1. Home>
  2. SD Worx>

Pers

U zoekt als journalist informatie over tewerkstelling, absenteïsme, flexibele verloning, loon- of personeelsbeleid, engagement op de werkvloer, diversiteit, langer werken of work-life balance? U bent benieuwd naar de impact van digitalisering en robotisering op de arbeidsmarkt? En hoe u freelancers inpast in een team met vaste medewerkers? U vraagt zich af hoe bedrijven medewerkers optimaal kunnen inzetten? U zoekt trends in personeelszaken of HR in het algemeen? U wilt weten hoe het nu precies zit met het arbeidsrecht of zoekt duiding rond nieuwe wetsvoorstellen of wetten rond arbeid? U wilt meer weten over internationale tewerkstelling?

SD Worx is als sociaal secretariaat marktleider in België. De 6.550 werknemers van SD Worx zijn actief in negentien landen: België (hoofdkantoor), Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Ierland, Italië, Kroatië, Mauritius, Luxemburg, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Spanje, het Verenigd Koninkrijk, Zweden en Zwitserland. Meer dan 80.000 grote en kleine organisaties, actief in diverse sectoren, zijn klant. Dat biedt een schat aan informatie over de beroepsbevolking, in België en wereldwijd.

Aarzel niet om contact op te nemen. Onze persverantwoordelijke wijst u graag de weg!

Perscontact België

Eva de Schryver
Eva De Schryver
eva.deschryver@sdworx.com
+32 (0)496 02 67 08

Man Sitting in Front of Computer

Belgen en Fransen houden het minst hun werkuren bewust bij

Zes op tien Belgen houden hun werkuren bij. Dat is op Frankrijk na de laagste score in Europa. De koplopers zijn Zweden en Duitsland met ongeveer 80%; Italië maakt met 76% mee de top drie uit. Het effect op balans werk en privé is eerder positief: het aandeel voorstanders (47%) is groter in België dan de tegenstanders (16%). Hierin ligt dus nog potentieel. Werkgevers die investeren in een employee self-service (ESS) slaan twee vliegen in één klap: ze verhogen de transparantie voor alle werknemers- met grote kans op een positief effect op work-life balans - én ze krijgen een real-time beeld voor de personeelsplanning. SD Worx onderzocht dit in 10 landen, via een bevraging van 10,119  werknemers, waarvan 1098 in België

People Sitting on Chairs Beside their Desks in an office

Vlaams-Brabant en Brussel samen met West-Vlaanderen minste ziektedagen op het werk

Werkgevers in Vlaams-Brabant en Brussel scoren samen met West-Vlaanderen het best op het vlak van kortverzuim (< 1 maand) en middellang verzuim (1 maand -1 jaar).  Toch stijgt het ziekteverzuim overal in België in 2022. In Vlaams-Brabant en Brussel is de stijging het grootst. Dat blijkt uit de Employment Tracker van SD Worx, die maandelijks de salarisgegevens van 70.000 werkgevers en meer dan een miljoen werknemers in de privésector in België analyseert. Er zijn vooral meer werknemers kortdurend ziek geweest. Ongeveer 65% van de werknemers in Brussel en Vlaams-Brabant was minstens 1 dag afwezig wegens ziekte (< 1 maand). In Vlaams-Brabant en Brussel was 35% geen enkele dag kortdurend ziek. In West-Vlaanderen ging het om bijna 70% van de werknemers.

8% van de Brusselse kmo’s wil starten met mobiliteitsbudget

Kmo’s vergroenen wagenpark het snelst

Ook Belgische kmo’s (tot 250 werknemers) investeren versneld in de vergroening van hun wagenpark. Dat blijkt uit een analyse van SD Worx naar de nieuwe bedrijfswagens van de laatste vijf jaar. De laagste gemiddelde CO2-uitstoot zien we bij de kleinste kmo’s. In 2022 is één op acht nieuwe bedrijfswagens ondertussen volledig elektrisch. De gemiddelde catalogusprijs van elektrische bedrijfswagens is gestegen tot €60.850. De grootste groep (54%) van de nieuw ingeschreven  bedrijfswagens zijn (hybride) benzines, met een sterk gedaalde CO2 uitstoot.  Het zijn vooral commerciële bedienden die beschikken over een bedrijfswagen. De meerderheid verdient minder dan 4.000 euro bruto per maand.

sickleave

Ziekteverzuim stijgt naar nieuw record in 2022

Het ziekteverzuim in België bereikt een nieuw recordniveau in 2022. Dat blijkt uit de Employment Tracker van SD Worx, die maandelijks de salarisgegevens van 70.000 werkgevers en bijna een miljoen werknemers in de privésector in België analyseert. Het kortverzuim (minder dan 1 maand) kende de grootste stijging met bijna 20% (tot 3,43%) en overtreft zo voor het eerst (sinds 2016) het middellang verzuim (tussen 1 maand en 1 jaar), dat steeg met 1,65% tot 3,18%. Gemiddeld gingen er in 2022 6,6% dagen verloren door afwezigheid van korte of middellange duur. Er waren vooral méér mensen kortdurend ziek, nl. 68%. Slechts één op drie werknemers (32%) was geen enkele dag kortdurend ziek. Bijna 13% was middellang (tussen 1 maand-1 jaar) afwezig.

SME

Bijna een op zes kmo’s zal in het eerste kwartaal personeel ontslaan

Een op zes kmo’s (tot 250 werknemers) overweegt om in het eerste kwartaal personeel te ontslaan, door onzekere werkvooruitzichten en een verminderde concurrentiepositie. De automatische loonindexering beïnvloedt de aanwervingsintenties bij vier op de tien Belgische kmo’s. Eén op drie kmo’s ervaart een positief effect van verlaagde RSZ bijdragen, ofwel om ontslagen te vermijden, ofwel om mensen aan te werven. Dit zijn de eerste inzichten op basis van een bevraging bij 826 kmo-bedrijfsleiders en personeelsverantwoordelijken naar hun tewerkstellingsplannen van het eerste kwartaal.