1. Home>
 2. Nieuws & inspiratie>
 3. Payroll>
BlogPayroll2_1200x800

Waarom zou je loonberekening en payroll uitbesteden?

Het zal geen verrassing zijn dat we bij SD Worx pro outsourcing zijn.😉Daarom stelden we deze vraag aan een objectiever publiek. Hr-professionals en werkgevers, de mensen die er maandelijks mee bezig zijn. Waar lopen ze tegenaan? Zij gaven een inzicht in de belangrijkste deeltaken die ze uitbesteden en waarom ze dit doen.

  Waarom ze dit doen? Omdat loonberekening en payroll elke maand veel tijd kost, zo blijkt. Om meer precies te zijn, zijn dit de 5 grootste uitdagingen:

   1. Snelheid en efficiëntie 42.6%

   Hoeveel tijd je precies besteedt aan loonberekening en payroll hangt af van verschillende factoren, zoals het aantal werknemers, de complexiteit van het loonbeleid en het gebruikte software- of boekhoudsysteem. Maar het is tijdrovend proces, vooral voor bedrijven die deze taken handmatig uitvoeren.

    2. Kosten 35%

    België is beroemd, of zeggen we beter berucht, op het vlak van loonkosten. Dan hebben we het aan de kosten die verbonden zijn aan het (bruto-)loon van werknemers. Op zoek gaan naar manieren om werknemers te verlonen en uitbetalen zonder dat die kosten het dak door rijzen, houdt veel werkgevers bezig.

     3. Data security 34.8%

     Bij het payroll-proces, komen er heel veel persoonlijke en vertrouwelijke data te pas. Niet voor niets is er zoveel privacywetgeving waar we rekening mee moeten houden. Vanaf 2026 is loontransparantie dan wel verplicht, dat betekent niet dat deze data allemaal openbaar mag zijn. Daarnaast, zou een data-lek ook een grote vertrouwensbreuk zijn tussen jou en je werknemers zijn.

      4. Compliance met veranderende wetgeving 34.3%

      Ook hier scoort België hoog. De complexiteit van onze wetgeving, de sociale zekerheid en de wijzigingen erop, zijn voor moeilijk op te volgen voor iemand die niet de juiste ingangen kent of juridische achtergrond heeft.

       5. Accuraatheid 30.5 %

       Meer dan 21 % van de werknemers geeft aan wel eens een fout tegen te komen op hun loonfiche of bankrekening. Een goede communicatie en uitleg hierover blijft dan vaak uit. Zo is accuraatheid een van de grootste uitdagingen in de payroll van werkgevers.

        Zetten deze data jou aan het denken om bepaalde payrolltaken te gaan uitbesteden? Of wil je je outsourcingproces herbekijken? Kijk eens wat wij op dit vlak voor je kunnen betekenen.

         Ontdek ons aanbod