1. Home>
 2. SD Worx>
 3. onze klanten>

Met het Digitaal Prestatieblad winnen we heel wat tijd

Transportbedrijf Trafuco is een voorloper. Van de start als tanktransporteur in 1968 groeide het bedrijf naar 350 werknemers vandaag. Het geheim? Gespecialiseerd vervoer en uitgebreide aanvullende diensten. Het Antwerpse Trafuco slaagde er bovendien in om 100% Belgisch te blijven in een sector waar dat allesbehalve evident is. “We leggen onze werknemers in de watten door hen administratie uit handen te nemen”, vertelt hr-manager Mieke Segers. “Met het Digitaal Prestatieblad van SD Worx maakten we het weer veel makkelijker, voor hen én voor ons.”

Bekijk het verhaal van Trafuco

  Chemicaliën en olie vervoeren: niet voor iedereen

  Een 100% Belgisch bedrijf: het is zeldzaam in de consoliderende Europese transportsector. Toch bleef Trafuco dapper een eigen koers varen. “We zijn nog steeds voornamelijk actief in tranktransport”, vertelt Mieke. “Maar we hebben ons gespecialiseerd in producten die niet iedereen zomaar kan en mag vervoeren: solventen, zuren, logen … Daar heb je heel wat knowhow en certificaten voor nodig. En die hebben wij.”

  Trafuco’s aanvullende diensten vormen een stevige tweede USP. “We vervoeren niet zomaar producten van a naar b. We kunnen goederen opslaan voor klanten, volledig volgens de normen. In onze eigen garage passen we onze voertuigen aan volgens hun behoeften. En we hebben een operationele afdeling die 24 uur per dag beschikbaar is voor transportdocumenten, douaneformaliteiten en logistieke follow-up.”
   

   Zorgen voor werknemers

   Werknemers vinden en houden is een uitdaging in de transportsector, ook voor Trafuco. Chauffeurs vormen het leeuwendeel daarvan. “Voor onze medewerkers proberen we hetzelfde te doen als voor onze klanten: alles zo makkelijk mogelijk maken. We investeren sterk in opleidingen en zorgen ervoor dat het werkmateriaal altijd up-to-date is. In ons eigen opleidingscentrum kunnen ze naar hartenlust bijleren.”

    Voor onze medewerkers proberen we hetzelfde te doen als voor onze klanten: alles zo makkelijk mogelijk maken. – Mieke Segers, hr-manager Trafuco

     “SD Worx is al lang een partner. Verloning in de transportsector is complex, niet elk sociaal secretariaat kan dat. SD heeft een loonprogramma op onze maat geschreven. Het verwerkt alle gegevens correct conform de cao’s. Omdat wij kunnen vertrouwen op het programma, kunnen onze medewerkers vertrouwen op een correcte uitbetaling. Het is een basisvoorwaarde, natuurlijk, maar ook dat zorgt ervoor dat onze medewerkers tevreden zijn.”

      Tijd winnen met Digitaal Prestatieblad

      “Toen SD Worx ons vroeg om in een proefproject rond het Digitaal Prestatieblad te stappen, hebben we niet geaarzeld. Dat prestatieblad is wettelijk verplicht in de transportsector. Het vermeldt de gepresteerde uren en is de basis voor de loonberekening. Tot voor kort was een papieren prestatieblad verplicht. Maar als de chauffeurs opmerkingen hadden, duurde het lang voor die tot bij de administratie raakten.”

      “Met het Digitaal Prestatieblad winnen onze administratie en onze chauffeurs veel tijd. Ze krijgen het prestatieblad samen met hun loonbrief in de mysdworx app en kunnen hun opmerkingen op afstand doorgeven. Die komen onmiddellijk in ons loonprogramma terecht, waarna de administratie ermee aan de slag kan. Zo worden eventuele correcties veel sneller uitgevoerd. Ook is het véél transparanter voor onze chauffeurs. Goed voor iedereen, dus.”
       

       Sinds 2024 staat het Digitaal Prestatieblad open voor al onze klanten. Wij helpen met de volledige opstart. - Kelly  Fels, payrollconsultant bij SD Worx

        “Sinds 2024 staat het Digitaal Prestatieblad open voor al onze klanten”, vult Kelly Fels, payrollconsultant bij SD Worx, aan. De werknemer heeft enkel een mysdworx-account nodig. Werkgevers die ermee willen starten, helpen we met alle administratie: communicatie naar de medewerkers, handleidingen in verschillende talen, de invoering in het arbeidsreglement … We bekijken samen of we het systeem opzetten voor alle chauffeurs of enkel voor degenen die digitaal willen werken.”

         Ook het Digitaal Prestatieblad invoeren? Laat het ons weten en we starten je op.