1. Home>
 2. SD Worx>
 3. onze klanten>

Kledinggroep s.Oliver: juridische support voor Nederlands hr-team

s.Oliver stuurt zijn hr-beleid voor België en Nederland aan vanuit het Nederlandse Maastricht. Zo’n 10 jaar geleden ging dat hr-team met SD Worx in zee voor de payroll van het Belgische personeelsbestand. Maar daarbovenop hadden ze nood aan sociaal- en fiscaaljuridisch advies. De juridische ondersteuning van SD Worx Tax & Legal bleek de geknipte formule.
s.Oliver_1200

Het Duitse modebedrijf s.Oliver telt wereldwijd meer dan 7200 werknemers. De Nederlandse loonverwerking gebeurt in huis, maar voor de payroll van het Belgische personeelsbestand neemt de internationale kledinggroep een sociaal secretariaat in de arm. Teamleader HR Benelux bij s.Oliver Chantalle Hameleers: “In België heeft de groep 70 werknemers op de payroll. Maar de medewerkers van de showroom op Trade Mart Brussels vallen onder een ander paritair comité dan de verkopers in de winkelfilialen. In de zoektocht naar een payrollpartner met expertise in retail maakten we bijna 10 jaar geleden de overstap naar SD Worx.”

Werkbare oplossing voor elk vraagstuk

Maar omdat het hr-team Nederlands is, had het ook nood aan sociaal- en fiscaaljuridische ondersteuning. Om de complexe en snel veranderende Belgische wetgeving correct toe te passen, maar ook om vragen van Belgische personeelsleden snel en correct te kunnen beantwoorden. Chantalle Hameleers: “Bij de experts van SD Worx Tax & Legal kloppen we aan met vragen van Belgische werknemers over tijdskrediet, overuren, vakantierechten enzovoort. Ook toen we enkele jaren geleden door een herstructurering gingen, was dat onder hun begeleiding. Kortom, voor elk vraagstuk reiken de specialisten ons een juridisch sluitende en praktisch werkbare oplossing aan.”

  Chantalle_Hameleers
  In België heeft de groep 70 werknemers op de payroll. Maar de medewerkers van de showroom op Trade Mart Brussels vallen onder een ander paritair comité dan de verkopers in de winkelfilialen. In de zoektocht naar een payrollpartner met expertise in retail maakten we bijna 10 jaar geleden de overstap naar SD Worx.
  Chantalle_Hameleers
  Chantalle Hameleers, TEAMLEADER HR BENELUX S.OLIVER

  De resultaten

  Dankzij de juridische ondersteuning van SD Worx Tax & Legal kan het Nederlandse hr-team van s.Oliver:

  • de snel veranderende Belgische wetgeving juist toepassen;
  • 100% van de sociaal- en fiscaaljuridische kwesties snel en correct afhandelen;
  • de adviezen goed en duidelijk vertalen naar de payroll.

  Concrete adviezen in mensentaal

  Voor deze juridische begeleiding had s.Oliver ook een advocatenkantoor kunnen inschakelen. Maar de keuze voor SD Worx was heel bewust: “Doordat de juridische ondersteuning en de payrollverwerking in één hand zitten, kan er heel snel worden geschakeld. De consultant vertaalt zijn adviezen immers meteen naar concrete actiepunten voor de dossierbeheerder van het sociaal secretariaat. Bovendien evalueren we de samenwerking op regelmatige tijdstippen, zodat de ondersteuning maximaal afgestemd blijft op onze noden en behoeften.”

  s.Oliver heeft één vast aanspreekpunt voor alle dagelijkse vragen rond individuele en collectieve aspecten van de – nationale en/of internationale – tewerkstelling van personeel. Chantalle Hameleers: “Onze consultant kent de interne werking van de groep door en door. We hebben een enorm goed contact met hem: niet alleen geeft hij het juiste advies, hij weet het ook altijd te vertalen naar mensentaal en zo aan te brengen dat wij het vanuit onze Nederlandse context snappen.”

   Sociaal- en fiscaaljuridische ondersteuning nodig?

    Contacteer ons vrijblijvend