1. Home>
 2. SD Worx>
 3. onze klanten>

Geïntegreerde internationale payroll: hoe Orange de loonberekening van lokale medewerkers en expats stroomlijnt

Sinds de overname door Orange werd Mobistar een internationale telefonie-operator. Hierdoor trok het bedrijf werknemers aan uit meer dan 46 landen. Zij genieten een speciaal belastingstelsel. Nathalie Villers, HR Legal Advisor van Orange Belgium: “Het beheer van de payroll van expats kan ingewikkeld en tijdrovend zijn. Als er vijftig expats zijn, ben je eigenlijk bezig met evenveel verschillende loonberekeningen. Met de toepassing My International Employment behoort dit voorgoed tot het verleden.”

Geen 'one-size-fits-all'

De internationale payroll van Orange Belgium, het vroegere Mobistar, plaatste de hr-dienst van het telecombedrijf zwaar onder druk. “Expats worden in België niet belast op hun inkomsten uit het buitenland. Hierdoor geldt voor hen een afwijkende loonberekening. Tel daarbij de verschillen als gevolg van lokale wetgeving in het herkomstland en je krijgt een erg complexe payroll.”

Orange Belgium deed voor de loonverwerking van zijn Belgische medewerkers al een beroep op de diensten van SD Worx. “Maar voor de expats gebeurde de loonberekening door een andere dienstverlener. Die berekeningen zaten niet automatisch in ons lokale loonadministratiesysteem. De hr-medewerker moest dus voor elke werknemer alle gegevens opnieuw handmatig invoeren. Een tijdrovende klus.”

Daarom zocht Orange naar een alternatief.

Payroll op maat

SD Worx stelde Orange Belgium een oplossing op maat voor: een payroll, automatisch geïntegreerd in het bestaande payroll-platform. “Het systeem bevat alle specifieke belastingstelsels voor de expatpayroll. Dit laat ons toe elk afwijkende regime nauwkeurig te berekenen.”

Minder fouten, meer focus

Deze geïntegreerde aanpak leverde het bedrijf een pak voordelen op: “Dankzij de geautomatiseerde loonadministratie voor expats beperk je de foutenmarge van manuele invoer en kan de hr-medewerker zich meer focussen op strategische taken. Daarnaast staat een team van experten klaar voor alle vragen van expats op het vlak van internationale tewerkstelling. Geen overbodige luxe in zo’n complexe hr-omgeving.”

  De loongegevens van alle medewerkers worden ingevoerd in één systeem. Hierdoor winnen we tijd en efficiëntie
  Nathalie Villers, HR Legal Advisor, Orange Belgium

  Kan de loonberekening van jouw internationale medewerkers ook een pak efficiënter?

  Stel vrijblijvend je vraag en een van onze experts neemt zo snel mogelijk contact met je op.

   Stel hier je vraag