1. Home>
 2. Nieuws & inspiratie>
 3. Verloning en loonkosten>
Kadonation

Iets te vieren: geef jij je medewerkers een cadeau voor hun verjaardag of werkjubileum?

Een verjaardag of werkjubileum is de ideale gelegenheid om je medewerkers eens extra in de bloemetjes te zetten. Met een persoonlijke attentie uit je je waardering en onder de juiste voorwaarden is de aankoop voor jou volledig fiscaal aftrekbaar. Iedereen blij dus!

  4 op de 10 wil het, slechts 1 op de 10 krijgt het

  Het is een klein gebaar, en toch zijn verjaardagscadeaus op de werkvloer lang niet ingeburgerd. Uit een bevraging van Kadonation blijkt dat slechts 1 op de 10 medewerkers een attentie krijgt op zijn of haar verjaardag of werkjubileum. Nochtans geeft zo’n 40% van de bevraagden aan een geschenk te verlangen van de werkgever. Die laatste wil misschien wel een cadeau geven, maar doet het doorgaans niet uit schrik om iemand te vergeten of niets geschikt te vinden.

   Het favoriete geschenk van medewerkers

   De traditionele fruitmand of fles wijn zijn intussen klassiekers, maar misschien niet bijster origineel. Aan de andere kant, voor elke medewerker een persoonlijk geschenk uitkiezen, is ook een tijdrovende bezigheid, zeker in grote organisaties.

   Als medewerkers zelf konden kiezen, dan wint de cadeaubon nog steeds als populairste geschenk. Het grote voordeel? Je werknemer kan de bon besteden op basis van zijn eigen interesses. 7 op de 10 medewerkers geeft aan liefst een cadeaubon te ontvangen die inwisselbaar is bij verschillende winkels. Nog leuker wordt het als je de bon personaliseert met een bijzondere tekst- of videoboodschap.

   Volg het stappenplan om het ideale verjaardagsgeschenk vinden.

    Wat met het fiscale plaatje?

    We horen het je denken: voor iedereen een uniek (werk)verjaardagsgeschenk, wordt dat geen dure aangelegenheid? Niet als je het slim aanpakt. De aankoop van zulke geschenken is immers vrij van bedrijfsvoorheffing en volledig aftrekbaar als beroepskosten, op voorwaarde dat:

    • de waarde niet meer dan 40 euro per werknemer bedraagt;
    • je eenzelfde voordeel toekent aan alle personeelsleden, hetzij in natura, geld of onder de vorm van een cadeaubon.

    In het geval van een bon gelden er enkele bijkomende voorwaarden. Zo mag die:

    • enkel ingeruild worden bij ondernemingen die vooraf een akkoord sloten met de uitgevers van deze bon.
    • slechts een beperkte looptijd hebben
    • niet in geld uitbetaald worden, ook niet gedeeltelijk.

    Wist je trouwens dat je binnen hetzelfde kalenderjaar verschillende geschenken mag geven? Een verjaardagscadeau én eentje voor een werkjubileum: het kan perfect. Om als werkgever de fiscaalvriendelijke behandeling te genieten, moet je natuurlijk wel het grensbedrag respecteren.

     Partnership SD Worx & Kadonation

     Maak het jezelf gemakkelijk met het gratis platform

     Dankzij onze samenwerking met het gratis geschenkenplatform Kadonation Select koppel je je personeelsbestand meteen aan een uniek aanbod van originele cadeaus op maat. En je houdt altijd het overzicht over je bestellingen en facturen. Zo waardeer je je medewerkers met het ideale geschenk, op alle momenten die ertoe doen.

     Voordelen van onze samenwerking voor jou

     • Ruim aanbod aan geschenken
     • Hou het overzicht over bestellingen en facturen
     • Bespaar tijd door automatische flows en payroll integratie
      Probeer het gratis platform uit