1. Home>
 2. Nieuws & inspiratie>
 3. Verloning en loonkosten>
twee collega's

Collectieve hospitalisatieverzekering 2.0: op maat van kmo's

Een doorsnee hospitalisatieverzekering is in de eerste plaats mooi meegenomen voor je werknemers. Je hr-afdeling kost het in vooral meer tijd en energie, die je misschien beter elders kunt gebruiken. Extralegale voordelen genoeg om uit te kiezen, dus waarom jezelf in de voet schieten? “Een begrijpelijke, maar foute redenering”, zegt Marc Van kerckhoven. “En bovenal: een gemiste kans.”

  Knopen doorhakken

  “Veel zaakvoerders van kmo’s zitten met een dilemma”, legt Marc Van kerckhoven uit. “Werkzoekenden zijn zich alsmaar meer bewust van hun sterke onderhandelingspositie bij aanwervingsprocessen. Eigenlijk kun je het als werkgever niet meer maken om geen of onvoldoende benefits op tafel te leggen. Doe je dat toch, dan loop je de grootste talenten mis. Maar tegelijk moeten die extralegale voordelen zo budgetneutraal mogelijk zijn en mogen ze de hr-medewerker(s) – in kmo’s vaak de zaakvoerder zelf – niet extra belasten. En uit die denkoefening komt een collectieve hospitalisatieverzekering niet altijd als winnaar uit de bus, zo blijkt uit onderzoek van SD Worx.”

   Wat als?

   “Beeld je maar eens in”, gaat Marc Van kerckhoven verder. “Je werft iemand aan, vergeet zijn of haar gegevens binnen de afgesproken termijn door te geven en je gloednieuwe aanwinst belandt onvoorzien en ongedekt in het ziekenhuis. Laattijdige aansluitingen komen in de praktijk geregeld voor en dat heeft uiteraard impact op je geloofwaardigheid als werkgever. Daarnaast moet je rekening houden met wachttijden, medische vragenlijsten en onderzoeken, voorafgaande aandoeningen, mensen die het bedrijf verlaten en gezins- en adreswijzigingen. Een hele karwei! Daarom was er dringend nood aan een hospitalisatieverzekering die al die zorgen wegneemt en focust op administratieve eenvoud.”

    Formule met nieuwe voorwaarden

    “De zoektocht naar een hospitalisatieverzekering op maat gemaakt voor kmo’s resulteerde uiteindelijk in Hospi via Payroll. Het is een pakket waarbij alle personeelsaansluitingen en -wijzigingen automatisch gebeuren via de payroll van SD Worx. Zo vermijd je dubbel werk. Bovendien is er geen gedoe meer met wachttijden en medische vragenlijsten of onderzoeken. Iedereen is onmiddellijk gedekt, zelfs medewerkers met voorafgaande aandoeningen en actieve 65-plussers. En wat het echt uniek maakt: of je nu 10 of 100 medewerkers aansluit, de premie ligt vast – ook voor startende ondernemers die voor een eerste aanwerving gaan. Dit soort verzekeringen moet kleinere ondernemingen helpen om zich staande te houden in de ‘war for talent’ en de reputatie van collectieve hospitalisatieverzekeringen opkrikken.”

     Op zoek naar een collectieve hospitalisatieverzekering die administratieve eenvoud ademt, een uitgebreide dekking en een nog scherpere prijs biedt?

      Ontdek hier waarom Hospi via Payroll de ideale formule voor KMO's is
      BE_Annelies-Rottiers_-Manager-KMO-Consultancy_-SD-Worx_300x300

      Annelies Rottiers

      kmo-adviseur

      Annelies Rottiers is 10 jaar werkzaam bij SD Worx. Ze is manager van een team Legal- & HR-experts met een passie voor KMO. Samen met haar team inspireert én begeleidt ze bedrijven bij het uitbouwen van een 'werkend en wervend' personeelsbeleid. Want mensen maken nu eenmaal het verschil, zeker als ze met 'goesting en passie' in hun job staan!