1. Home>
 2. SD Worx>
 3. onze klanten>

Biocartis voerde met succes een cafetariaplan in

Bij Biocartis hebben ze hun handen vol. Als producent van diagnostische tests voor oncologie en infectieziektes waaronder Covid en kanker, is hun afzet in 70 landen wereldwijd meer dan verzekerd. Om hun strategische doelstellingen kracht bij te zetten, voerden ze een cafetariaplan in. Biocartis riep de hulp in van 2 consultants van SD Worx met juridische en technische expertise, om die introductie vlot te laten verlopen. Vandaag maken medewerkers vlot hun keuzes in de Flex Income Plan (FIP) - shop.

   Patrick-Proost
   Het Flex Income Plan liet ons toe om strategische keuzes te maken voor ons loonbeleid. Medewerkers kunnen voordelig hun thuiswerkplek uitrusten, krijgen een wellbeing-budget en hebben andere, ecologische opties voor hun mobiliteit.
   Patrick-Proost
   Patrick Proost, Compensations & Benefits Manager, Biocartis

   Een toegewijd team van consultants begeleidde het hele proces

   De consultants van SD Worx begeleidden Biocartis tijdens elke fase van de integratie van het cafetariaplan.

   1. De voorstudie & opzet
   2. Go live met communicatie en infosessies
   3. Continuïteit met een “full continu shop”

    Een voorstudie bracht inzichten en helderheid

    Tijdens een voorstudie lichtten de FIP-consultants de mogelijkheden en de beperkingen van het Flex Income Plan toe en bekeken ze - samen met Biocartis - welk stuk van de verloning ze flexibel konden laten invullen door medewerkers. Patrick Proost, Compensations & Benefits Manager bij Biocartis: “We kregen een goed zicht op de workload die flexibele verloning met zich mee zou brengen voor de personeelsdienst van Biocartis. Die bleek zeer beperkt te zijn.

     Lancering en communicatie

     Patrick Proost: “Bij de lancering organiseerden we infosessies met de specialisten van SD Worx. Diepgaande of technische vragen namen zij voor hun rekening. Dat zorgde voor vertrouwen bij onze medewerkers en comfort voor ons. Het FIP-platform is op maat gemaakt en communiceert met de benefitproviders en onze payroll-systemen. Het is zeer gebruiksvriendelijk en intuïtief, daar hebben we weinig vragen over gekregen.

      Meer dan 70 % van de medewerkers vult salaris flexibel in

      Na de pilootfase schakelde Biocartis over naar een full continu shop. Dit laat medewerkers toe om in te stappen wanneer ze dit willen en hun behoeften écht flexibel in te vullen. Meer dan 70 % van hen kiest al voor flexibele verloning. Patrick Proost: “We zien dat dit een positieve impact heeft op de tevredenheid van onze medewerkers en het geeft ons ongetwijfeld een streepje voor in de zoektocht naar nieuw talent.

       "SD Worx heeft ons zeer professioneel bijgestaan bij de technische en juridische kant van flexibele verloning. Dat en de naadloze integratie met onze loonsystemen, gaf ons tijdswinst en gemoedsrust. We wisten dat alles wettelijk in orde was."

        Wil jij meer weten over flexibele verloning?

        Wij helpen je graag op weg

         Vertel me alles