Pers

U zoekt als journalist informatie over tewerkstelling, absenteïsme, flexibele verloning, loon- of personeelsbeleid, engagement op de werkvloer, diversiteit, langer werken of work-life balance? U bent benieuwd naar de impact van digitalisering en robotisering op de arbeidsmarkt? En hoe u freelancers inpast in een team met vaste medewerkers? U vraagt zich af hoe bedrijven medewerkers optimaal kunnen inzetten? U zoekt trends in personeelszaken of HR in het algemeen? U wilt weten hoe het nu precies zit met het arbeidsrecht of zoekt duiding rond nieuwe wetsvoorstellen of wetten rond arbeid? U wilt meer weten over internationale tewerkstelling?

SD Worx is als sociaal secretariaat marktleider in België. Het is actief in tien landen, de nummer 2 in Europa en staat wereldwijd in de top 5. Meer dan 65.000 grote en kleine organisaties, actief in diverse sectoren, zijn klant. Dat biedt een schat aan informatie over de beroepsbevolking, in België en wereldwijd.

Aarzel niet om contact op te nemen. Onze persverantwoordelijke wijst u graag de weg!

Naar onze persberichten

Perscontact België

Eva De Schryver
eva.deschryver@sdworx.com
+32 (0)496 02 67 08

 

Over SD Worx

Lees jaarverslag 2018

Meer over SD Worx

Pers

Eén derde van de bedrijven wil sociale verkiezingen op 14 mei 2020

Eén derde van de bedrijven wil sociale verkiezingen op 14 mei 2020

11 december 2019

Uit de analyse van SD Worx van 1.400 bedrijven die zich laten begeleiden bij de sociale verkiezingen, vallen twee rake conclusies te trekken: steeds meer bedrijven kiezen voor een elektronische stembusgang (al blijft de grote doorbraak nog uit) en de timing van de verkiezingsperiode in de maand mei zorgt ervoor dat de meeste bedrijven op dezelfde dag verkiezingen zullen organiseren.

Isabelle Ulenaers

Isabelle Ulenaers en Gert Verhulst, verkozen tot ‘Wondernemers’ van 2019

6 december 2019

Via de Wondernemers Accountancy Poll van Xerius en SD Worx verkozen Vlaamse boekhouders en accountants de ‘Wondernemer’ en ‘Wonderneemster van het jaar 2019’. William Boeva maakte beide winnaars bekend op de eerste editie van de awardshow op 5 december, waarvan de opbrengst integraal naar De Warmste Week gaat. Gert Verhulst ging naar huis als ‘Wondernemer van het jaar 2019’. Isabelle Ulenaers, bekend van natuurlijke skincarelijn SELF, sleepte de award ‘Wonderneemster van het jaar 2019’ in de wacht. Zij won begin 2019 al de prijs van meest beloftevolle onderneemster van het jaar, uitgereikt door Unizo en Markant vzw.

Tijdsregistratie op het werk: is de prikklok passé?

Tijdsregistratie op het werk: is de prikklok passé?

3 december 2019

Bedrijven waar werknemers (nog) moeten prikken of badgen bij aankomst op het werk, blijven erg talrijk. Acht op de tien van de Belgische ondernemingen waar de arbeidstijd wordt geregistreerd, hanteert hiervoor een traditioneel Time & Attendance (T&A) systeem: een badge, prik- of tijdsklok, Excel sheet, of zelfs op papier. Digitale en biometrische alternatieven, zoals inloggen via applicaties of met een vingerafdruk, komen veel minder vaak voor. Dat blijkt uit een internationale studie door hr-dienstenverlener SD Worx en Protime, specialist in tijdregistratie en personeelsplanning.

Digitale assistent helpt met verlof aanvragen

Digitale assistent helpt met verlof aanvragen

30 november 2019

Een bevraging van hr-dienstverlener SD Worx bij 2.500 Belgische werknemers in de privésector toont aan dat de meerderheid afwezigheden zoals verlof en ziekte digitaal wil indienen en afhandelen. Om in te spelen op de almaar groeiende behoefte naar centralisering en digitalisering van praktische hr-administratie, lanceert SD Worx zijn Digitale Assistent nu naar 200.000 werknemers bij 2.500 klanten. Die biedt werknemers de mogelijkheid om via een app - en in de toekomst via andere veelgebruikte communicatiekanalen, zoals Facebook Messenger of Skype, snel en efficiënt vakantie aan te vragen, ziektebriefjes in te dienen of loongegevens te consulteren.

Cathy Geerts nieuwe Chief HR Officer bij SD Worx

Cathy Geerts nieuwe Chief HR Officer bij SD Worx

29 november 2019

Cathy Geerts is gestart als Chief HR Officer bij HR-dienstenverlener SD Worx. In haar nieuwe functie wordt Cathy Geerts lid van het executive committee van SD Worx, waarbij ze rechtstreeks aan CEO Kobe Verdonck zal rapporteren.