1. Home>
  2. Actua & tendances>

Emploi temporaire

Le travail intérimaire, l’embauche de travailleurs-étudiants ou le project sourcing sont quelques méthodes parmi tant d’autres pour répondre à un pic de travail temporaire. Pour découvrir tout ce que vous devez savoir sur l’emploi temporaire, consultez ces blogs, e-books et autres informations intéressantes. Ou posez-nous directement votre question.

Tijdelijke tewerkstelling
Types de contenu
people facts 2024
Guide

People Facts 2024

Advies, tips en tricks rond hr in kmo

De grootste kracht van je bedrijf, dat zijn je medewerkers. Maar hoe vind je de juiste mensen en zorg je ervoor dat ze met plezier en geëngageerd komen werken? Wat met complexe selectieprocedures, marktconforme verloningen en opleidingen? Een professioneel hr-beleid voor je kmo is het antwoord: dat is het fundament voor alles. Bovendien maakt een geoptimaliseerd personeelsbeleid ook alle plannen glashelder, voor jou én je team. Enkel zo bouw je samen aan de groei van je organisatie. En wij bouwen graag mee.

14/6/2024
no-alt
Ebook

Start je als werkgever?

Werf je binnenkort je eerst werknemer aan? Dan komt er heel wat informatie en administratie op je af.

In dit e-book behandelen we de 10 meestgestelde vragen die aan onze startersadviseurs gesteld worden.

Bijvoorbeeld:

  • Wie neem je in dienst?
  • Welk arbeidsstatuut kies je?
  • Kies je voor een vol- of deeltijdse werknemer?
2/5/2024
springende man
Blog

De verrassende waarheid over tijdelijke tewerkstelling: 4 misvattingen weerlegd

Als de coronacrisis ons iets heeft geleerd dan is het wel dat je als bedrijf maar beter wendbaar bent. Vandaag, maar zeker ook op lange termijn. “Wie op zoek is naar flexibele krachten, heeft nu al heel wat opties. Maar er is terughoudendheid.” Veerle Coffé, expert bij SD Worx, wil die drempelvrees wegnemen.

27/1/2022
Flexibel tewerkstellen
Blog

Flexibel tewerkstellen in Corona-tijden

Het Corona-virus is begin dit jaar uit China overgewaaid naar Europa en heeft in een mum van tijd zowel ons privéleven als het bedrijfsleven overhoop gegooid.

23/10/2020
socel
Blog

Nieuwe wet sociale verkiezingen: grote veranderingen voor interims

De stemming van de socialeverkiezingswet is doorgaans een verplicht nummer waarbij er nauwelijks iets wordt toegevoegd aan het voorstel van de sociale partners. Maar niet deze keer: zet je courant interims in, dan betekent het pas goedgekeurde wetsvoorstel een aardverschuiving voor het verloop van de sociale verkiezingen. Maar ook de mogelijkheden voor e-voting werden gevoelig uitgebreid. In deze blog lees je meer over de concrete gevolgen van het pas gestemde wetsvoorstel. Dat moet binnenkort wel nog definitief worden goedgekeurd in de plenaire vergadering van het parlement.

By Matthias Jacxsens14/3/2019
freelance
Blog

1 op de 10 medewerkers is freelancer: tijd voor een aangepast hr-beleid

Tot 97% van de Belgische bedrijven schakelt regelmatig freelancers in. Dat blijkt uit een recente enquête van SD Worx in samenwerking met de Antwerp Management School. Toch laat het hr-beleid voor deze medewerkers in de meeste organisaties te wensen over: slechts 1 op de 3 stemt zijn strategie af op hun tewerkstelling.

By Jan Laurijssen9/7/2018
  • Previous
  • 1
  • Next