1. Home
groep werknemers meeting

Thuis in jouw sector

Niet alleen kent elke branche zijn specifieke uitdagingen, ook de arbeidswetgeving verschilt sterk van sector tot sector. Als marktleider zijn we natuurlijk in alle sectoren thuis. Maar wist je ook dat we voor een aantal sectoren aparte teams en oplossingen in huis hebben?

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

groep werknemers meeting

Altijd sectorspecialist, met specifieke oplossingen waar nodig

Sectorkennis vanzelfsprekend

In welke sector jij ook actief bent: wij zijn er in thuis! Hoe kan het ook anders, zelfs in de allerkleinste niches hebben wij klanten. In ons juridisch kenniscentrum volgen ervaren juristen dagelijks de wijzigende wetgeving van alle sectoren in België. Elke collega heeft daarbij zijn focussectoren. Ga het zelf maar even na in Ella, onze digitale sociaaljuridische assistent: daar vind je de meest recente informatie over alle sectoren!

  Gedeelde kennis

  Die kennis delen zij voortdurend met onze juristen en payroll consulenten. Zo komen al onze medewerkers beslagen op het ijs. Een doorgedreven sectorkennis is immers een noodzakelijke voorwaarde voor een feilloze service aan elk van onze kmo-klanten.

   Specifieke oplossingen

   Sommige sectoren vragen echter specifieke knowhow, tools of oplossingen. De horecasector bijvoorbeeld wordt getypeerd door bijzondere statuten. Transportbedrijven krijgen te maken met een mobiliteitsproblematiek. En sportclubs zijn al helemaal een buitenbeentje. Lees hieronder meer over onze specifieke oplossingen voor een aantal bijzondere sectoren.

    Bouw

    Wanneer ken je de mobiliteitsvergoeding toe? Hoe zet je je arbeiders flexibel in tijdens drukke periodes? En hoe verloon je marktconform? Bijna 6.000 bedrijven uit de bouwsector kloppen met deze en tal van andere vragen aan bij SD Worx voor KMO. Samen met onze partner GeoDynamics zetten we je dan weer op weg met mobiele tijdregistratie.

     Meer over onze aanpak voor bouw

     Dienstverlenende kmo’s

     Hoe organiseer je hybride werken? Wat moet er zoal in een competitief en motiverend salarispakket? En op welke manier trek je talent aan in een steeds krappere kandidatenmarkt? Reken net als meer dan 20.000 kleine en middelgrote bedrijven in de dienstensector op ons om je loon- en personeelsbeleid te optimaliseren.

      Contacteer ons

      Horeca

      Van een optimale personeelsbezetting en -kost over planningssoftware voor je personeel tot een vlotte Dimona-administratie: onze 4.000 horecaklanten vinden in elk SD Worx-kantoor minstens één horeca-expert die voor hen klaarstaat. En samen met onze partner Strobbo hebben we een flexibele planningstool in huis. 

       Ons aanbod voor horeca

       Kleinhandel en retail

       Voor ruim 5.000 kleinhandelaars en retailers verzorgen we de loonadministratie. Dat we vertrouwd zijn met de statuten, wetgeving en uitdagingen in de sector is dus een understatement. Denk bijvoorbeeld aan de verloning van flexwerkers, voldoende versterking vinden of je medewerkers efficiënt inplannen. En onze flexibele planningstool Strobbo neemt je heel wat manueel werk uit handen!

        Contacteer ons

        Social profit

        Woonzorgcentra, zorgverleners, crèches, maatwerkbedrijven … Tal van socialprofitorganisaties zijn klant bij het sociaal secretariaat van SD Worx. Voor onze gespecialiseerde equipe kent de specifieke sectorale wet- en regelgeving geen geheimen. Verder beschikken we over performante tooling, onder meer om de IFIC-barema’s te beheren. Trouwens, al meer dan 30 jaar is SD Worx exclusieve partner van Femarbel.

         Stel ons je vraag

         Sportclubs

         Al meer dan 250 sportclubs kozen voor SportsPay van SD Worx. Deze digitale tool beheert correct en eenvoudig vergoedingen in amateursportclubs. Ook voor sportclubs met vrijwilligers en verenigingswerkers helpt SportsPay heel wat administratieve rompslomp de wereld uit.

         SportsPay van SD Worx in jouw sportclub?

          Ons aanbod voor sport

          Transport, haven en logistiek

          Voor de loon- en personeelsadministratie van ‘rijdend personeel’ maakt onze ‘Transportkalender’ een wereld van verschil. De tool is beschikbaar als uitbreiding van het Payrollpakket. Maar onze dienstverlening voor transport, haven en logistiek gaat nog veel verder dan dat. Bij ons gespecialiseerde team kun je terecht met al je vragen rond de complexe arbeidswetgeving, beheersing van personeelskosten enzovoort.

          Neem een kijkje in ons aanbod voor transport en logistiek

           Meer lezen

           SD Worx voor KMO in jouw sector

           Vind je jouw sector niet meteen terug in deze lijst? Geen probleem, ook jij kunt op beide oren slapen. Naast de sectorexpertise in onze gebruiksvriendelijke digitale tools bogen we immers op een fijn vertakt netwerk van experts in 50 regionale kantoren. En dankzij onze digitale nieuwsbrieven blijf je altijd bij met de regelgeving in je branche. Met andere woorden: 24/7 garanderen we jou het best mogelijke antwoord op je vraag.

            Stel ons op de proef

            Wil je ons beter leren kennen?

            Heb je een concrete vraag of overweeg je een samenwerking? Geef ons een seintje en een collega uit je regio neemt zo snel mogelijk contact met je op.

             Geef een seintje