1. Home>
 2. SD Worx>
 3. onze klanten>

Brady heeft meer tijd en efficiëntie met systeem voor tijdregistratie en planning

Brady Corporation

  Wie is Brady Corporation?

  Brady Corporation, de naam doet misschien niet onmiddellijk een belletje rinkelen. Maar de kans is groot dat je wel al gebruik hebt gemaakt van hun producten. In de winkel, het ziekenhuis, een labo of op een festival. Brady produceert en levert totaaloplossingen (labels) voor de identificatie en beveiliging van mensen, producten en plaatsen. Het is een internationaal bedrijf met 6.600 medewerkers in 21 landen. De Belgische afdeling in het Oost-Vlaamse Zele biedt hr-ondersteuning. Sinds begin 2022 maken ze gebruik van de oplossingen van SD Worx, Protime.

   Uitdaging: opvolging van complexe payroll volgens lokale wetgeving

   Het profiel van de werknemers varieert sterk – gaande van productieoperatoren en magazijniers over IT’ers en helpdeskmedewerkers tot sales- en marketingmensen. “We staan in voor de loonverwerking van een kleine zeshonderd medewerkers”, klinkt het.

    Payroll Coordinator
    Onze grootste uitdaging is om elke maand alles correct uit te betalen. Daarbij moeten we rekening houden met regimewissels, bonussen en warrants. Het is niet altijd evident om de lokale wetgevingen in 12 landen op te volgen.
    Payroll Coordinator
    Ilse Deneve , Payroll Coordinator, Brady Corporation

    En verder: “gelukkig krijgen we hulp van de lokale payrollkantoren en maken we sinds vorig jaar gebruik van een oplossing die ons helpt om processen te stroomlijnen.” Voor de keuze voor Protime van SD Worx als oplossing, gingen ze bij Bradyniet over één nacht ijs.

     Begin met een goede analyse van je behoeften en mogelijke oplossingen

     "Een goede analyse is echt belangrijk", zegt Ann Baeyens, HR Director van Brady EMEA : "Ons vorige systeem - van een andere aanbieder - stelde zwaar teleur. De programmatie, gebruiksvriendelijkheid en opvolging lieten echt te wensen over. Voor onze specifieke noden waren er steeds workarounds nodig, maar die zorgden voortdurend voor problemen en fouten.”

     Daarom voerde het bedrijf ditmaal een uitgebreide vergelijkende studie, voordat de keuze viel voor de oplossingen van Protime en SD Worx. Sinds begin 2022 gebruiken alle medewerkers in België en Nederland dit systeem voor hun tijdregistratie en verlofaanvragen. Ook de toegangscontrole gebeurt via de tikklokken van Protime. “We hebben nu alles veel meer zelf in de hand”, legt Ann uit.

      

      Gebruiksgemak en intuïviteit voor medewerkers

      Dankzij myProtime hebben de medewerkers van Brady nu alles veel meer zelf in de hand. De app is intuïtief en transparant en met een eenvoudige klik zien ze meteen het saldo van hun verlofdagen. Vakantie of een fietsvergoeding aanvragen kan eveneens in een handomdraai. Hun leidinggevenden behouden daarenboven op elk moment het overzicht, dat altijd up-to-date is.

       Tijdwinst en minder manueel werk voor hr

       Ook voor de hr-afdeling heeft de oplossing van SD Worx veel voordelen. Ze moeten nu veel minder controleren en uitzoeken, wat resulteert in een aanzienlijke tijdwinst. Het maandelijks exporteren van de payrollgegevens vergde vroeger een uur, vandaag is de klus in amper vijf minuten geklaard. De automatische verwerking van de fiets- en maaltijdvergoedingen vinden zij eveneens een meerwaarde. Maar ook op het vlak van looncodes verloopt alles nu veel vlotter dan voorheen

        Ann Baeyens
        De link met SD Worx, ons sociaal secretariaat, is een extra troef. Dankzij de automatische verwerking van de payrollgegevens bespaart de hr-afdeling veel tijd. Het maandelijks exporteren kan nu dankzij protime in vijf minuten. De gewonnen tijd kunnen we nu aan andere projecten besteden.
        Ann Baeyens
        Ann Baeyens, HR Director, Brady Corporation

        Wil jij ook aan de slag met je tijdregistratie en planning?

        Ontdek onze oplossing voor workforce- & timemanagement met een WOW-factor!
         

         Vertel me alles