1. Home>
 2. SD Worx>
 3. onze klanten>

Suzy van Mols nv over samenwerken met SD Worx als sociaal secretariaat

Dat werknemers elke maand hun loon correct uitbetaald krijgen, is de logica zelve. En toch. Bij heel wat kmo’s loopt de loonadministratie niet altijd van een leien dakje.

Voor Suzy Mols van doe-het-zelfzaak Mols nv was dat de reden om in 2015 over te stappen naar SD Worx. Met succes: “Vroeger hadden we haast maandelijks problemen, nu kan ik op beide oren slapen.”

Aan het roer van het Lommelse familiebedrijf staan Suzy, haar man en haar dochter. Samen sturen zij elf werknemers aan. Eén daarvan werkt parttime, de rest is fulltime aan de slag. Complexe uurregelingen of extralegale voordelen zijn er niet. Dat klinkt als een relatief eenvoudige loonadministratie. Maar zoals bij elke kmo zitten er wel een paar addertjes onder het gras. Sinds Suzy samenwerkt met ons, weet ze die perfect te vermijden.

  Vertrouwen door kennis

  “Vóór 2015 verzorgde een ander sociaal secretariaat onze loonberekeningen. Maar elke maand was er wel iets”, blikt Suzy terug. “Een van onze arbeiders wees geregeld op fouten in zijn loonbrief. Die info kreeg hij van zijn broer, die de loonberekening bij een groot bedrijf voor zijn rekening neemt. Nog een geluk, want zelf ken ik daar weinig van. Als ik vervolgens belde om die problemen aan te kaarten, kreeg ik zelden een snel antwoord. Ik werd altijd een paar keer doorgeschakeld, alsof mijn contactpersoon de materie niet goed kende.”

  Op een lokaal event van Lommelse ondernemers, medio 2014, raakte Suzy aan de praat met iemand van ons sociaal secretariaat. “Kirsten, van het kantoor in Overpelt, stelde me voor aan haar baas Rik Vaes. Bij die mensen had ik onmiddellijk een goed gevoel”, glimlacht Suzy. Ook hun kennis boezemde vertrouwen in. “SD Worx toonde ons dat we een fiscale korting konden krijgen op de overuren van onze arbeiders, iets wat ik voordien niet wist. Dat bespaart ons stevig wat loonkosten!”

   Suzy Mols
   Het gebeurt natuurlijk eens dat ik een vraag heb, bijvoorbeeld bij klein verlet. Dan bel ik Vicky even, mijn contactpersoon bij SD Worx. Zij legt me helder uit hoe ik dit online kan ingeven.
   Suzy Mols
   Suzy Mols, Manager, Mols NV

   Mix van online en persoonlijk

   Vanaf 1 januari 2015 gingen Mols nv en SD Worx officieel in zee. Vooraf kreeg Suzy een opleiding om het online Payroll-systeem te gebruiken. “Dat is makkelijk werken”, vertelt Suzy. “Ik geef de lonen, ziektes en verlofdagen elektronisch in, en klaar is Kees. Het gebeurt natuurlijk eens dat ik een vraag heb, bijvoorbeeld bij klein verlet. Dan bel ik Vicky even, mijn contactpersoon bij SD Worx. Zij legt me helder uit hoe ik dit online kan ingeven.”

   Naast de fiscale korting op overuren werd Suzy op nog enkele andere zaken gewezen. Twee van Suzy’s medewerkers vallen onder het paritair comité 100. “Dat betekent onder meer dat zij hun overuren kunnen compenseren met verlofdagen die ze zelf bepalen. Tot dan toe vielen die dagen in vaste verlofperiodes, net zoals bij hun collega’s uit andere paritaire comités. Hoewel we daar nooit problemen mee ondervonden, heb ik toch graag dat alles 100% correct verloopt”, zegt Suzy resoluut.

    Meer dan lonen berekenen

    De balans van de samenwerking is positief. “We hebben alleszins geen opmerkingen van onze medewerkers meer ontvangen. Dat bewijst dat alles correct verloopt”, lacht Suzy. “Daarom vertrouw ik SD Worx ook om nog een stap verder te gaan dan louter loonadministratie. Momenteel bekijken we samen de opties voor een extralegaal voordeel, namelijk een fiscaalvriendelijke bonus bij een daling van het ziekteverzuim. Ik ben er zeker van dat Vicky me weer goed zal verder helpen!”