1. Home>

E-books

personreadingonlaptop960x540

Ontdek onze e-books, gidsen en whitepapers

Ebook

Start je als werkgever?

Werf je binnenkort je eerst werknemer aan? Dan komt er heel wat informatie en administratie op je af.

In dit e-book behandelen we de 10 meestgestelde vragen die aan onze startersadviseurs gesteld worden.

Bijvoorbeeld:

 • Wie neem je in dienst?
 • Welk arbeidsstatuut kies je?
 • Kies je voor een vol- of deeltijdse werknemer?
2/5/2024

Gids

Pay Facts 2024

Advies, tips en tricks rond verloning in kmo’s

Ontevredenheid over het salaris is de hoofdreden waarom werknemers vertrekken. Maar verloning is ook essentieel voor het aantrekken van nieuwe medewerkers in de huidige war for talent. Je zorgt dus maar beter dat je loonbeleid goed zit.

Onze Pay Facts 2024 helpt je daarbij. Deze gratis digitale gids bevat tal van tools en tips voor jouw loonbeleid, gebaseerd op data. 

26/4/2024

Ebook

Ziekteverzuimrapport 2023

Wij onderzoeken elk jaar het Belgische ziekteverzuim. Is dat verzuim in jouw organisatie nog normaal? En ligt het in lijn met andere organisaties van dezelfde grootte in jouw sector?  Het zijn vragen waar veel bedrijven mee worstelen. In het nieuwe verzuimrapport van SD Worx vind je heel wat cijfers die je een eerste richting geven en enkele tips om ermee aan de slag te gaan. 

9/4/2024

Gids

Is jouw loonbeleid klaar voor de toekomst?

Lees deze gids nu zodat je volledig voorbereid bent op de loontransparantie wet van 2026!

In deze gids ontdek je;

 • waarom je vandaag nog aan de slag moet met je loonbeleid
 • wat een sterk loonbeleid is
 • én hoe wij je kunnen helpen.
26/3/2024

Ebook

HR Trends 2024

We vroegen werkgevers en werknemers naar de belangrijkste hr-trends voor 2024. Uit ons onderzoek blijkt dat we dit jaar vooral bestaande tendensen verder zullen uitbouwen en consolideren:

 1. talentmanagement
 2. flexibiliteit
 3. financieel welzijn
 4. mobiliteit
 5. digitalisering

Lees je nu alvast in over de trends en waarom ze maar beter op je radar staan.

14/2/2024

Ebook

5 tips voor een talentstrategie die werkt voor je bedrijf én je medewerkers

Terwijl steeds meer werknemers het vertrouwen hebben om hun carrière zelf in handen te nemen, blijven 4 op de 10 werkgevers worstelen met het aantrekken van de juiste talenten voor hun bedrijf. Vanwaar deze mismatch op de arbeidsmarkt? Wij zochten het uit en vertellen je hoe je de “war for talent” wint. 

Meer cijfers, inzichten en tips van experten vind je in ons e-book. 

1/12/2023

Gids

RFP template Internationale Payroll

Worstel je met meerdere leveranciers en nalevingskwesties? Vind je het moeilijk om een compleet beeld te krijgen van je internationale payroll? Begin nu je zoektocht naar de ideale internationale payrollpartner met onze diepgaande RFP template voor internationale payroll.

1/7/2023

Ebook

Payroll Proficiency Index

Van CEO, CFO, CHRO tot payrollmanager en -consulent, SD Worx vroeg alle bedrijfsniveaus om ons een inkijk te geven in hun payrollperformance. Wat gaat er goed? Wat loopt stroef? Dit grootschalige onderzoek gaf aanleiding tot een openhartige reflectie. Eén ding is zeker: payroll is een ruim en complex gegeven. Daarom moet je als onderneming op meerdere fronten inzetten. SD Worx geeft je slimme inzichten om je payroll én bedrijf klaar te stomen voor de toekomst.

1/6/2023

Gids

HR-data Maturity Assessment

Haal jij alles uit je HR-data? Ontdek het via ons HR-data Maturity Assessment, deze vragenlijst is speciaal ontworpen om je inzicht te doen krijgen in hoe ver je al bent in het verzamelen, analyseren en gebruiken van HR-data in jouw organisatie, en hoe je je HR-data-analyse  kunt verbeteren.
 

11/4/2023