Pers

U zoekt als journalist informatie over tewerkstelling, absenteïsme, flexibele verloning, loon- of personeelsbeleid, engagement op de werkvloer, diversiteit, langer werken of work-life balance? U bent benieuwd naar de impact van digitalisering en robotisering op de arbeidsmarkt? En hoe u freelancers inpast in een team met vaste medewerkers? U vraagt zich af hoe bedrijven medewerkers optimaal kunnen inzetten? U zoekt trends in personeelszaken of HR in het algemeen? U wilt weten hoe het nu precies zit met het arbeidsrecht of zoekt duiding rond nieuwe wetsvoorstellen of wetten rond arbeid? U wilt meer weten over internationale tewerkstelling?

SD Worx is als sociaal secretariaat marktleider in België. Het is actief in tien landen, de nummer 2 in Europa en staat wereldwijd in de top 5. Meer dan 65.000 grote en kleine organisaties, actief in diverse sectoren, zijn klant. Dat biedt een schat aan informatie over de beroepsbevolking, in België en wereldwijd.

Aarzel niet om contact op te nemen. Onze persverantwoordelijke wijst u graag de weg!

Naar onze persberichten

Perscontact België

Eva De Schryver
eva.deschryver@sdworx.com
+32 (0)496 02 67 08

 

Over SD Worx

Lees jaarverslag 2018

Meer over SD Worx

Pers

payroll professional

Els Schaerlaeken van Caterpillar Grimbergen verkozen tot ‘Payroll professional of the year’

11 oktober 2019

Met de verkiezing van de ‘Payroll professional of the year’ zet SD Worx Learning het beroep van payroll-officer in de kijker. Els Schaerlaeken van de firma Caterpillar uit Grimbergen mag zich gedurende 1 jaar de koningin van het Nederlandstalige payrolllandschap noemen, na een online vaktechnische proef tegen de tijd over onder meer ziekte, verlof, tijdskrediet, verzuim, arbeidsduur, loonbrieven en ontslag.

Vacatures KMO's

Meer kmo’s krijgen vacatures moeilijk ingevuld

7 oktober 2019

De SD Worx barometer voor aanwervingsintenties bij kmo’s (met minder dan 100 werknemers) geeft een stijging weer van de ‘voornamelijk lang openstaande vacatures’. Dit komt vooral voor bij kmo’s actief in de industrie en bouw (secundaire sector) en bij West-Vlaamse kmo’s. Daar zien we ook meer vacatures voor knelpuntberoepen. Dat zijn de opvallendste conclusies uit de 37e tewerkstellingsenquête in opdracht van HR-dienstenverlener SD Worx bij 940 bedrijfsleiders en personeelsverantwoordelijken in september 2019.

thuiswerk

Belgen in top drie die mogen telewerken, samen met Nederlanders en Britten

19 september 2019

In 2019 zegt één op drie Belgen te mogen telewerken; daarmee zitten we op gelijke hoogte met Nederlanders en de Britten. Meer dan de helft van wie mag telewerken, in totaal één op vijf Belgen, zegt daar blij om te zijn. Ook daarmee staan we in de top drie. De meest aangehaalde redenen zijn: een betere werk-privé balans, een betere concentratie en productiviteit en minder files. Slechts één op tien heeft geen interesse in telewerk. Dat blijkt uit internationaal onderzoek door HR-dienstenverlener SD Worx, waarbij in België 2500 werknemers werden bevraagd.

e-bikes woon-werkverkeer auto

Eigen auto blijft meest populair voor woon-werkverplaatsing

13 september 2019

De (eigen) auto blijft de koning van het woon-werkverkeer (72%). Na de auto volgen het openbaar vervoer (21%) en de fiets (21%). Hoewel pendelaars steeds meer voor duurzamere alternatieven kiezen, ziet bijna de helft van de Belgen nog steeds geen andere optie dan met de wagen naar het werk te gaan. Eén op drie van de Belgische werknemers vindt dan ook dat hun woon-werkverplaatsing geen goede ecologische voetafdruk heeft.

Kmo’s willen beter openbaar vervoer en meer veilige fietsinfrastructuur

Kmo’s willen beter openbaar vervoer en meer veilige fietsinfrastructuur

7 september 2019

Op de eerste schooldag is het niet alleen de schoolgaande jeugd die aandacht vraagt voor een beter openbaar vervoer en veilig fietsen: ook bij Belgische kmo’s laaien stemmen op voor een beter openbaar vervoer en veilige fietsinfrastructuur. Deze behoren volgens hen tot de top vijf van oplossingen voor een betere mobiliteit, naast meer thuiswerkmogelijkheden, het stimuleren van de (elektrische) fiets en nog (bredere) glijdende werkuren. Eén derde van onze Belgische kmo’s (bedrijven met minder dan 100 werknemers) heeft interesse in de fiets; een vijfde in de fietsvergoeding. Dat zijn de opvallendste conclusies uit een onderzoek van HR-dienstenverlener SD Worx bij 815 bedrijfsleiders en personeelsverantwoordelijken.