Ondernemen in de horeca: het geheime recept
Van boerenkleinzoon tot eventcatering tot eigen restaurants. Maak kennis met Wim Ballieu en zijn ondernemersverhaal, inclusief de tegenslagen en ambities. Hello New York?

In deze aflevering duiken we diep in de wereld van Wim Ballieu, een gepassioneerde horecaondernemer die zijn volk traditionele gerechten voorschotelt met een verrassende twist. Wim deelt zijn reis van de slagerij van zijn ouders in Gent naar het oprichten van zijn eigen succesvolle restaurantketen, Balls & Glory.
Ontdek hoe Wim zijn missie om mensen beter en betaalbaar te laten eten vorm heeft gegeven, en hoe hij zijn platform benut om zijn passie en verhaal te delen via televisieprogramma's, kookboeken en podcasts. Hij vertelt over de uitdagingen en successen die hij onderweg heeft ervaren, en hoe zijn roots hem hebben gevormd.
Mis deze inspirerende aflevering niet, waarin we proeven van het geheime recept van ondernemen in de horeca en leren van de ervaringen van een man die zijn dromen heeft waargemaakt. Tune in en laat je inspireren door het verhaal van Wim Ballieu!
Gerelateerde artikelen
Hotel Van der Valk Luxembourg-Arlon: "De zoektocht naar horecapersoneel wordt de grote uitdaging voor de komende jaren"
De beroemde toekan van de Van der Valk-hotels houdt van goed zichtbare plaatsen – en belooft comfortabele bedden, een verzorgde keuken en een attent onthaal. In 2017 is hij ook neergestreken in Aarlen, boven op de top van een buitengewone toren met 125 kamers. Na een jaar van aanslepende coronacrisis maakt de directeur van die toren zich maar echt zorgen om één ding: "Gekwalificeerd personeel vinden wordt de grote uitdaging voor de komende jaren."
Werkgelegenheid horeca leeft verder op, mede dankzij flexi’s en studenten
Het was een mooie zomer voor de Belgische horeca, als je afgaat op de tewerkstelling tot eind september van HR-specialist SD Worx. Ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar is er een stijging van 4,5% meer flexi-jobs, 4,5% meer studentenjobs en 8,3% meer vaste jobs. Pieken opvangen via flexi-jobs en studenten gaat niet ten koste van de vaste tewerkstelling in de horeca.
Digitalisering in horeca: win tijd voor wat telt
Hoe deed de horeca het in 2023? Vrij goed, blijkt uit de jaarlijkse analyse van SD Worx. “De sector krabbelde recht na een moeilijke coronaperiode”, zegt Steven Rosseel, horecaverantwoordelijke bij SD Worx. “Veel bedrijven hebben nog altijd last van de financiële weerslag, maar de tewerkstelling blijft op een mooi niveau en groeit zelfs nog. We zien vooral meer flexi-jobs en meer studentenarbeid.”
Proost op groei! Eerste medewerker voor The Wine Center
Een unieke ‘wine-and-dine-experience’, zo omschrijft Sanaz Sadegh haar trendy horecazaak The Wine Center op het Antwerpse Zuid. De combinatie van bar, shop en educatieruimte opende in 2021 de deuren. Om verder te kunnen groeien, nam Sanaz haar eerste vaste medewerker in dienst: een topsommelier. Dankzij de startersservice van SD Worx was die aanwerving snel beklonken.