Payroll
Een correcte, tijdige en vlotte loonadministratie behoort tot het hart van je organisatie. Hoe je je payroll en hr nóg efficiënter kunt aanpakken, lees je in deze blogs, e-books en andere interessante info. Of stel ons meteen je vraag.


RFP template Internationale Payroll
Worstel je met meerdere leveranciers en nalevingskwesties? Vind je het moeilijk om een compleet beeld te krijgen van je internationale payroll? Begin nu je zoektocht naar de ideale internationale payrollpartner met onze diepgaande RFP template voor internationale payroll.

Payroll Proficiency Index
Van CEO, CFO, CHRO tot payrollmanager en -consulent, SD Worx vroeg alle bedrijfsniveaus om ons een inkijk te geven in hun payrollperformance. Wat gaat er goed? Wat loopt stroef? Dit grootschalige onderzoek gaf aanleiding tot een openhartige reflectie. Eén ding is zeker: payroll is een ruim en complex gegeven. Daarom moet je als onderneming op meerdere fronten inzetten. SD Worx geeft je slimme inzichten om je payroll én bedrijf klaar te stomen voor de toekomst.

Begrotingsakkoord 2023-2024: Maatregelen met impact voor werkgevers
Op 11 oktober 2022 bereikte de federale regering een akkoord over de begroting voor 2023 en 2024. Let op: dit is nog maar een politiek akkoord. Men moet dit nog in juridische (ontwerp)teksten gieten.
Hier vind je een overzicht van meest relevante onderwerpen voor werkgevers. Zeer algemeen, maar de komende weken brengen meer duidelijkheid. We blijven dan ook deze blog updaten.

Creatief verlonen tijdens deze energiecrisis aan de hand van het mobiliteitsbudget in 6 stappen (2022)
De energiecrisis woedt in volle hevigheid door. Iedereen ziet de factuur stijgen en werkgevers gaan op zoek naar manieren om hun werknemers te ondersteunen. Voor velen een zoektocht waarbij merkbaar angst aanwezig is voor het financiële plaatje. Waar flexibele mobiliteit een ‘hot topic’ is in het kader van de vergroening van het mobiliteitslandschap, kan het mobiliteitsbudget nu ook soelaas bieden in deze energiecrisis.

2022 door een sociaaljuridische bril
Het nieuwe jaar valt traditioneel samen met de start van een pak aangepaste en nieuwe hr-regels. Net zoals in 2021 worden er heel wat coronamaatregelen verlengd, maar er zijn ook andere veranderingen die in voege treden. We werpen een blik op 2022 door onze sociaaljuridische bril.

Ride smarter, not harder: Payrolloutsourcing
Een van de beste manieren om slimmer te werken, is weten wanneer je op anderen kunt rekenen en waar je je eigen sterktes kunt inzetten. Het verder uitbesteden van payrolltaken wint aan populariteit en staat de top 3 van meest gewilde outsourcingsprojecten.

Zwangere medewerkster? Met dit stappenplan ben je voorbereid
Is een van je werknemers zwanger? Dan moet je als hr-medewerker een aantal zaken in orde brengen. Wij zetten alles op een rij. Vanaf de aankondiging van de zwangerschap tot de terugkeer naar het werk.

Gepersonaliseerde loonpakketten voor een innovatief loonbeleid
Een waardevoller loonpakket en keuzevrijheid zijn bijzonder sterke troeven om het engagement bij je medewerkers hoog te houden en makkelijker talent aan boord te halen. Kom meer te weten over een cafetariaplan of flexibel verlonen.

Het abc van payroll- en hr-outsourcing
Hoewel het concept outsourcing bij iedereen wel een belletje doet rinkelen, bestaan er toch nog veel onduidelijkheden over wat het juist inhoudt. Dat komt doordat outsourcing door de jaren heen een containerbegrip is geworden voor een brede waaier aan mogelijke oplossingen waarbij een derde partij je ondersteunt. Dit e-book gaat dieper in op wat outsourcing inhoudt, waarom steeds meer organisaties er zich tot wenden en hoe je zelf van start gaat.

Een nieuwe aanpak voor onkostenbeheer
Door de hybride manier van werken betekent dat hr- en finance-teams voor nieuwe uitdagingen staan en een overvloed aan nieuwe onkostennota's zullen moeten verwerken die vóór de pandemie niet bestonden. Deze whitepaper onderzoekt welke gevolgen hr- en finance-leiders zullen zien op hun digitale infrastructuur en winstmarges nu we naar dit 'nieuwe normaal’ gaan.

De invloed van payroll op de volledige levenscyclus van werknemers
Payroll is de voorbije jaren sterk geëvolueerd en heeft aan belang gewonnen. Het beeld van het afgezonderde payroll-team in de backoffice is dan ook al lang achterhaald. Payroll reikt veel verder dan louter salarissen en belastingen, het voorziet ook elke bedrijfsdivisie van relevante en rijke inzichten. Het domein van payroll is met andere woorden een essentieel element geworden in de digitale transformatie en in het creëren van een positieve ervaring voor jouw grootste troef, nl. jouw mensen. In deze blog schetsen we hoe payroll de volledige levenscyclus van werknemers beïnvloedt en hoe een strategische aanpak hiervan de sleutel kan zijn tot verandering in jouw bedrijf of organisatie.

Van start met de startersjob? Dit zijn de 5 spelregels
De startersjob werkt als volgt: werft je voortaan een 18-, 19- of 20-jarige zonder werkervaring aan, dan kun je hem of haar een brutoloon uitbetalen dat lager ligt dan het minimumloon in je sector. In ruil keer je een forfaitaire nettotoeslag uit die vrijgesteld is van inhoudingen, bedrijfsvoorheffing en socialezekerheidsbijdragen. Zo kun je je loonkosten drukken, zonder dat je jonge werknemer dit voelt in zijn loonzakje.