1. Home>
BlogPayroll2_1200x800
Blog

Waarom zou je loonberekening en payroll uitbesteden?

Het zal geen verrassing zijn dat we bij SD Worx pro outsourcing zijn. Daarom stelden we deze vraag aan een objectiever publiek. Hr-professionals en werkgevers, de mensen die er maandelijks mee bezig zijn. Waar lopen ze tegenaan? Zij gaven een inzicht in de belangrijkste deeltaken die ze uitbesteden en waarom ze dit doen.

15/5/2024
BlogOutsourcing1_1200x800
Blog

5 redenen om versterking in te roepen via outsourcing

Outsourcing, het is door de jaren heen een containerbegrip geworden voor een brede waaier aan mogelijke oplossingen waarbij een derde partij je ondersteunt. En daarbij bepaal je volledig zelf welke activiteiten je wel of niet uitbesteedt, en hoe dat gebeurt. Zo kan die hulp tijdelijk of structureel zijn, bij jou op kantoor of off-site plaatsvinden. Dit zijn de 5 top redenen om te kiezen voor outsourcing.

15/5/2024
no-alt
Ebook

Start je als werkgever?

Werf je binnenkort je eerst werknemer aan? Dan komt er heel wat informatie en administratie op je af.

In dit e-book behandelen we de 10 meestgestelde vragen die aan onze startersadviseurs gesteld worden.

Bijvoorbeeld:

  • Wie neem je in dienst?
  • Welk arbeidsstatuut kies je?
  • Kies je voor een vol- of deeltijdse werknemer?
2/5/2024
BlogAbsenteeism_1200x800
Blog

Ziekteverzuim bestrijden: 5 domeinen om aan te pakken in 2024

Hoe staat het met de gezondheid van jouw organisatie? Een van de beste graadmeters hiervoor is het ziekteverzuim. Als bedrijfsleider of hr-manager weet jij dat zieke werknemers je bedrijf een hoop kopzorgen bezorgen én geld kosten.

2/5/2024
Pay Facts 2024
Gids

Pay Facts 2024

Advies, tips en tricks rond verloning in kmo’s

Ontevredenheid over het salaris is de hoofdreden waarom werknemers vertrekken. Maar verloning is ook essentieel voor het aantrekken van nieuwe medewerkers in de huidige war for talent. Je zorgt dus maar beter dat je loonbeleid goed zit.

Onze Pay Facts 2024 helpt je daarbij. Deze gratis digitale gids bevat tal van tools en tips voor jouw loonbeleid, gebaseerd op data. 

26/4/2024
jobcrafting-blog-image
Blog

Jobcrafting: naar persoonlijk en betekenisvol werk in 5 stappen

Hoe verhoog je de productiviteit van medewerkers en vergroot je tegelijkertijd hun betrokkenheid? Het is een veelgestelde vraag in hr. Een populair antwoord is jobcrafting. Hierbij geef je werknemers de vrijheid om het werk aan te passen aan hun persoonlijke voorkeuren en talenten. Welke voordelen levert dit nog op en hoe ga je er concreet mee aan de slag? 

By Sandra Dellevoet16/4/2024
Absenteeism-NL
Ebook

Ziekteverzuimrapport 2023

Wij onderzoeken elk jaar het Belgische ziekteverzuim. Is dat verzuim in jouw organisatie nog normaal? En ligt het in lijn met andere organisaties van dezelfde grootte in jouw sector?  Het zijn vragen waar veel bedrijven mee worstelen. In het nieuwe verzuimrapport van SD Worx vind je heel wat cijfers die je een eerste richting geven en enkele tips om ermee aan de slag te gaan. 

9/4/2024
blog herstructurering
Blog

Herstructurering? Ga voor begeleiding met expertise

Een herstructurering is altijd slecht nieuws, voor werkgevers en werknemers. Bij grote spelers treedt dan de wet Renault in werking. Een complexe procedure in een delicate context. Dan is een doorgewinterde partner zoals SD Worx meer dan welkom. Onze consultants hebben niet alleen de juridische expertise en vaardigheden maar ook een goed zicht op alle loondata en kunnen dus meteen de impact van voorstellen en beslissingen inschatten. Ook alle nazorg nemen ze op zich. Het gevolg? Een vlotte, duidelijke en serene procedure voor iedereen. Dat illustreert een recent voorbeeld.

5/4/2024
blog ploegenarbeid
Blog

Vrijstelling doorstorting bedrijfsvoorheffing ploegenarbeid: alternatieve overgangsregeling tot eind 2026

Maak je gebruik van de gedeeltelijke vrijstelling van doorstorting bedrijfsvoorheffing (BV) voor ploegenarbeid? Onlangs oordeelde het Grondwettelijk Hof dat de fiscus de regels strikt mag interpreteren, waardoor potentieel veel ploegensystemen uit de boot zouden vallen. Een alternatieve overgangsregeling houdt ze deels aan boord tot eind 2026.

By Bart Hollebekkers4/4/2024