1. Home>
 2. SD Worx>
 3. onze klanten>

Hoe Al’Binète tijd en geld bespaart dankzij SD Worx

Biowinkelketen Al’Binète rekent op SD Worx om zijn werking te verbeteren, onder meer dankzij Protime en Staffing Solutions.
onzeklanten

Nauwkeuriger personeelsbeheer én efficiëntiewinst: dat is de reden waarom Al'Binète al vele jaren een beroep doet op de expertise van SD Worx. Voor haar tijdsregistratie werkt de Luikse biowinkelketen sinds kort met het Protime-systeem.

"SD Worx biedt ons heel  wat toegevoegde waarde op het vlak van professionaliteit en efficiëntiewinst. We beschouwen hen dan ook als een echte partner.”
Paul Mathieu, oprichter en bedrijfsleider van Al’Binète

In het Luikse staat Al'Binète voor het beste wat biologische voeding te bieden heeft. De winkelketen zag 35 jaar geleden het licht en telt vandaag 6 juridische entiteiten, waaronder 4 winkels en een slagerij. Het personeelsbestand bestaat uit 38 voltijdse equivalenten, aangevuld met enkele jobstudenten.

  Paul Mathieu
  SD Worx biedt ons heel wat toegevoegde waarde op het vlak van professionaliteit en efficiëntiewinst. We beschouwen hen dan ook als een echte partner.
  Paul Mathieu
  Paul Mathieu, FOUNDER AND MANAGER, AL’BINÈTE

  Met beide voeten in de bedrijfsrealiteit

  Oprichter en bedrijfsleider Paul Mathieu: "Als kmo is een efficiënte en betrouwbare hr-partner onontbeerlijk. Een sociaal secretariaat in de eerste plaats, maar ook voor ondersteuning bij specifieke hr-problematieken. Al sinds 2005 vervult SD Worx deze dubbele rol met verve. Waarom we destijds met hen in zee gingen? Omdat ze ons het beste konden antwoorden op onze juridische vragen rond de zondagsopening van onze filialen. Verder weten we vooral hun persoonlijke aanpak te appreciëren. Steeds zitten we met een contactpersoon aan tafel die ons kent, begrijpt en onze vragen echt beantwoordt. Cruciaal voor een kleine structuur als de onze.”

  "Voor elke nieuwe opdracht zit SD Worx in concurrentie met andere leveranciers met wie we in het verleden ook al samenwerkten. Maar het voorstel van SD Worx komt steevast als beste uit de bus, zowel kwalitatief als budgetmatig.”
  Paul Mathieu, oprichter en bedrijfsleider Al’Binète

   Tijd en kosten besparen met Protime

   Naast het sociaal secretariaat werkt Al'Binète samen met SD Worx voor haar tijdsregistratie. Paul Mathieu: "Naarmate onze organisatie groeide, nam ook de nood toe aan nauwkeuriger beheer van de arbeidstijd. Concreet wilden we dat de effectief gepresteerde uren perfect overeenstemden met de gecodeerde uren. Dat klinkt logisch, maar in de dagelijkse praktijk is het verre van evident. Dankzij Protime lukt dat wél. Daarbovenop besparen we tijd en geld: qua workload spreken we al snel over één voltijdequivalent. Ook belangrijk: we schakelden een niveau hoger qua professionaliteit.”
    

    Eenvoudiger en correcter beheer van studentencontracten

    Diezelfde wens tot vereenvoudiging en efficiëntie zette Al'Binète ertoe aan om SD Worx Staffing Solutions in de arm te nemen voor haar jobstudenten. Paul Mathieu: "Die contracten intern beheren vergde een grote inspanning, om nog maar te zwijgen over de foutgevoeligheid door de juridische complexiteit van de materie. Dankzij SD Worx verloopt dat proces efficiënter én goedkoper, met respect voor al onze juridische verplichtingen.”

     “Over het partnership met SD Worx ben ik altijd al tevreden geweest”, besluit Paul Mathieu. “Maar over de recentste ontwikkelingen ben ik echt in de wolken. Uiteraard zou ik SD Worx aanbevelen, wat ik trouwens al meermaals heb gedaan! »