1. Home>
 2. Nieuws & inspiratie>
 3. Payroll>

Efficiënt communiceren met medewerkers tijdens de coronacrisis met de SD Worx Digital Assistant

-Leestijd:: 3 Minuten
DA

Naast die massale shift naar thuiswerk of tijdelijke werkloosheid in goede banen leiden, stelt de coronacrisis hr-medewerkers voor nog een grote uitdaging: medewerkers van op afstand blijven bereiken. Voor belangrijke updates, voor hun loonbrief ... Geen makkelijke opdracht zonder de juiste tools. De oplossing? De SD Worx Digital Assistant.

Technologie is in deze coronacrisis onmisbaar. We werken thuis, vergaderen virtueel en blijven digitaal verbonden met vrienden en familie. De voorbije weken zagen we dat het leeuwendeel van de ondernemingen die ommezwaai goed aanpakte. Wat op zich al een uitstekende prestatie is.

Maar ook voor de relatie tussen hr en de thuismedewerkers is digitalisering een bepalende factor. Nooit eerder was het zo belangrijk om snel en duidelijk met je medewerkers te communiceren. De SD Worx Digital Assistant heeft alles in huis om hr-afdelingen daarin bij te staan.

Notificaties via app voor sneller én meer bereik

De coronacrisis is een lakmoesproef voor de interactie tussen bedrijven en hun werknemers. Kim Van Loo, worker-centric innovator bij SD Worx: “Organisaties die achterophinkten op het vlak van digitalisering vóór deze crisis uitbarstte, ondervinden daar nu sterk de nadelen van. Ze boeten in aan contact met hun personeel, wat voor lastige situaties zorgt. Informatie over de nieuwe en andere werkorganisatie stroomt moeilijker door, bijvoorbeeld.”

SKF Logistics Services Belgium, de Belgische dochteronderneming van technologieleverancier SKF, zocht in 2019 al een oplossing om efficiënter te communiceren met haar personeel. De oplossing werd gevonden in de SD Worx Digital Assistant: “In eerste instantie waren we op zoek naar een tool die al onze medewerkers in één keer met één druk op de knop kon op de hoogte brengen”, vertelt Kim Boschmans, Employee Engagement Business Partner. “E-mail is een optie, maar onze inbox puilt doorgaans al uit, waardoor veel berichten ongelezen blijven. Toen we hoorden over de SD Worx Digital Assistant, waren we meteen enthousiast.”

Met de handige notificatiefunctie hou je medewerkers eenvoudig op de hoogte. Kim Van Loo: “Via de app op hun smartphone kunnen ze meldingen ontvangen. Zo laat je hen dus makkelijk weten wanneer kantoren weer opengaan, bijvoorbeeld, of stuur je vlot reminders over de veiligheidsvoorschriften."

Digitale loonbrieven altijd en overal raadpleegbaar

Daarnaast blijkt uit eigen onderzoek dat zo’n 30% van de bedrijven nog met papieren loonbrieven werkt. Kim Van Loo: “En dat ondanks de administratieve rompslomp. Want die fiches moeten niet alleen afgedrukt, ze moeten ook nog intern verdeeld worden of – zoals vandaag – per post worden opgestuurd. Ook die belangrijke documenten raken nu trager tot bij de medewerker, wat voor vragen en frustraties zorgt.”

Met de SD Worx Digital Assistant kies je als bedrijf voor het gemak van een digitale loonbrief en trek je je organisatie echt de 21e eeuw binnen. Kim Van Loo: “Je medewerker krijgt op tijd alle info en kan die via de app overal en altijd raadplegen. Als organisatie win je dan weer tijd om te spenderen aan strategische projecten.”

Kortom: investeren in hr-digitalisering is een slimme zaak

Experts vertellen dat we er rekening mee moeten houden dat het virus opnieuw kan opflakkeren. “Maar zelfs na corona zal onze manier van samenwerken digitaler zijn dan voorheen”, aldus Kim Van Loo. “Stel die investering in hr-digitalisering dus niet langer uit en haal de SD Worx Digital Assistant in huis.” 

  Benieuwd hoe de SD Worx Digital Assistant je hr-digitalisering in stroomversnelling brengt?

   Ontdek de functionaliteiten
   Katrien
   Door Katrien Hesters - Product Manager

   Katrien Hesters werkt als Product Manager bij SD Worx. Vanuit productmanagement betrekken we klanten zo veel mogelijk in elke fase van de productontwikkeling en optimalisatie-oefeningen. Zo zorgen we er bij SD Worx voor dat onze producten en diensten zo dicht mogelijk aansluiten bij de wensen van onze klanten.