1. Home>
 2. Nieuws & inspiratie>
 3. Payroll>
BlogOutsourcing1_1200x800

5 redenen om versterking in te roepen via outsourcing

Outsourcing, het is door de jaren heen een containerbegrip geworden voor een brede waaier aan mogelijke oplossingen waarbij een derde partij je ondersteunt. En daarbij bepaal je volledig zelf welke activiteiten je wel of niet uitbesteedt, en hoe dat gebeurt. Zo kan die hulp tijdelijk of structureel zijn, bij jou op kantoor of off-site plaatsvinden. Dit zijn de 5 top redenen om te kiezen voor outsourcing.

  #1 Administratieve hulp

  Hoewel hr-taken zoals payroll en loonadministratie iedere maand terugkomen, zijn het tijdrovende bezigheden. Als je fouten maakt, hebben die al snel grote gevolgen.  Omdat het een tijdsintensief en foutgevoelig proces is, is hulp en ondersteuning door specialisten geen overbodige luxe. Zowel om de workload op je afdeling tijdelijk te verlichten, als voor meer structurele ondersteuning. Die tijdswinst en efficiëntie zijn meteen de topargumenten voor Belgische werkgevers om te kiezen voor outsourcing.

   #2 Injectie van kennis en knowhow

   Het ontbreken van juridische, administratieve, digitale en hr-kennis en knowhow kan de ontwikkeling van je organisatie flink vertragen. Bedenk daarbij dat veel hr-taken de afgelopen jaren ingrijpend veranderd zijn en je komt soms noodgedwongen tot de conclusie dat je in-house kennis en knowhow niet meer rijmen met de noden van je organisatie. Aangezien het in de huidige arbeidsmarkt niet evident is om snel even de witte raven op te pikken, en organisaties hun talenten ook anders willen inzetten met oog, schakelen heel wat werkgevers over op outsourcing. Ze weten immers dat de experten van hun hr-partners continu worden opgeleid en toegang hebben tot de recentste tools en systemen. 

   Benieuwd hoe outsourcing in zijn werk gaat? Ontdek hoe ze het bij Aquafin tot een succes maakten.

    #3 Gegarandeerde continuïteit

    De payroll en hr-expertise zit bij veel organisaties in een beperkt aantal hoofden. Wanneer een medewerker wegvalt, blijft daarom vaak een grote leegte achter. En hoe je het draait of keert: je hebt veel in de hand, maar niet alles. Ook je payroll- en hr-medewerkers worden weleens ziek, doen aan gezinsuitbreiding, nemen vakantie of groeien intern door. Hun job is echter zo technisch en complex geworden dat het niet eenvoudig is om snel een geschikte vervanger te vinden. Door bepaalde taken uit te besteden, is dat probleem alvast van de baan. Hr-partners wijzen je doorgaans vaste medewerkers toe, maar zelfs als die uitvallen, staat er altijd een back-up klaar. Zo slaap je als werkgever op je beide oren.

     #4 Meer tijd voor kerntaken

     Je payroll en loonadministratie zijn arbeidsintensieve taken die elke maand opnieuw de agenda bepalen. Doordat er zo veel werk in kruipt, verdwijnen meer strategische projecten doorgaans (tijdelijk) naar de achtergrond. Misschien is je loonbeleid verouderd of wil je een employer branding-campagne opzetten, maar vind je er de tijd en middelen niet voor. Om tijd vrij te maken voor je team, biedt outsourcing een simpele uitweg. Van alle Belgische werkgevers die al een of meerdere hr-taken uitbesteden, geeft liefst 20% dit argument als topreden op.

      #5 Betere hr-service voor je eigen medewerkers

      Je team krijgt meer ruimte om dieper in te gaan op concrete medewerkersvragen én kan daarbij een beroep doen op externe experten. Een efficiënte hr-dienst is in het voordeel van iedereen in je organisatie. Digitale oplossingen uitdokteren, interne flows stroomlijnen of complexe sociaaljuridische vragen helder beantwoorden: in tandem met een ervaren hr-partner weet je raad met elke uitdaging. De combinatie van jouw bedrijfskennis en een externe blik kunnen al snel tot een kwaliteitsinjectie leiden.

       Gebruik outsourcing om de groei en efficiëntie van jouw organisatie te stimuleren.

       Analyseer welke taken geschikt zijn voor uitbesteding en zoek naar betrouwbare partners die passen bij de behoeften van jouw bedrijf. Met de juiste strategie en partner kun je een competitief voordeel behalen en de prestaties van je organisatie naar nieuwe hoogten tillen.

       Wil je sparren met een expert?

        Laat het ons weten