1. Home>
 2. SD Worx>
 3. onze klanten>

Emmaüs houdt de loonkosten onder controle met eBlox Budget

Van kinderopvang tot ouderenzorg: het Antwerpse Emmaüs biedt medische en zorgdiensten voor jong en oud. Het netwerk telt 24 voorzieningen en stelt in totaal 6600 mensen tewerk. “De loonkosten nemen 80% van ons totale budget in beslag”, vertelt hr-staflid Ingrid Kerremans. “Daarom is een performante simulatietool een absolute must. Met eBlox Budget maken we de begroting dubbel zo snel op.”
Emmaüs

Al sinds 2004 is SD Worx Emmaüs’ vaste payrollpartner. “Iedereen binnen de groep gebruikt eBlox voor de loonberekening. Voor de divisies geestelijke, algemene en ouderenzorg waren we daarenboven nog op zoek naar een tool om loonkosten te simuleren”, vertelt hr-staflid Ingrid Kerremans. “Het gros van onze medewerkers – zo’n 4400 personeelsleden – werkt op die afdelingen. Door de strakke financiering is een jaarlijkse begroting onontbeerlijk.”

Een efficiënte toepassing hiervoor vonden ze bij SD Worx. Ingrid: “In 2005 ontwikkelden ze een applicatie op maat. Die werkte lange tijd prima, maar na ruim 12 jaar had die zijn beste tijd gehad”, blikt Ingrid terug. “Het programma vereiste een zekere technische kennis en kon niet altijd vlot simulaties opleveren. We zagen steeds vaker tegen de begrotingen op.”

  Emmaüs
  Door de gebruiksvriendelijkheid, het overzichtelijke dashboard en de verbluffende snelheid van eBlox Budget verloopt de loonkostensimulatie dubbel zo vlot.
  Emmaüs
  Ingrid Kerremans, HR-staflid, Emmaüs

  Schot in de roos

  Daarop nam SD Worx in 2017 zelf het initiatief om een nieuwe simulatietool te creëren: eBlox Budget. “De verschillende modules maakten plaats voor een eengemaakt programma”, legt Ingrid uit. “De optimale integratie met de payroll bleef, net zoals de andere voordelen van de tool. De minpunten werden wel één voor één weggewerkt.”

  De nieuwe tool was een voltreffer. “We waren onmiddellijk laaiend enthousiast”, getuigt Ingrid. “Tijdens de implementatie en de daaropvolgende testfase kregen we een vaste contactpersoon toegewezen. Dankzij de open communicatie en solide begeleiding zorgde SD Worx ervoor dat de toepassing optimaal werkte. Na die proefperiode rolden we eBlox Budget uit in de volledige afdelingen geestelijke, algemene en ouderenzorg.”

   Toegevoegde waarde op 3 vlakken

   Tot op vandaag blijkt eBlox Budget de gedroomde tool voor Ingrid en haar collega’s. “De meerwaarde zit in 3 punten. De gebruiksvriendelijkheid is een eerste troef. In slechts enkele uren waren we vertrokken. Ook kunnen we zowel simulaties op individueel niveau – zoals een uitzonderlijke loonopslag – als op groepsniveau uitvoeren. Een algemene loonindexering bijvoorbeeld. Botsen we toch op een obstakel, dan biedt de helpdesk snel antwoord.”

   Daarnaast bewijst het overzichtelijke dashboard meer dan zijn nut. “Dankzij heldere grafieken en diagrammen rapporteren we efficiënt aan de directie.”

   Tot slot is de snelheid van eBlox Budget een essentieel pluspunt. “Met slechts enkele klikken stellen we nauwkeurige loonbudgetten op. Een spectaculaire verbetering, die ons een tijdswinst van 50% oplevert. Waar we vroeger met 2 gedurende 3 maanden tot 80% van onze tijd aan de simulaties moesten spenderen, kan nu 1 persoon dit op zich nemen.”

    Loonadministratie op rolletjes

    Dankzij eBlox Budget behoren de stressende begrotingsmaanden tot het verleden bij Emmaüs. Ingrid en haar team willen de tool nu ook inzetten om de effectieve loonkosten op te volgen. “Zo weten we op elk moment of ons begrotingsplaatje ook in de praktijk klopt. Daarnaast rollen we binnenkort eBlox HR uit. Met de modules Performance & Development krijgen medewerkers zicht op hun leertrajecten en schrijven ze zich eenvoudig in voor opleidingen. Kortom: in SD Worx hebben we de partner voor een gesmeerde loon- en personeelsadministratie gevonden.”

     Je loonkosten efficiënt begroten?

     Ontdek hoe eBlox Budget je daarbij helpt.

      Lees meer