1. Home>
 2. SD Worx>
 3. onze klanten>

DÔME uit Charleroi tekent voor transparante en nauwkeurige loonverwerking met SD Worx

In de sporttempel DÔME in Charleroi zorgen de 45 medewerkers van Spirou Basket en Cooking Attitude jaarlijks voor spektakel, emotie en lekker eten voor ruim 400.000 bezoekers. De basketbalspelers, trainers, koks en commerciële medewerkers kunnen daarbij rekenen op een feilloze en transparante loonverwerking. “In SD Worx hebben we een vertrouwenspartner gevonden”, klinkt het.
  Eric_Schonbrodt
  We zien bij SD Worx een interessante dynamiek. Ze stellen zich niet tevreden met antwoorden op onze vragen, maar ademen proactiviteit.
  Eric_Schonbrodt
  Eric Schonbrodt, ALGEMEEN DIRECTEUR DÔME, Dôme

  Spirou Basket en Cooking Attitude zijn twee van de 3 ondernemingen  binnen de DÔME-groep. Spirou Basket stelt naast de spelers en het sportieve personeel van de basketploeg ook het administratieve en commerciële personeel van de DÔME tewerk – zo’n 30 mensen in totaal. De 15-koppige ploeg van zusterbedrijf Cooking Attitude beheert het restaurant en verzorgt de catering tijdens interne en externe events.

  Transparante en nauwkeurige loonverwerking

  Drie jaar geleden was Spirou Basket de eerste entiteit van de groep die SD Worx in de arm nam als sociaal secretariaat. Cooking Attitude volgde begin 2019. Eric Schonbrodt, algemeen directeur: “SD Worx is de rots in de branding van onze financiële dienst, die overigens slechts uit één persoon bestaat. Ze maken al onze documenten en loonfiches en helpen de vragen van medewerkers over verloning te beantwoorden.”

  Door de vlotte en nauwe samenwerking is de onderneming erin geslaagd transparanter te worden in haar loonverwerking. Duidelijke, gedetailleerde loonfiches helpen hierbij. “Het horecapersoneel en de sporters werken vaak ’s avonds of in het weekend en hun werktijden zijn erg onregelmatig”, aldus de directeur. “Het is cruciaal dat ze in een oogopslag zien of ze correct zijn betaald voor hun prestaties.”

   “Ons payrollbeheer verloopt nu zonder twijfel ook nauwkeuriger dan bij ons vorige sociaal secretariaat. De loonfiches kloppen als een bus en de jaarlijkse afsluiting verloopt vlotter dan ooit. Er zijn geen verschillen meer tussen de contractuele afspraken en wat we effectief uitbetalen.”

  Een flinke dosis sociaaljuridische expertise

   “We hebben in SD Worx een echte partner gevonden. Altijd staat er een oplossingsgericht team klaar dat met ons meedenkt”, benadrukt Eric Schonbrodt. Want de groep krijgt soms heel complexe vragen voorgeschoteld, waarvoor expertise vereist is die ze niet in huis hebben.

  “Als we een Amerikaanse basketbalspeler voor één seizoen aanwerven, is er een hele administratieve molen waar we door moeten: de eenmalige verblijfsvergunning aanvragen, de aansluiting bij een ziekenfonds … SD Worx regelt al deze zaken uitstekend. Bovendien staan in de contracten van de Amerikaanse spelers uitsluitend nettolonen. Dus moeten we hun brutoloon correct herberekenen, zodat ze tot op de cent ontvangen wat overeengekomen is. SD Worx is prima thuis in dit soort berekeningen. En dat stelt ons gerust: we kunnen ervan op aan dat elke speler zijn loon correct uitbetaald krijgt.”

  De sociaaljuridische expertise van SD Worx komt ook van pas voor de uitwerking van het toekomstige arbeidsreglement. “Ze vestigen onze aandacht op belangrijke punten en tonen ons wat onze opties zijn.”

   “We zijn geen nummer”

  Binnenkort zal ook de derde – en laatste – entiteit van de groep bij SD Worx aansluiten. “SD Worx heeft zich meteen geprofileerd als een echte partner. Ze staan ons bij in alle hr-domeinen, een aspect van ondernemen dat niet evident is voor een kleine structuur als de onze. Ook op menselijk vlak is het een plezier om met hen samen te werken. We zijn geen nummer.”

  Nu de organisatie verlost is van sociaaljuridische onzekerheden en gerustgesteld over haar payroll, kan er gefocust worden op de grootste hr-uitdaging van allemaal: de verschillende structuren dichter bij elkaar brengen en de medewerkers hetzelfde project, dezelfde ambities en dezelfde waarden te doen delen. Om de ogen en de smaakpapillen van duizenden fans nóg beter de kost te geven.