1. Home>
  2. Nieuws & inspiratie>

Payroll

Een correcte, tijdige en vlotte loonadministratie behoort tot het hart van je organisatie. Hoe je je payroll en hr nóg efficiënter kunt aanpakken, lees je in deze blogs, e-books en andere interessante info. Of stel ons meteen je vraag.

payroll
Content types
blog vakantie
Blog

7 veelgestelde vragen over vakantie

Vakantie! Ook dit jaar hebben jij en je werknemers wellicht weer vragen over vakantie opnemen. Als werkgever ben je daar in elk geval maar beter goed op voorbereid. Het antwoord op zeven veelgestelde vragen.

By Anneleen Verstraeten6/6/2024
BlogPayroll2_1200x800
Blog

Waarom zou je loonberekening en payroll uitbesteden?

Het zal geen verrassing zijn dat we bij SD Worx pro outsourcing zijn. Daarom stelden we deze vraag aan een objectiever publiek. Hr-professionals en werkgevers, de mensen die er maandelijks mee bezig zijn. Waar lopen ze tegenaan? Zij gaven een inzicht in de belangrijkste deeltaken die ze uitbesteden en waarom ze dit doen.

15/5/2024
BlogOutsourcing1_1200x800
Blog

5 redenen om versterking in te roepen via outsourcing

Outsourcing, het is door de jaren heen een containerbegrip geworden voor een brede waaier aan mogelijke oplossingen waarbij een derde partij je ondersteunt. En daarbij bepaal je volledig zelf welke activiteiten je wel of niet uitbesteedt, en hoe dat gebeurt. Zo kan die hulp tijdelijk of structureel zijn, bij jou op kantoor of off-site plaatsvinden. Dit zijn de 5 top redenen om te kiezen voor outsourcing.

15/5/2024
no-alt
Ebook

Start je als werkgever?

Werf je binnenkort je eerst werknemer aan? Dan komt er heel wat informatie en administratie op je af.

In dit e-book behandelen we de 10 meestgestelde vragen die aan onze startersadviseurs gesteld worden.

Bijvoorbeeld:

  • Wie neem je in dienst?
  • Welk arbeidsstatuut kies je?
  • Kies je voor een vol- of deeltijdse werknemer?
2/5/2024
blog herstructurering
Blog

Herstructurering? Ga voor begeleiding met expertise

Een herstructurering is altijd slecht nieuws, voor werkgevers en werknemers. Bij grote spelers treedt dan de wet Renault in werking. Een complexe procedure in een delicate context. Dan is een doorgewinterde partner zoals SD Worx meer dan welkom. Onze consultants hebben niet alleen de juridische expertise en vaardigheden maar ook een goed zicht op alle loondata en kunnen dus meteen de impact van voorstellen en beslissingen inschatten. Ook alle nazorg nemen ze op zich. Het gevolg? Een vlotte, duidelijke en serene procedure voor iedereen. Dat illustreert een recent voorbeeld.

5/4/2024
loonbeleidx1200x800
Gids

Is jouw loonbeleid klaar voor de toekomst?

Lees deze gids nu zodat je volledig voorbereid bent op de loontransparantie wet van 2026!

In deze gids ontdek je;

  • waarom je vandaag nog aan de slag moet met je loonbeleid
  • wat een sterk loonbeleid is
  • én hoe wij je kunnen helpen.
26/3/2024
1200x800viriginie
Podcast

Podcast: aantrekkelijk en motiverend loonbeleid

Een aantrekkelijk en motiverend loonbeleid; wat houdt dat in? En hoe blijft het betaalbaar voor jou als werkgever? Je ontdekt het rechtstreeks van de experten in deze podcast.

20/3/2024
coworkers
Blog

Begrotingsakkoord 2024: 5 uitgelichte maatregelen

Op 9 oktober 2023 bereikte de federale regering een akkoord over de begroting voor 2024. Let wel, dit is nog maar een politiek akkoord, de juridische (ontwerp)teksten moeten nog volgen. We gaan hier dieper in op 5 maatregelen die impact hebben op jou als werkgever. Ze treden in werking op 1 januari 2024.

By Geert Vermeir19/10/2023
Blog3-Heading-960x540
Blog

Migratie van SAP On-Premise naar SAP SuccessFactors: ervaar de kracht van cloudgebaseerde hr-transformatie

In de digitale wereld van vandaag zijn bedrijven voortdurend op zoek naar nieuwe manieren om efficiënter te werken en te groeien. Een belangrijke verandering op dat vlak is dat de ondersteuning voor lokale SAP HCM-systemen in 2027 stopt. Dat wil zeggen dat bedrijven hun bestaande systemen voor het zover is naar de cloud moeten verhuizen. Sommige bedrijven zijn met dat proces al gestart. Wie die stap nog niet heeft gezet, moet beseffen dat te lang wachten kan leiden tot problemen, zoals tekort aan middelen of hogere kosten.

17/10/2023
Blog2-Heading-960x540
Blog

Een gids van de grond naar de cloud: SD Worx SAP Solutions voor een vlotte en geslaagde hr-transformatie

Het payrolllandschap evolueert voortdurend en biedt organisaties tal van opties, waaronder cloudgebaseerde oplossingen, automatiseringssoftware en gebruik van ‘managed services’. SAP, gerenommeerd marktleider in software voor bedrijven, geeft nu niet langer gewoon de voorkeur aan cloudsystemen, maar maakt de overstap naar de cloud compleet. Het kondigt dan ook de stopzetting aan van mainstreamonderhoud voor lokale oplossingen tegen 2027.

17/10/2023
Blog 1_1200x800
Blog

De toekomst van hr-systemen: een duik in de cloud met Employee Central Payroll

In de snel veranderende bedrijfswereld van vandaag staan hr-afdelingen voor nieuwe uitdagingen. De verschuivingen in werkpatronen en werklocaties en de opkomst van hybride en telewerken hebben daar alles mee te maken. Daar komt nog bij dat SAP HCM tegen 2027 het mainstreamonderhoud van lokale systemen stopzet, wat wil zeggen dat bedrijven noodgedwongen op zoek moeten naar moderne alternatieven. Steeds vaker kijken ze daarvoor naar cloudgebaseerde hr-systemen als mogelijke oplossing. Wel bestaan er nog heel wat misvattingen over de cloud. In deze blog scheppen we klaarheid, zetten we de belangrijkste voordelen van de cloud uiteen en lees je waarom bedrijven steeds vaker de stap zetten naar cloudgebaseerde hr-systemen zoals SAP SuccessFactors.

17/10/2023
Computer Screen with Data
Blog

Jouw gids voor outsourcing van internationale payroll

Inmiddels is outsourcing een veelvoorkomend begrip in de hele bedrijfswereld. Hoewel de meeste mensen grofweg weten wat outsourcing inhoudt, zijn er nog veel onzekerheden over wat payrolloutsourcing precies omvat en hoe dat op internationaal niveau werkt.

14/7/2023