1. Home>
 2. SD Worx>
 3. onze klanten>

Biocartis voerde met succes een cafetariaplan in

Dat ze hun handen vol hebben bij Biocartis is een understatement. Want als producent van diagnostische tests voor oncologie en infectieziektes waaronder o.m. Covid 19 is hun afzet in 75 landen wereldwijd meer dan verzekerd. Toch vonden ze in een hectische periode tijd om een cafetariaplan in te voeren voor hun 500 medewerkers in België. Om die introductie vlot te laten verlopen, riepen ze de hulp in van 2 Flex Income Plan (FIP) – consultants van SD Worx met juridische en technische expertise.

  Patrick-Proost
  Het Flex Income Plan liet ons toe om enkele strategische keuzes te maken voor ons loonbeleid. Nu kunnen medewerkers voordelig hun thuiswerkplek uitrusten, bieden we hen een wellbeing-budget aan en hebben ze andere, ecologische opties voor hun mobiliteit
  Patrick Proost, COMPENSATIONS & BENEFITS MANAGER , BIOCARTIS
  Bicortis

  Een toegewijd team van consultants begeleidde het hele proces

  De consultants van SD Worx begeleidden Biocartis tijdens elke fase van de integratie van het cafetariaplan.

  1. De voorstudie & opzet
  2. Go live met communicatie en infosessies
  3. Continuïteit met een “full continu shop”

   Een voorstudie bracht inzichten en helderheid

   Tijdens een voorstudie lichtten de FIP-consultants de mogelijkheden en de beperkingen van het Flex Income Plan toe en bekeken ze - samen met Biocartis - welk stuk van de verloning ze flexibel konden laten invullen door medewerkers. Patrick Proost, Compensations & Benefits Manager bij Biocartis: “We kregen een goed zicht op de workload die flexibele verloning met zich mee zou brengen voor de personeelsdienst van Biocartis. Die bleek beperkt te zijn tot een halve dag per week.

    Lancering en communicatie

    Patrick Proost: “Bij de lancering organiseerden we infosessies met de specialisten van SD Worx. Diepgaande of technische vragen namen zij voor hun rekening. Dat zorgde voor vertrouwen bij onze medewerkers en comfort voor ons. Het FIP-platform is op maat gemaakt en communiceert met de benefitproviders en onze payroll-systemen. Het is zeer gebruiksvriendelijk en intuïtief, daar hebben we weinig vragen over gekregen.

     Meer dan 70 % van de medewerkers vult salaris flexibel in

     Na de pilootfase schakelde Biocartis over naar een full continu shop. Dit laat medewerkers toe om in te stappen wanneer ze dit willen en hun behoeften écht flexibel in te vullen. Meer dan 70 % van hen kiest al voor flexibele verloning. Patrick Proost: “We zien dat dit een positieve impact heeft op de tevredenheid van onze medewerkers en het geeft ons ongetwijfeld een streepje voor in de zoektocht naar nieuw talent.

      "SD Worx heeft ons zeer professioneel bijgestaan bij de technische en juridische kant van flexibele verloning. Dat gaf ons tijdswinst, maar vooral ook gemoedsrust dat alles wettelijk in orde was."

       Wil jij je loonbeleid ook naar een hoger niveau tillen?

       Wij helpen je graag op weg

        Neem vrijblijvend contact op