Pers

U zoekt als journalist informatie over tewerkstelling, absenteïsme, flexibele verloning, loon- of personeelsbeleid, engagement op de werkvloer, diversiteit, langer werken of work-life balance? U bent benieuwd naar de impact van digitalisering en robotisering op de arbeidsmarkt? En hoe u freelancers inpast in een team met vaste medewerkers? U vraagt zich af hoe bedrijven medewerkers optimaal kunnen inzetten? U zoekt trends in personeelszaken of HR in het algemeen? U wilt weten hoe het nu precies zit met het arbeidsrecht of zoekt duiding rond nieuwe wetsvoorstellen of wetten rond arbeid? U wilt meer weten over internationale tewerkstelling?

SD Worx is als sociaal secretariaat marktleider in België. Het is actief in tien landen, de nummer 2 in Europa en staat wereldwijd in de top 5. Meer dan 65.000 grote en kleine organisaties, actief in diverse sectoren, zijn klant. Dat biedt een schat aan informatie over de beroepsbevolking, in België en wereldwijd.

Aarzel niet om contact op te nemen. Onze persverantwoordelijke wijst u graag de weg!

Naar onze persberichten

Perscontact België

Eva De Schryver
eva.deschryver@sdworx.com
+32 (0)496 02 67 08

 

Over SD Worx

Lees jaarverslag 2019

Meer over SD Worx

Pers

In 2020 fietsen we meer naar het werk (dan in 2019)

In 2020 fietsen we meer naar het werk (dan in 2019)

26 november 2020

SD Worx stelt voor de eerste 10 maanden van dit jaar een stijging vast van 4% meer fietsers met een fietsvergoeding in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Deze cijfers bevestigen opnieuw het gegeven dat werknemers het wandelen en fietsen herontdekt hebben tijdens de coronacrisis. Het totale aantal fietsende pendelaars ligt waarschijnlijk nog een stuk hoger; SD Worx bekijkt hier enkel die fietsers die een specifieke fietsvergoeding van hun werkgever krijgen. Werkgevers zijn hiertoe niet algemeen verplicht.

digitaler HR

Meerderheid van Belgische werknemers wil HR-vragen digitaal kunnen stellen

23 november 2020

Uit internationaal onderzoek van SD Worx tijdens de COVID-19-crisis, blijkt dat heel wat medewerkers hun HR-vragen nog niet via digitale weg kunnen stellen. Vier op de tien werknemers (42%) moeten vandaag nog noodgewongen elke keer de personeeldienst contacteren voor HR-kwesties en dat is in de huidige omstandigheden verre van ideaal, zeker nu fysiek langsgaan geen evidentie is. Werkgevers willen hier graag verandering in brengen. Meer dan zes op de tien bedrijven hebben al plannen om de ‘HR-dienstverlening naar medewerkers’ te verbeteren. In België is dit zelfs na payroll de absolute topprioriteit.

recruitment

Sterke inhaalbeweging maakt het jaar nog niet goed

20 november 2020

Ter gelegenheid van de ‘Dag van de Ondernemer’ van Unizo, analyseert SD Worx de cijfers van startende werkgevers, die met de steunmaatregel hun eerste werknemer aanwerven in 2020, een jaar dat gedomineerd is door de uitbraak van Covid-19. Het tweede kwartaal (april t.e.m. juni) betekende een zware klap, maar voor het derde kwartaal (juli t.e.m. september) stelt SD Worx een opmerkelijke inhaalbeweging vast. Het is een vraagteken hoe de tweede corona-golf nu gaat inhakken op de groeiplannen van ondernemers. De regering verlengt de maatregel alvast tot eind 2021 - al is het nog wachten op formele bevestiging via publicatie in het Staatsblad.

partnership

SD Worx en MobileXpense breiden partnership internationaal uit

18 november 2020

Europees dienstverlener voor HR & loonadministratie SD Worx en MobileXpense kondigen de uitbreiding van hun samenwerking in heel Europa aan om bedrijven verder te helpen in hun dagelijks beheer van loonadministratie en onkosten. Als onderdeel van hun samenwerking zullen beide bedrijven samen nieuwe digitale oplossingen voor kostenbeheer ontwikkelen. MobileXpense en SD Worx bundelen de krachten wereldwijd en zullen zich in eerste instantie richten op Duitsland en het VK als belangrijkste markten.

Bijna één op zes kan de komende twee weken elektronisch stemmen voor sociale verkiezingen

Bijna één op zes kan de komende twee weken elektronisch stemmen voor sociale verkiezingen

16 november 2020

De komende twee weken – vanaf maandag 16 november- vinden de sociale verkiezingen plaats die oorspronkelijk in mei voorzien waren. Uit de finale cijfers van SD Worx blijkt dat bijna één op zes werknemers (15%) via e-voting zal mogen stemmen. SD Worx schat dat één op drie werknemers via brief zal kunnen stemmen. Meer dan de helft (55%) kreeg een uitnodiging om zich naar het stemhokje te begeven, schat SD Worx.