Talent
Les compétences dont votre entreprise a besoin sont en perpétuelle évolution. La tâche principale des RH dans tout cela est d’approvisionner votre entreprise en talents appropriés. Pour savoir comment aborder efficacement la gestion des talents, consultez ces blogs, e-books et autres informations intéressantes. Ou posez-nous directement votre question.
Waarom je tijdelijke medewerkers beter in de armen sluit en hoe
Uitzendkrachten, freelancers, flexi-jobbers … bij veel organisaties zijn ze niet meer weg te denken. Meer zelfs, uit onderzoek van SD Worx blijkt dat bijna 4 op de 10 werkgevers in toenemende mate rekent op tijdelijke medewerkers. Maar hoe ga je om met deze bonte groep? Hoewel ze een ietwat andere aanpak vereisen dan je vaste team, doe je er goed aan om hen als volwaardige medewerkers te behandelen. Ontdek waarom dat is en hoe je de daad bij het woord voegt.
HR tech en AI in talentmanagement: houd het menselijk
In een boeiend gesprek verkennen Jan Laurijssen, HR-evangelist bij SD Worx, en Professor Ans de Vos van Antwerp Management School en de Universiteit van Antwerpen, de ingewikkelde wisselwerking tussen technologie en menselijke betrokkenheid in talentmanagement.
Transparanter talentmanagement in 5 stappen
Dat transparantie essentieel is voor een positieve medewerkerservaring staat inmiddels vast. Want wie houdt er niet van openheid in een organisatie? Maar weten waar je begint om de transparantie te verbeteren, is voor hr-managers vaak een moeilijkheid op zich. Onze tip: pak eerst je talentmanagement aan. Een transparante talentstrategie boezemt vertrouwen in de organisatie in. Bovendien vergroot je zo het zelfvertrouwen bij medewerkers, verminder je onzekerheid en helpt het om maximaal voordeel te halen uit ieders skills.
Wij geven je vijf tips voor een transparanter talentmanagement die je direct kunt toepassen.
5 tips voor een talentstrategie die werkt voor je bedrijf én je medewerkers
Terwijl steeds meer werknemers het vertrouwen hebben om hun carrière zelf in handen te nemen, blijven 4 op de 10 werkgevers worstelen met het aantrekken van de juiste talenten voor hun bedrijf. Vanwaar deze mismatch op de arbeidsmarkt? Wij zochten het uit en vertellen je hoe je de “war for talent” wint.
Meer cijfers, inzichten en tips van experten vind je in ons e-book.
4 redenen om je talentstrategie opnieuw uit te denken
Kan je talentstrategie wel een boost gebruiken? Bepaalde processen voor talentmanagement zijn voor alle ondernemingen gelijk. Maar dat betekent niet dat ze overal even efficiënt verlopen. Om er nog maar van te zwijgen dat zelfs de meest doordachte talentstrategie al snel achterhaald kan zijn als je kijkt naar hoe snel de technologie evolueert en de maatschappij verandert. In deze blog lees je er alles over.
Waarom talentmanagement cruciaal is voor je bedrijf
De “war for talent”, de media kunnen er niet over zwijgen. Maar, het echte verhaal achter deze oorlog, blijft vaak onderbelicht. Want terwijl steeds meer werknemers het vertrouwen hebben om hun carrière zelf in handen te nemen, blijven 4 op de 10 werkgevers worstelen met het aantrekken van de juiste talenten voor hun bedrijf. Wij onderzochten deze mismatch op de arbeidsmarkt en onthullen waarom je moet investeren in talentmanagement.
Werknemers langer laten werken: dit zijn de voordelen
De overheid beloont werknemers die langer werken. Maar ze stimuleert evengoed werkgevers die oudere werknemers in dienst nemen of houden. Daar profiteer je als werkgever dubbel van, want zij beschikken over vele vaardigheden die jongeren nog moeten aanleren. En wie zegt neen tegen een grotere talentenpool?
Landingsbanen: wat zijn de mogelijkheden?
In een landingsbaan gaat een oudere werknemer minder uren presteren of stapt hij over naar een lichtere job. De bedoeling is om het einde van de loopbaan wat uit te stellen. Maar de ene landingsbaan is de andere niet, en de voorwaarden veranderen bovendien regelmatig. We zetten per mogelijkheid de regels op een rij.
Krachtlijnen van Vlaams opleidingsverlof in een notendop
Elke werknemer die in de privésector in Vlaanderen is tewerkgesteld, heeft recht op maximaal 125 uur Vlaams opleidingsverlof (VOV). Voor het schooljaar 2023-2024 kan dat zelfs eenmalig worden verdubbeld als de werkgever de opleiding suggereert. Je medewerker mag die lessen volgen tijdens de werkuren en met behoud van loon – uiteraard gelden er wel beperkingen.
DE TOP 5-TRENDS IN HR VOOR 2023 OM (GEEN) REKENING MEE TE HOUDEN
De afgelopen jaren rommelde er heel wat in hr-land. De turbulente tijden houden ook in 2023 aan, met enkele wereldwijd opkomende evoluties die je personeelsbeleid op de proef kunnen stellen. Welke hr-trends voor 2023 neem je het best mee in je hr-strategie? Onze experten werpen een blik op de toekomst.
De arbeidsdeal: 10 vragen over de nieuwe opleidingsverplichtingen
Levenslang leren is een belangrijke pijler van de goedgekeurde arbeidsdeal. Die voorziet in een jaarlijks opleidingsplan en een individueel opleidingsrecht. Maar of die verplichtingen ook voor jou gelden, hangt af van de grootte van je bedrijf. Door meer te investeren in de bijscholing van de beroepsbevolking wil minister van Werk Pierre-Yves Dermagne een echte opleidingscultuur creëren.
Duurzame ontwikkeling van talent: 5 do’s-and-don’ts
Nu jobinhouden razendsnel veranderen en nieuwe functies overal opduiken, is stilstaan meer dan ooit achteruitgaan. Dus of je het nu leercultuur, levenslang leren of duurzame ontwikkeling noemt, er is geen ontsnappen meer aan. Althans niet als je organisatie morgen nog relevant wil zijn. Klinkt dramatisch? Dat is het ook een beetje, maar elke hr-professional weet intussen wel dat talent doen groeien en bloeien dé sleutel tot succes is. Deze tips helpen daarbij.