1. Home>
  2. SD Worx>

Pers

U zoekt als journalist informatie over tewerkstelling, absenteïsme, flexibele verloning, loon- of personeelsbeleid, engagement op de werkvloer, diversiteit, langer werken of work-life balance? U bent benieuwd naar de impact van digitalisering en robotisering op de arbeidsmarkt? En hoe u freelancers inpast in een team met vaste medewerkers? U vraagt zich af hoe bedrijven medewerkers optimaal kunnen inzetten? U zoekt trends in personeelszaken of HR in het algemeen? U wilt weten hoe het nu precies zit met het arbeidsrecht of zoekt duiding rond nieuwe wetsvoorstellen of wetten rond arbeid? U wilt meer weten over internationale tewerkstelling?

SD Worx is als sociaal secretariaat marktleider in België. De 7.500 werknemers van SD Worx zijn actief in zesentwintig landen: België (HQ), Oostenrijk, Bulgarije, Kroatië, Tsjechië, Denemarken, Estland, Finland, Frankrijk, Duitsland, Hongarije, Ierland, Italië, Luxemburg, Mauritius, Nederland, Noorwegen, Polen, Roemenië, Servië, Slowakije, Slovenië, Spanje, Zweden, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk. Meer dan 90.000 grote en kleine organisaties, actief in diverse sectoren, zijn klant. Dat biedt een schat aan informatie over de beroepsbevolking, in België en wereldwijd. SD Worx realiseerde in 2023 een geconsolideerde omzet van 1,058 miljard euro. 

Aarzel niet om contact op te nemen. Onze persverantwoordelijke wijst u graag de weg!

Perscontact België

Eva de Schryver
Eva De Schryver
eva.deschryver@sdworx.com
+32 (0)496 02 67 08

PR01072024_1200x800

Zomerse aanwervingsplannen van kmo’s in de lift

Kmo’s (tot 250 werknemers) zien hun aanwervingsplannen voor het derde kwartaal van 2024 opnieuw positiever in, in vergelijking met vorige kwartalen. Tussen juli en september van dit jaar wil 38,1% van de Belgische kmo’s personeel aanwerven, terwijl dit in maart nog 35,8% was. Vooral in Wallonië zien we een opvallende stijging: 46,0% van de kmo’s denkt aan aanwerven in het derde kwartaal. De ontslagintenties zijn er ook erg laag nl. slechts 5% denkt aan ontslaan. Dit zijn de eerste inzichten op basis van een bevraging bij 670 kmo-bedrijfsleiders en personeelsverantwoordelijken naar hun tewerkstellingsplannen van het derde kwartaal, die doorging net na de verkiezingen in België in juni.

PR_28062024_1200x800

De meest populaire extralegale voordelen in kaart (studie RSZ - SD Worx - AMS)

Eind juni publiceerde de RSZ de resultaten van een studie die de meest populaire extralegale voordelen in België in kaart brengt. De studie analyseert het belang en de verspreiding van extra verloningselementen, zowel klassieke voordelen, als meer innovatieve looncomponenten. Het is een statistisch onderzoek naar het hedendaagse en competitieve verloningspakket, met extrapolaties naar de gehele populatie van loontrekkenden onderworpen aan Belgische sociale zekerheid in de privésector. Het betreft een overheidsopdracht, gevraagd door de leden van het beheerscomité van de RSZ in 2023, en gegund aan SD Worx, de grootste loonberekenaar in België, in samenwerking met de Antwerp Management School en de RSZ, een opvolging van de studie van 2020. De cijfers en hoofdlijnen slaan op 2022. Er werden 11 voordelen weerhouden waarvoor voldoende observaties gelden. Het rapport bevat geen beleidsmatige aanbevelingen.

