1. Home
 2. Sectoren
Transport

SD Worx voor transport, logistiek en haven

De transport en logistieke sector staat onder zware druk. Concurrentie, loonkosten en complexe regelgeving steken stokken in de wielen. Ook de zoektocht naar goede werknemers en verplichte opleidingen neemt kostbare tijd in beslag. Als partner voor de sector schiet SD Worx alvast te hulp.

Transport

Onze ervaring in jouw sector

De transportsector is op het vlak van arbeidswetgeving geen eenvoudige sector. Het overzicht van de dag- en nachturen, de arbeidstijd, de beschikbaarheidstijd,... nauwgezet bijhouden is een hele klus. De vele toeslagen (A-, B- of C-vergoeding, trein- en booturen, anciënniteitstoeslag, ARAB-vergoeding …) maken de verloning alleen maar complexer.

De digitalisering en robotisering hebben een sterke invloed op heel wat logistieke functies. Werknemers hebben andere kennis en vaardigheden nodig. Maar de vergrijzing en de krappe arbeidsmarkt maken het erg lastig om gekwalificeerd personeel aan zich te binden en duurzaam inzetbaar te houden.

  Contacteer ons

  Alsof dat nog geen uitdaging genoeg is zijn logistieke en transportbedrijven ook nog eens een kruispunt voor binnen- en buitenlandse arbeiders- en bediendenstatuten. Weekend- en ploegenwerk zijn dan weer eerder regel dan uitzondering. Tel daarbij nog de mobiliteits- en fileproblematiek en de hoge loonkosten, en je staat al snel voor heel wat uitdagingen.

  Gelukkig staat SD Worx voor je klaar. Ons team ‘transport, haven en logistiek’ focust zich exclusief op jouw sector. Zo kan je rekenen op snelle en correcte informatie en ondersteuning, en op oplossingen op maat van jouw behoefte.

   Een oplossing voor al je hr- en payrolluitdagingen

   Checklist
   Gericht op de sector

   Jouw vaste payroll consulent bedient enkel klanten uit de transportsector, haven of logistiek. Hij of zij heeft dus een uitgebreide relevante ervaring, en denkt graag met je mee.

   icoon wegwijzer kleur
   Altijd mee

   Een centraal team van experten ondersteunt onze payroll consulenten. Zij volgen dagelijks de wetgeving en evoluties op. Samen bouwen zij de kennis en ervaring op met de verschillende soorten transport: container, bulk, dag en nacht transport, nationaal en internationaal transport, koerierdiensten, brandstof, ADR, haven, trading,….

   icoon CoreHR kleur
   Tools op maat

   SD Worx ontwikkelde de transportmodule die specifiek aan de noden van de verwerking van chauffeurs tegemoetkomt. Deze automatisering zorgt voor winst op vlak van tijd en kosten. Via de transportkalender wordt ook het verplichte prestatieblad opgemaakt dat vervolgens naadloos overeenstemt met de loonbrief.

   Advice
   Eén van de marktleiders

   Meer dan de helft van jouw sector koos reeds voor de oplossingen van SD Worx.

   Online beheer
   Advies door specialisten in jouw sector

   Onze kmo-consultants hebben heel wat juridische, hr- of fiscale knowhow. De sectorspecialisten in dat team kennen de specifieke wetgeving (paritaire comités 140.03 en 226.00) op hun duimpje. Samen met hen formuleer je een positief antwoord op elk vraagstuk.

   De transportmodule van SD Worx

   Jouw GPS in loonberekening

   Speciaal voor jouw sector ontwikkelden wij de transportmodule. Deze add-on op jouw Payroll loonpakket is opgebouwd zoals een prestatieblad. De informatie van jouw tijdsregistratiesysteem wordt automatisch ingelezen en weergegeven in een overzichtelijke lay-out. Je kan natuurlijk ook altijd de gegevens manueel invoeren.

   Eens de data is ingelezen kan je de nodige aanpassingen doen. Zo behoud je altijd de controle over alle data. Ook overboeken tussen beschikbaarheidstijd en arbeidstijd is mogelijk.

    Een verloningstool op maat

    De transportkalender houdt voor de hele referteperiode bij in welke mate een chauffeur onder of boven de limiet van arbeidstijd zit. Zo ken je het aantal meeruren of te recupereren uren per bestuurder. Met één klik vraag je het complete overzicht van prestaties op per werknemer of van alle werknemers. Ook rapporten zoals loonkost, ziekteverzuim, ... zijn snel en makkelijk opvraagbaar.

     De voordelen van de transportmodule

     • Je volgt alle gepresteerde uren en mogelijke toeslagen van je personeel overzichtelijk op.
     • Geen puzzelwerk meer: de loonbrief en het prestatieblad van je werknemers sluiten naadloos op elkaar aan.
     • Je planning opmaken wordt makkelijker, want de tool geeft aan of een chauffeur onder of boven zijn arbeidstijdlimiet zit.
     • Werk je met tijdregistratie? Koppel de tool eenvoudig aan de tachograaf in het voertuig of het boordcomputersysteem. Zo worden alle gegevens automatisch ingelezen.
     • NIEUW: Ontdek nu het Digitaal Prestatieblad, een nieuwe feature in de transporttool. Deze functie laat je toe om met onze mysdworx-app op een snelle en simpele manier je prestatieblad digitaal goed te keuren. Helemaal gratis! Ontdek het hier
       

     Kortom: wie de transportmodule gebruikt wint tijd en overzicht, en weet zich verzekerd van een correcte verloning. De transportmodule is uiteraard altijd up-to-date: verandert er iets aan de wetgeving, dan passen wij de module meteen aan. De module is via internet toegankelijk van op eender welke locatie.

      Vraag een demo

       Op zoek naar personeel?

       Ben je op zoek naar een chauffeur? Heb je helpende handen nodig in het magazijn? SD Worx helpt je graag bij de zoektocht naar interimpersoneel!

        Lees meer over onze interim activiteiten

        Dit zeggen onze klanten

        Euro sprinters

        "Super vriendelijke werknemers bij SD Worx, die je altijd perfect willen helpen. De tools (Payroll, HR Selfservice, arbeidsreglement, tools & knowhow...) zijn geweldig in gebruik." Dominique Langlet

        Codiline

        "Jullie zijn tot nu de enige die ons een goede oplossing hebben geboden wat betreft personeelsbeleid dit omdat wij in een heel speciale sector zitten." Dirk Lambrechts

        Hargo Logistics

        "Vakkennis, en goed op de hoogte van de CAO binnen ons PC. Zoeken mee naar oplossingen. Steeds iemand beschikbaar. Systeem Payroll zeer gebruiksvriendelijk!" Marianne Smits