Pers

U zoekt als journalist informatie over tewerkstelling, absenteïsme, flexibele verloning, loon- of personeelsbeleid, engagement op de werkvloer, diversiteit, langer werken of work-life balance? U bent benieuwd naar de impact van digitalisering en robotisering op de arbeidsmarkt? En hoe u freelancers inpast in een team met vaste medewerkers? U vraagt zich af hoe bedrijven medewerkers optimaal kunnen inzetten? U zoekt trends in personeelszaken of HR in het algemeen? U wilt weten hoe het nu precies zit met het arbeidsrecht of zoekt duiding rond nieuwe wetsvoorstellen of wetten rond arbeid? U wilt meer weten over internationale tewerkstelling?

SD Worx is als sociaal secretariaat marktleider in België. Het is actief in tien landen, de nummer 2 in Europa en staat wereldwijd in de top 5. Meer dan 65.000 grote en kleine organisaties, actief in diverse sectoren, zijn klant. Dat biedt een schat aan informatie over de beroepsbevolking, in België en wereldwijd.

Aarzel niet om contact op te nemen. Onze persverantwoordelijke wijst u graag de weg!

Naar onze persberichten

Perscontact België

Eva De Schryver
eva.deschryver@sdworx.com
+32 (0)496 02 67 08

 

Over SD Worx

Lees jaarverslag 2019

Meer over SD Worx

Pers

Bijna twee keer zoveel contractbeëindigingen als aanwervingen bij kmo’s

Bijna twee keer zoveel contractbeëindigingen als aanwervingen bij kmo’s

24 juli 2020

SD Worx Employment Tracker

Relance van de tewerkstelling in België: aantal gewerkte dagen nagenoeg op hetzelfde niveau als in juni 2019

16 juli 2020

De tewerkstelling kent wel degelijk een relance in België. We hebben nog niet dezelfde situatie als voor de coronacrisis bereikt, maar als we het aantal gewerkte dagen in juni 2019 vergelijken met het aantal gewerkte dagen in juni 2020, zien we dat het verschil kleiner wordt. In juni 2019 hadden we in ons land 78% gewerkte dagen en vorige maand bedroeg het percentage 76%. Die tendens doet zich voor in alle Belgische gewesten en provincies.

horeca

Horeca op de helft van normale tewerkstelling

12 juli 2020

Sinds de Belgische horeca op 8 juni de deuren opnieuw mocht openen, ziet SD Worx een herneming van hun activiteiten naar 43 % (in de week van 8 juni) en naar max. 48 % in de weken erna; de sector haalt in juni slechts de helft van de normale tewerkstelling. De zomervakantie zal het uur van de waarheid zijn voor de tewerkstelling in deze sector. Dit berekende HR-specialist SD Worx op basis van de meest recente loongegevens van meer dan 20.000 werknemers bij meer dan 2.200 werkgevers in de horeca.

werkloosheid

Nog één derde van de kmo’s plant tijdelijke werkloosheid in juli en augustus

3 juli 2020

De tijdelijke maatregel die loopt tot 31 augustus zal ook in juli en augustus nog ingezet worden door de Belgische kmo’s. Gemiddeld zegt één op de drie kmo’s nog tijdelijke werkloosheid in te schakelen, zowel in Brussel, Vlaanderen en Wallonië. De hoogste nood zien we in kmo’s met 20-50 werknemers en in Limburg. De kleinste nood in kmo’s met minder dan 5 werknemers en in Vlaams-Brabant. Dat stelt HR-dienstenverlener SD Worx op basis van de laatste tewerkstellingsenquête midden juni bij 1011 bedrijfsleiders en personeels-verantwoordelijken.

Aanwervingsintenties bij kmo’s stijgen

Aanwervingsintenties bij kmo’s stijgen (maar nog niet op hetzelfde niveau)

1 juli 2020

Nieuwe tekenen van herstel zijn merkbaar bij kmo’s, zowel in de aanwervingsintenties als in werkvolume komend kwartaal (tot eind september). De aanwervingsintenties bij kmo’s stijgen terug, nadat ze in april met de helft terugvielen. Niettemin blijft de ontslagintentie bij kmo’s dubbel zo hoog vergeleken met maart. Het aandeel van bedrijven dat een afname in tewerkstelling verwacht tegen eind december was in 10 jaar tijd nog nooit zo hoog. Dit zijn nieuwe inzichten uit de 41ste tewerkstellingsenquête in opdracht van HR-dienstenverlener SD Worx bij 1.011 bedrijfsleiders en personeelsverantwoordelijken.