1. Home>
 2. SD Worx>
 3. onze klanten>

De Groene Droom: van eenmanszaak naar drie winkels met SD Worx Startersservice

Yunus Durmus begon vanuit zijn atelier 25 jaar geleden snijbloemen te verhuren en verkopen aan bedrijven. Al snel kwam de vraag naar een bloemenwinkel en Yunus waagde de sprong. Ondertussen heeft hij twee fysieke winkels en een webshop. Die runt hij niet langer alleen. “Een eerste medewerker is een grote stap. SD Worx heeft me geholpen met de opstart. Maar ook nu ik meer dan 10 medewerkers heb, kan ik niet zonder hun advies."

  Bekijk het verhaal van Yunus

  Van eenmanszaak naar drie winkels met SD Worx Startersservice

   Van prospecties naar eerste winkel

   Toen Yunus begon met De Groene Droom, wilde hij snijbloemen verkopen en verhuren aan bedrijven. “De professionele markt is een stuk stabieler dan de particuliere, was mijn idee. Ik begon te prospecteren, en daaruit kwamen al snel veel klanten. Prospecteren en creatief bezig zijn met bloemen was voor mij de ideale mix.”

   De zaken liepen goed, maar één ding had Yunus niet voorzien: zijn klanten vonden de bloemen zo goed dat ze ook als particulieren bij zijn atelier aanklopten. “Dat was niet werkbaar. Ik heb toen een bloemenwinkel geopend waar professionelen én particulieren terechtkonden en dat bleek een goede zet. De verhouding is nu zo’n 50/50 en zo is het goed.”
    

    Eerste werknemer: de uitdagingen

    De Groene Droom groeide en Yunus nam zijn eerste medewerker aan. “Dat was een grote stap. Bloemen en klanten, dat waren mijn passies. Plots kwam er heel wat administratie bij: loonkosten berekenen, RSZ-registratie, Dimona-aangifte, een arbeidsovereenkomst en -reglement … Ik besefte dat ik hulp nodig had en schakelde SD Worx in.”

    Tim De Belder, Payrollconsulent bedrijfsleiders bij SD Worx, sprong Yunus bij. “We hebben een Startersservice met experts in uiteenlopende zaken. We kennen de specifieke uitdagingen voor bloemenwinkels en kunnen zeer gericht advies geven. Hier namen we de volledige administratieve opstart uit Yunus’ handen.” Iets wat Yunus hard waardeerde: “Dankzij SD Worx kan ik mijn passies met een gerust gemoed blijven uitvoeren.”

     "Bij je eerste medewerker komt er heel wat administratie kijken. Ik besefte snel dat ik hulp nodig had."
     Yunus Durmus, zaakvoerder De Groene Droom.

      Twee extra winkels

      Ondertussen runt Yunus ook een tweede winkel aan de overkant van de straat: De Groene Droom Pots and Plants. “Dat is veeleer een toonzaal, voor grote planten in decoratieve potten. Het is een mooie aanvulling op de bloemenwinkel. En sinds enkele jaren hebben we ook een derde winkel online, waar we naast bloemen ook parfums verkopen. We hebben nu 10 medewerkers met verschillende specialisaties. Ook nu blijft SD Worx ons bijstaan.”

      “Via onze digitale Bedrijfsleidersservice automatiseer je je verloning”, verduidelijkt Tim. “Voor nieuwe werknemers kan je als zaakvoerder zelf makkelijk loonkosten simuleren met onze tool. De onkosten passen we vanzelf aan, volgens de laatste wetgeving. Zo verloopt de berekening altijd correct. De gegevens gaan digitaal naar de accountant, die aanpassingen kan doen in real time.”

      “Het is een handige oplossing”, besluit Yunus. “Ik hoef er niet mee bezig te zijn, maar als ik dat wil, krijg ik meteen een gedetailleerd en helder overzicht van alle berekeningen. Zo houd ik de kosten in het oog en kan ik zonder zorgen blijven ondernemen.”
       

       "Via onze digitale Bedrijfsleidersservice automatiseer je je verloning."
       Tim De Belder, payrollconsulent bedrijfsleiders bij SD Worx.

        Hulp nodig bij het aanwerven van je eerste medewerker?

         Contacteer onze consultants