1. Home>
 2. Nieuws & inspiratie>
 3. Starten met personeel>
coworkers

Wie berekent de lonen?

Door aan te sluiten bij een sociaal secretariaat, besteed je je loonberekening en alle bijkomende administratieve formaliteiten uit. Daarnaast vervullen we de rol van tussenpersoon tussen jou en de overheid, met je werkgeversbelangen voor ogen. Hebben de overheidsinstanties vragen, dan kloppen ze vaak rechtstreeks bij het sociaal secretariaat aan en niet bij jou.

  Van berekening tot uitbetaling

  Hoe de loonberekening bij SD Worx concreet in zijn werk gaat? Via Payroll, een gebruiksvriendelijk softwarepakket op maat van kmo’s, beheer je je personeelsgegevens en voer je de prestaties van je medewerkers in. De sociaaljuridische regels hoef je niet in detail te kennen, want de toepassing denkt met je mee. Zo verlopen overheidsaangiftes – Dimona, sociale risico’s … – volledig automatisch.

  Op het einde van elke maand krijg je een herinneringsmail dat het moment aangebroken is om de lonen in orde te brengen. Na de effectieve loonberekening en een controle door je payrollconsulent vind je in Payroll alle loondocumenten terug. Ook de eigenlijke uitbetaling kunnen we voor onze rekening nemen, wanneer je ons daarvoor een domiciliëringsopdracht geeft. Je medewerkers ontvangen hun loonbrief elektronisch en alle boekhouddocumenten zijn online beschikbaar voor jou en je boekhouder.

   In orde met alle verplichtingen

   Aan de overheid moet je maandelijks bedrijfsvoorheffing en RSZ-bijdragen storten op het loon van je medewerker. Vervul je deze plicht te laat, dan krijg je nalatigheidsintresten aangerekend. Met SD Worx als jouw sociaal secretariaat kan je op beide oren slapen. Via een domiciliëringsopdracht storten we de bijdragen in jouw plaats door aan de bevoegde instanties.

    Concrete vraag? Praktisch antwoord!

    Ben ik verplicht om mijn werknemer een fietsvergoeding te geven? Hoe kan ik overuren uitbetalen? Wat met maaltijd- of ecocheques? Als beginnend werkgever is het normaal dat je met tal van concrete vragen zit over correcte verloning en loonberekening. We geven je praktische antwoorden op maat van je bedrijf en volgen de snel veranderende wetgeving op de voet. Over relevante veranderingen lichten we je meteen in.

    Kortom, we nemen je de loonberekening en alle bijbehorende verplichtingen uit handen en staan je met raad en daad bij. Zo kan je je voor de volle honderd procent concentreren op je zaak. En op je nieuwe rol als werkgever natuurlijk.

    Je hebt vast nog vragen bij je eerste aanwerving. Wij bundelden de tien vragen die ertoe doen bij een ideale aanwerving in de handige gids ‘Start je als werkgever? 10 vragen vóór je je eerste medewerker aanwerft’

     Start u als werkgever?

     10 vragen vóór u uw eerste medewerker aanwerft

      Download hier het gratis e-book