1. Home>
find the perfect provider for you

Waarom niet elke oplossing voor Workforce Management "WOW" is: 5 valkuilen

Je bent overtuigd: je hebt een oplossing voor workforce management nodig. Maar, het vinden van het juiste systeem kan nog een uitdaging zijn. Vooral omdat er zoveel opties op de markt zijn. En het systeem dat je kiest moet aansluiten bij de behoeften van je organisatie en helpen bij het stroomlijnen van je processen. Is dit niet het geval, dan riskeert het je bedrijf tijd en geld te kosten in plaats van op te leveren.

Maar, laat je niet afschrikken: onze expert vertelt je welke 5 valkuilen je moet vermijden bij je zoektocht naar de juiste oplossing.

  1. Te veel functies en complexiteit

  Sommige workforce management systemen bevatten allerlei functies die je organisatie  - zelfs in te toekomst - niet nodig heeft. Het is verleidelijk om voor een systeem te kiezen dat alle functies biedt die je maar kunt bedenken, maar dit kan leiden tot een te complex en verwarrend systeem dat moeilijk te gebruiken is. Zo’n oplossing wordt al gauw aan de kant geschoven door je hr-afdeling en medewerkers. Tip: zoek naar een systeem dat alleen de functies biedt die je nodig hebt om je bedrijfsprocessen te optimaliseren.

   2. Geen rekening houden met schaalbaarheid

   Een ander belangrijk punt om op te letten is schaalbaarheid. Je wilt niet vastzitten met een systeem dat niet kan (mee-)groeien met je organisatie. Ga voor oplossing die kan worden aangepast en uitgebreid naarmate je organisatie groeit en verandert.

    3. Onvoldoende integratie met andere systemen

    Een workforce management systeem moet naadloos integreren met andere systemen die je organisatie gebruikt, zoals HRM-software of payroll-systemen. Als het systeem niet goed integreert met andere systemen, kan dit leiden tot onnodige handmatige werkzaamheden en fouten. Zoek daarom naar een systeem dat goed aansluit bij andere systemen en automatische gegevensuitwisseling mogelijk maakt.

     Ann Baeyens
     De link tussen ons workforce management systeem en ons sociaal secretariaat, is een extra troef. Dankzij de automatische verwerking van de payrollgegevens bespaart de hr-afdeling veel tijd. Het maandelijks exporteren kan nu in vijf minuten. De gewonnen tijd kunnen we aan andere projecten besteden.
     Ann Baeyens
     Ann Baeyens, HR Director, Brady Corporation

     4. Gebrek aan flexibiliteit

     Elk bedrijf heeft unieke behoeften en vereisten als het gaat om workforce management. Kies een systeem dat flexibel is en kan worden aangepast aan de specifieke behoeften van jouw organisatie. Een rigide systeem dat niet kan worden aangepast, kan leiden tot inefficiëntie en een gebrek aan productiviteit.

      5. Geen aandacht voor klantenservice en ondersteuning

      Je workforce management systeem zou sowieso performant moeten zijn en intuïtief in het gebruik. Maar het kan natuurlijk altijd gebeuren dat je toch een vraag of probleem hebt. En op zo’n moment verwacht je goede ondersteuning. Check of jouw leverancier een goede klantenservice heeft en - indien nodig - trainingen en ondersteuning kan bieden.

       Workforce management als je geheime wapen voor werkgeluk en engagement

       Mensen voelen zich gelukkiger op het werk als de aspecten van het werkleven die voor hen het belangrijkst zijn – zoals op tijd en volledig betaald worden, of verlof aanvragen wanneer ze dat het hardst nodig hebben – moeiteloos en gemakkelijk toegankelijk zijn. Dat blijkt veel zwaarder door te wegen dan het meest extravagante personeelsfeest. De juiste digitale oplossing kiezen, is de eerste belangrijke stap om deze hr-processen vlekkeloos te doen verlopen. 

        ​​​​​​​Ben je op zoek naar een oplossing voor workforce management met een WOW-factor voor je team?

        Maak kennis met onze digitale oplossing voor tijdregistratie en planning. 

         Ik wil een vrijblijvende afspraak