Pers

U zoekt als journalist informatie over tewerkstelling, absenteïsme, flexibele verloning, loon- of personeelsbeleid, engagement op de werkvloer, diversiteit, langer werken of work-life balance? U bent benieuwd naar de impact van digitalisering en robotisering op de arbeidsmarkt? En hoe u freelancers inpast in een team met vaste medewerkers? U vraagt zich af hoe bedrijven medewerkers optimaal kunnen inzetten? U zoekt trends in personeelszaken of HR in het algemeen? U wilt weten hoe het nu precies zit met het arbeidsrecht of zoekt duiding rond nieuwe wetsvoorstellen of wetten rond arbeid? U wilt meer weten over internationale tewerkstelling?

SD Worx is als sociaal secretariaat marktleider in België. Het is actief in tien landen, de nummer 2 in Europa en staat wereldwijd in de top 5. Meer dan 65.000 grote en kleine organisaties, actief in diverse sectoren, zijn klant. Dat biedt een schat aan informatie over de beroepsbevolking, in België en wereldwijd.

Aarzel niet om contact op te nemen. Onze persverantwoordelijke wijst u graag de weg!

Naar onze persberichten

Perscontact België

Eva De Schryver
eva.deschryver@sdworx.com
+32 (0)496 02 67 08

 

Over SD Worx

Lees jaarverslag 2020

Meer over SD Worx

Pers

Alert

Deadline voor de klokkenluidersrichtlijn komt dichterbij

26 november 2021

Tegen 17 december 2021 moet België de Europese klokkenluidersrichtlijn in Belgische wetgeving omzetten. De richtlijn vereist dat organisaties een meldingsprocedure opzetten en bescherming bieden aan klokkenluiders voor inbreuken op de EU-wetgeving genoemd in de Richtlijn. Denk aan inbreuken met betrekking tot overheidsopdrachten, financiële diensten, witwaspreventie, volksgezondheid, gegevensbescherming. Maar hoe zit het nu met de toepassing in België?

Barista

Eindelijk minder tijdelijke werkloosheid voor Brusselse cafés sinds heropening nachtleven op 1 okt

19 november 2021

De tijdelijke werkloosheid, de steunmaatregel van de federale regering, bevindt zich op het laagste niveau sinds het begin van de crisis (0,75%). Veel sectoren maken echter nog steeds gebruik van deze maatregel, zoals de luchtvaartsector, de culturele sector en de horecasector. Ook de hotelsector in Brussel is nog steeds zeer sterk getroffen, daar valt 35% van de gewerkte dagen nog steeds onder tijdelijke werkloosheid. Dit is veel hoger dan in de andere regio's en provincies van het land. Dit blijkt uit de SD Worx Employment Tracker, die maandelijks de salarisgegevens van 70.000 werkgevers en bijna een miljoen werknemers in de privésector in België analyseert.

work

België Europees koploper in het outsourcen van payroll

9 november 2021

Payrolloutsourcing zit in heel Europa in de lift. Dat is een van de belangrijkste conclusies van een grootschalig onderzoek onder werkgevers uitgevoerd door hr-dienstenleverancier SD Worx. België loopt voorop: bijna een op de drie Belgische bedrijven besteedt de loon verwerking grotendeels of volledig uit. Vorig jaar bleek dat nog een kwart van de bedrijven te zijn. De snel veranderende bedrijfsomgeving en de complexe wetgeving liggen aan de basis van deze trend. Bij andere Europese bedrijven zien we dezelfde evolutie: daar kiezen maar liefst zes op de tien vandaag een contract met een outsourcingpartner die hun payroll (gedeeltelijk) uitvoert, of overwegen dit.

Leeftijdsmix zorgt voor meer productiviteit op werkvloer en Belg denkt sinds covid bewuster na over loopbaan

8 november 2021

Op 30 november blaast de Leerstoel Next Generation Work, het onderzoekspartnership tussen Antwerp Management School (AMS) en payroll- en HR-dienstenverlener SD Worx, 10 kaarsjes uit. In het kader van deze samenwerking hielden ze het afgelopen decennium de vinger aan de pols van de werkende Belg. Het resultaat: een exhaustief overzicht van veranderende (en stabiel gebleven) attitudes rond werk en loopbanen - inclusief de disruptie die covid met zich meebracht. Hoe is de verhouding van de Belgische werknemer en werkgever met werk en loopbanen geëvolueerd?

post covid

Na de crisis de sprong vooruit? De vier prioriteiten van de hr-manager in het postcoronatijdperk

20 oktober 2021

Elke crisis biedt nieuwe kansen en inzichten. Zolang je er maar de juiste lessen uit trekt. Europees onderzoek van SD Worx bij 3000 bedrijven eind juni 2021 legt de postcoronaprioriteiten bloot van personeelsverantwoordelijken. Wat zijn de trends in België? Volgens Michael Custers en Robin Beens van SD Worx moeten ondernemers vooral op zoek naar een nieuw evenwicht.