1. Home>
 2. Nieuws & inspiratie>
 3. Personeelsadministratie>
telewerken

Flexibele ondersteuning voor payroll en hr: de 4 voordelen

telewerken

  Tijdelijke en structurele ondersteuning voor payroll en hr behoren tot de meest populaire vormen van outsourcing. Bij tijdelijke ondersteuning versterk je je hr-team wanneer de workload plots toeneemt. Denk aan de berekening van het vakantiegeld, maar evengoed aan (on)voorziene afwezigheden door onder meer zwangerschappen, vakanties, ongevallen en ziektes. Met structurele ondersteuning huur je dan weer expertise in voor langere termijn. Welke optie je ook kiest, je geniet deze 4 voordelen:

    #1 Snel opgestart, blijvend inzetbaar

    De extra mankracht is snel inzetbaar. Je hr-partner kan doorgaans perfect inschatten welke flexibele medewerkers het meest geschikt zijn voor jouw sector, organisatie en specifieke vraag. Via een bewezen methodologie, waarin je samen de scope en het takenpakket vastlegt, vliegen je nieuwe (tijdelijke) collega’s er meteen in. Doordat elke staffingkracht kan rekenen op de ondersteunende diensten van je hr-partner en ook zelf continue training krijgt, is duurzame inzetbaarheid gegarandeerd.

     #2 Optimalisatie van je payroll en hr

     Dankzij de tijdelijke ondersteuning krijg je niet enkel extra handen, maar ook een flinke kwaliteitsinjectie. Zo nemen de flexibele medewerkers ‘best practices’ mee van andere opdrachten. Ook denken ze mee over mogelijke efficiëntiewinsten: van het automatiseren van je payroll tot het stroomlijnen van je aanwervingsproces. Je krijgt niet zomaar een uitzendkracht, wel een payrollexpert, administratieve duizendpoot of geboren hr-talent. Zijn of haar objectieve blik maakt je afdeling sterker voor de toekomst.

      #3 Wendbaarheid in onzekere tijden

      Na de coronacrisis durft niemand nog zijn hand in het vuur te steken voor wat komen zal. Verandering is zowat de enige constante. Het gevolg? Wendbaarheid is cruciaal. Richt je pijlen daarom op de creatie van een ‘flexibele schil’. Dat is een talentpool met medewerkers die niet permanent op je payroll staan, zoals freelancers, studenten, flexi-jobbers en ook staffing. Zo kun je snel je team uitbreiden (of afslanken) wanneer dat nodig is.

        #4 Brede waaier aan mogelijke formules

        Ondersteuning voor payroll en hr gebeurde tot voor kort altijd on-site, maar sinds corona kun je ook kiezen voor support op afstand of een combinatie van beide methodes. Daarnaast beslis je natuurlijk zelf welke je activiteiten je wel en niet uitbesteedt, voor hoeveel dagen dat is en hoelang de samenwerking duurt. Eerst het water testen en dan overschakelen op een meer structurele samenwerking? Alles kan. Jij bepaalt de agenda en dus ook de kosten.

          Twijfel je nog of outsourcing wel iets voor jouw organisatie is?

          We zetten de belangrijkste aspecten voor een weloverwogen keuze op een rij. In ons e-book ‘Het abc van payroll- en hr-outsourcing: wat, waarom en hoe?'

           Download ons e-book

           Heb je vragen hierover? Of wil je vrijblijvend jouw outsourcingsopties bekijken? Contacteer ons!