1. Home>
 2. Oplossingen>
 3. Aantrekkelijk en optimaal verlonen en belonen >
 4. Juridisch en fiscaal advies uit eigen huis>

Tax, Legal en HR-consulting + Advies op maat

Als werkgever krijg je onvermijdelijk te maken met sociaaljuridische, fiscale en hr-vraagstukken. Reken dan op de expertise en ondersteuning van de tax, legal en hr-consultants van SD Worx. Ze adviseren je over alle facetten van tewerkstelling, bij elke mijlpaal als werkgever en in de loopbaan van je medewerkers. Ze geven strategisch advies en begeleiden je bij de concrete uitwerking van je personeelsbeleid.

Vertel ons je uitdaging
Des conseils sur mesure pendant tous les moments clés de l'emploi

Advies op maat tijdens alle sleutelmomenten van tewerkstelling

Onze fiscale, juridische en hr-consultants kunnen een rol spelen tijdens alle sleutelmomenten in de loopbaan van je werknemers, van de eerste kennismaking tot het vertrek, én op je pad als werkgever, zowel in goede als in kwade dagen. In een wereld waarbij transformatie en change continu aanwezig zijn, is samenhang tussen analyses, advies, inzichten en oplossingen essentieel. We hebben veel kennis in huis over het tewerkstellen van personeel en medewerkers. Onze consultants zijn sterk in strategie, en hebben daarnaast ook de kracht van de pragmatiek om die strategie om te zetten in de realiteit: in processen en systemen, in je payroll. Dat is een sterkte die veel andere spelers niet hebben en waarmee SD Worx het verschil maakt. Met welke uitdaging kunnen we je helpen?

  Hoe slim en flexibel tewerkstellen, ook internationaal?

  Hoe slim en flexibel tewerkstellen, ook internationaal?

  Pieken en dalen opvangen in je werkvolume, internationaliseren, nieuwe activiteiten die andere skills vragen … Inspelen op de snel veranderende businesscontext vergt een grote wendbaarheid van je workforce. Onze consultants geven je inzicht in de ideale mix van talenten, rollen en statuten. Ook bij een reorganisatie of herstructurering kun je rekenen op hun sociaaljuridische en hr-expertise.

   Hoe evenwichtig verlonen en je budget onder controle houden?

   Hoe evenwichtig verlonen en je budget onder controle houden?

   In steeds meer sectoren drijft de krapte op de arbeidsmarkt het personeelsbudget de hoogte in. Hoe zet je je verloningsbeleid slim in om talent aan te trekken en duurzaam aan je te binden? Samen met onze consultants stippel je een competitieve rewardstrategie uit die bijdraagt tot het financieel welzijn van je medewerkers, stel je een evenwichtige beloningsmix samen en maak je realistische, toekomstgerichte simulaties van je personeelskosten.

    Hoe een toekomstgericht hr-beleid voeren?

    Hoe een toekomstgericht hr-beleid voeren?

    Om als organisatie de juiste koers te varen is een toekomstgericht hr-beleid cruciaal. Met de juiste data, tools en expertise identificeer je je werkpunten en anticipeer je op mogelijke risico’s. Zo neem je vanuit hr een strategische rol op: je tekent een beleid uit dat in lijn ligt met de bedrijfsdoelstellingen en creëert echte waarde voor je mensen.

     HR-beleid juridisch onderbouwe & verankeren bijalle stakeholders

     Hoe je hr-beleid juridisch onderbouwen en verankeren?

     Geen toekomstgericht hr-beleid zonder stevige juridische onderbouw. Bovendien moeten alle stakeholders op dezelfde lijn zitten. Onze legal experten hebben een bevoorrechte relatie met de overheid en zijn een gerespecteerde gesprekspartner van de vakbonden. Ze worden op hun beurt geruggensteund door ons juridisch kenniscentrum. Het resultaat: een juridisch waterdicht hr-beleid dat tegelijk voldoende wendbaar is om in te spelen op de snel veranderende regelgeving.

      Advies op maat tijdens alle sleutelmomenten van tewerkstelling

      Hoe operationele processen optimaliseren en automatiseren?

      Hr herbergt heel wat arbeidsintensieve en gevoelige processen. Ze laten geen fouten toe en zijn onderhevig aan de snel veranderende juridische context.  De omzetting van je hr-strategie in efficiënte en geautomatiseerde processen is dan ook het sluitstuk van je toekomstgerichte hr-beleid. Onze consultants begeleiden je om je hr-processen te stroomlijnen en toepassingen te integreren die je organisatie echt vooruithelpen.

       Wat heeft SD Worx je te bieden

       Wat SD Worx jou te bieden heeft

       • We begeleiden je van strategisch advies tot en met uitvoering, zowel in de breedte als in de diepte.
         
       • Onze experten spreken jouw taal en houden rekening met de gevolgen van hr-beslissingen voor je andere bedrijfsprocessen.
         
       • Met onze pragmatische aanpak zorgen we voor werkbare oplossingen die je organisatie echt vooruithelpen.
         
       • Onze experts zijn flexibel inzetbaar, zowel ad hoc als structureel, off-site of on-site.

        Met welke uitdaging kunnen we je helpen?

        We bekijken graag samen jouw mogelijkheden. Contacteer ons vrijblijvend.