1. Home>
 2. Oplossingen>
 3. Aantrekkelijk en optimaal verlonen en belonen >
 4. Vlotte en correcte loonberekening >
 5. Thuis in jouw sector>

Publieke sector

Payroll- en hr-oplossingen op sectormaat

Van integratie van diensten over de snelle evolutie van het regelgevend kader tot flexibel werken: binnen besturen, overheidsdiensten en -bedrijven beweegt er heel wat. Met onze krachtige softwaretoepassingen, praktijkgerichte opleidingen en een gepersonaliseerde dienstverlening leveren we pragmatische antwoorden op je payroll en hr-vraagstukken voor alle bestuursnivaus.

Leg ons je vraagstuk voor
Solution Public Sector

Waarom kiezen voor SD Worx?

Kennis van zaken in jouw taal

Als doorgewinterd expert spreken we jouw taal

Met SD Worx haal je een hr-dienstverlener in huis met jarenlange ervaring in de publieke sector. Naast personeelsadministratie en loonberekening kun je bij ons terecht voor advies en consultancy bij de organisatie van je hr-processen, sociaaljuridische ondersteuning en een uitgebreid opleidingsaanbod. Met de ruggensteun van ons juridisch kenniscentrum – waar overheidsexperten en specialisten uit het bedrijfsleven samenwerken – spreken we met kennis van zaken én in jouw taal.

publieke sector 2
Calculateur brut-net pour le secteur public

Stat-HR: flexibel loonbeheerplatform voor lokale besturen

Dé garantie voor een foutloze administratie.

 • Betrouwbaarheid: verschillende ingebouwde controles begeleiden je doorheen de modules.
 • Efficiëntie: het payrollplatform sluit naadloos aan bij bestaande softwarepakketten. Met een snelle gegevensuitwisseling als resultaat.
 • Tijdswinst: dubbele input en manueel werk behoren tot het verleden, zodat je je beter op je kerntaken kunt focussen.
 • Strategisch inzicht: uitgebreide rapporteringsmogelijkheden geven mee richting geeft aan je hr-beleid.
 • Juridische expertise: dankzij ons juridisch kenniscentrum en onze legal consultants blijf je bij met de recentste wetsaanpassingen.
 • Flexibiliteit: je  hebt altijd en overal toegang tot het cloudplatform.
  Vraag een demo aan
  Calculateur brut-net pour le secteur public

  Bruto-netto calculator voor de publieke sector

  Met deze tool check je snel de impact van een brutoaanpassing op het nettoloon of omgekeerd. De berekening houdt rekening met het beroep en de burgerlijke stand van de werknemer, het inkomen van de echtgeno(o)t(e), de betaalperiode van het loon, de personen ten laste, fietsvergoeding, pensioenbijdrage, firmawagen, maaltijdcheques en de afhouding RSZ en bedrijfsvoorheffing.

   Ontdek de tool
   Leasing de vélo pour les administrations locales

   Fietsleasing voor lokale besturen

   Ook binnen de Vlaamse overheid klinkt al lang de roep naar meer gepersonaliseerde verloning. Voortaan kunnen contractuele en statutaire ambtenaren bij de Vlaamse lokale besturen (een deel van) hun vakantiegeld (stelsel publieke sector) of (een deel van) hun eindejaarstoelage inruilen voor een leasefiets en toebehoren (bv. onderhoudscontract, gps-toestel).

    Lees meer over de modaliteiten.

    Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

    Met onze ruime ervaring in de publieke sector kunnen we jou van dienst zijn op maat van jouw noden en behoeften. Leg ons je vraagstuk voor.