PR270624_1200x800

Op 1 juli kennen 180.000 werknemers in de metaal een automatische loonstijging van 3,34%

Sinds vandaag is de (afgevlakte) gezondheidsindex van juni gekend, die als basis dient voor de jaarlijkse automatische loonindexatie van een aantal belangrijke sectoren in de privésector, zoals de metaalsector (PC 111 en 209) met 3,34%. Het gaat om 180.000 werknemers. Ook 50.000 werknemers in de schoonmaak (PC 121) zien hun lonen stijgen met 2,32%.  Voor hen is er tweemaal per jaar een loonindexering, telkens in januari en juli. Er is ook al een voorspelling voor de sectoren waar januari als vast moment voor indexatie geldt: bedienden van PC 200, wegvervoer, land- en tuinbouw, voedingsindustrie en handel in voedingswaren en de horeca. De prognose van SD Worx bedraagt 3,78%, wat meer dan dubbel zo hoog is als vorig jaar.

PRWorkation_21624_1200x800

Hoe jonger, hoe meer interesse in telewerken in binnen- en buitenland

In het buitenland werken: het kan tot de verbeelding spreken; bij een kwart van de Belgische werknemers is dit het geval. Met een ‘workation’ combineer je ‘werk plus vakantie’: de werkgever laat toe om te werken vanuit het buitenland, als nieuwe vorm van flexibiliteit. Vier op de tien werknemers onder de veertig jaar zijn hierin geïnteresseerd. Dat blijkt uit de jaarlijkse bevraging van SD Worx bij 18.000 werknemers in 18 Europese landen, waaronder 1.000 werkende Belgen. Gemiddeld werken de Belgen in 2024 één dag per week van thuis uit. Ook als je wilt telewerken vanuit je Belgische vakantiebestemming, meld je dit best aan je werkgever. Zodra je buiten de grenzen gaat, komen er meer regels bij kijken.

SH2

SD Worx Luxemburg benoemt Belgische Sophie Henrion tot nieuwe Managing Director

SD Worx, een toonaangevende internationale leverancier van HR-diensten, benoemt de Belgische Sophie Henrion als nieuwe Managing Director van SD Worx Luxemburg.

WLB

Even gas terugnemen? Tijdregistratie verbetert work-lifebalans voor vier op de tien werknemers

Je werkgever verwacht dat je je uren bijhoudt: daarvan zijn acht op tien Belgen overtuigd. Bijna de helft van de Belgische werknemers registreert de werkuren ook daadwerkelijk in een tijdregistratiesysteem. Daarmee zijn de Belgen zeker niet de Europese koploper. Dat blijkt uit een grootschalig internationaal onderzoek door de Europese HR-dienstverlener SD Worx. Meer dan vier op tien gebruikers zijn ervan overtuigd dat het een cruciaal instrument is om taken beter te organiseren en te plannen (49%) maar ook als signaalfunctie om gas terug te nemen (42%) en om overwerken te voorkomen. De helft van de Belgen presteert regelmatig overuren. 

PR_030624_1200x800

Slecht weer speelt woon-werkverkeer per fiets parten

Naar aanleiding van Wereldfietsdag (op 3 juni) publiceert SD Worx de meest recente inzichten m.b.t. geregistreerd fietsen naar het werk. Relatief gezien zijn er meer vrouwen (14%) dan mannen (12%) die naar het werk fietsen, maar mannen doen gemiddeld meer kilometers. De meeste kilometers staan op de teller van werknemers die 16-30 kilometer van huis werken (enkele rit). Woonwerkverkeer met de fiets kan de medewerker ook geld opleveren. Gemiddeld gaat het in de eerste vier maanden van 2024 om 64 euro per maand netto, terwijl dit vorig jaar in dezelfde periode 51 euro was. In 2023 werd de wetgeving rond de fietsvergoeding aangepast.

HERO_PR_28524

Bert De Vriendt aan het roer bij SD Worx Italië

SD Worx, Europa's toonaangevende leverancier van HR-oplossingen benoemt Bert De Vriendt, als Country Leader Italië. Als Director of International Sales, zal hij nu ook de leiding krijgen over de Italiaanse operaties.  

PR_TribePerkAcquisition_1200x800

SD Worx neemt cloud payroll startup TribePerk over en breidt uit in Poolse kmo-markt

SD Worx, de toonaangevende Europese leverancier van HR- en payrolloplossingen, heeft de Poolse HR tech startup TribePerk overgenomen