U zoekt als journalist informatie over tewerkstelling, absenteïsme, flexibele verloning, loon- of personeelsbeleid, engagement op de werkvloer, diversiteit, langer werken of work-life balance? U bent benieuwd naar de impact van digitalisering en robotisering op de arbeidsmarkt? En hoe u freelancers inpast in een team met vaste medewerkers? U vraagt zich af hoe bedrijven medewerkers optimaal kunnen inzetten? U zoekt trends in personeelszaken of HR in het algemeen? U wilt weten hoe het nu precies zit met het arbeidsrecht of zoekt duiding rond nieuwe wetsvoorstellen of wetten rond arbeid? U wilt meer weten over internationale tewerkstelling?
SD Worx is als sociaal secretariaat marktleider in België. Het is actief in tien landen, de nummer 2 in Europa en staat wereldwijd in de top 5. Meer dan 65.000 grote en kleine organisaties, actief in diverse sectoren, zijn klant. Dat biedt een schat aan informatie over de beroepsbevolking, in België en wereldwijd.
Aarzel niet om contact op te nemen. Onze persverantwoordelijke wijst u graag de weg!
Naar onze persberichtenMet de publicatie in het Belgisch Staatsblad is het startschot gegeven, nu de Vlaamse overheid voor alle Vlaamse lokale besturen een duidelijk kader bepaalt om te kunnen kiezen voor fietsmobiliteit volgens de principes van flexibel verlonen. Elk gemeentebestuur kan hierover autonoom beslissen. Gemeenten dragen zo actief bij aan een groene en duurzame fietsmobiliteit, want alle medewerkers krijgen de vrije keuze, of ze (een deel van hun) vakantiedagen, vakantiegeld, eindejaarstoelage of fietsvergoeding inruilen tegen een fiets en fietstoebehoren (zoals een onderhoudscontract voor de fiets of een gps-toestel).
Eén jaar nadat het coronavirus voor het eerst in Europa werd gesignaleerd, nam HR- en payrollspecialist SD Worx de schade op in de bedrijfswereld. Het bevroeg werkgevers in acht verschillende landen naar de impact op onder meer het algemene reilen en zeilen, de financiële resultaten én op het gemoed en het welzijn van de medewerkers.
Belgische werkgevers bleven ook in 2020 een groot aantal werknemers tewerkstellen in een internationale functie. Op basis van gegevens binnen SD Worx België merken we zelfs een stijging van dit aantal werknemers. In totaal gaat het om een kwart meer internationaal actieve werknemers. Ondanks de wereldwijde gezondheidscrisis bleven Belgische bedrijven internationaal actief om buitenlandse markten te benaderen. Belgische bedrijven deden hiervoor beroep op Belgische werknemers maar ze schakelen ook werknemers met een andere nationaliteit in om volledig of gedeeltelijk in een ander land te werken.
De Belg hecht het meest belang aan het loonpakket. Dat blijkt uit een onderzoek van SD Worx, uitgevoerd in vijf Europese landen (België, Duitsland, Frankrijk, Nederland en het Verenigd Koninkrijk). Daarmee sluit België zich aan bij haar Europese buurlanden, al vinden we het moeilijk om over loon te onderhandelen. De inhoud van de job en erkenning komen op de tweede en de derde plaats in Europa.
Wat tewerkstelling betreft, zet de klim uit het dal zich niet verder door bij onze kmo’s (tot 250 werknemers)