernemingen met meer dan 100 werknemers een mobiliteitsenquête invullen die peilt naar het woon-werkverkeer van hun medewerkers. De enquête start op 30 juni 2024 en eindigt op 31 januari 2025. Bedrijven die in aanmerking komen, krijgen een e-mail en brief van de FOD Mobiliteit & Vervoer met de uitnodiging om aan de enquête deel te nemen.
HR Trends 2024
We vroegen werkgevers en werknemers naar de belangrijkste hr-trends voor 2024. Uit ons onderzoek blijkt dat we dit jaar vooral bestaande tendensen verder zullen uitbouwen en consolideren:
- talentmanagement
- flexibiliteit
- financieel welzijn
- mobiliteit
- digitalisering
Lees je nu alvast in over de trends en waarom ze maar beter op je radar staan.
Elektrische bedrijfswagens en laadstations: fiscale voordelen
De ambitie is duidelijk: alle nieuwe bedrijfswagens koolstofemissievrij vanaf 2026. Hoe raken we daar? Met fiscale voordelen én sociale maatregelen voor werkgevers. We zetten de belangrijkste op een rij voor zowel elektrische wagens (EV’s) als laadstations. De hoofdboodschap: je wacht beter niet te lang om in actie te schieten.
De bedrijfsfiets: de voordelen op een rij
Voor je werknemers wordt het steeds lastiger om met de auto naar het werk te pendelen. De fiets is een interessant alternatief: naast minder stress en een gezonde portie lichaamsbeweging zijn er ook flink wat fiscale voordelen.
Meer nettoloon in combinatie met groene mobiliteit?
Er is in onze maatschappij een enorm draagvlak om voor onze planeet te zorgen, dat is zeker. In de bedrijfswereld komt dit hoofdzakelijk tot uiting in de vergroening van mobiliteit, ook jij hebt hier ongetwijfeld al over nagedacht.
10 vragen en antwoorden over dure brandstof- en energieprijzen
De hoge brandstof- en energieprijzen hakken er stevig in bij werkgevers én werknemers. Iedereen ziet de factuur stijgen. Wat kun je zelf doen om ervoor te zorgen dat je kosten niet door het dak gaan en hoe ondersteun je medewerkers die alsmaar dieper in de buidel moeten tasten? Veerle Michiels, juridisch adviseur bij SD Worx, beantwoordt tien prangende vragen.
Op weg naar slimmere mobiliteit
Files zijn niet enkel nefast voor het milieu, maar ook voor het welzijn en de productiviteit van je medewerkers. Als organisatie doe je er dus goed aan om een doordachte regeling van het woon-werkverkeer aan te bieden. Gelukkig heb je de keuze uit een brede waaier aan alternatieven voor de bedrijfswagen.
In dit e-book delen we graag de verschillende pistes om een duurzamer verkeersbeleid te introduceren en te stimuleren. Zo kun je de tevredenheid en het engagement van je medewerkers een stevige boost geven.
Regering sleutelt aan vergroening van de mobiliteit: de nieuwigheden onder de loep
In het federale regeerakkoord stond al dat de regering versneld werk wil maken van de fiscale vergroening van het bedrijfswagenpark. De geplande uitbreiding van duurzame mobiliteitsmodi moet ook het mobiliteitsbudget een duw in de rug geven. Deze groene ambitie mondde uit in een voorontwerp waar de Raad van State zich nu over buigt.
De Vlaamse overheid kiest voor fietsmobiliteit
Het aanbieden van een bedrijfsfiets wint aan populariteit. Logisch ook, want het is een aantrekkelijk alternatief om de files te omzeilen, het levert trappende medewerkers een dagelijkse portie beweging op en het is milieuvriendelijk. Daarnaast klinkt ook de roep om een meer persoonlijke verloning in functie van de behoefte van de medewerker steeds luider. De Vlaamse overheid is niet doof gebleven voor deze verzuchtingen. Binnenkort kunnen personeelsleden (contractueel en statutair) bij de Vlaamse lokale besturen dan ook, volgens de principes van flexibel verlonen, voordelen kiezen om hun fietsmobiliteit te bevorderen.