1. Home>
 2. Nieuws & inspiratie>
 3. Payroll>
international company

3 redenen waarom internationale ondernemingen payrolloutsourcing zouden moeten overwegen

Waarom wint outsourcing in deze tijden van voortdurende verandering aan populariteit? Of anders gezegd, wat zijn precies de voordelen van payrolloutsourcing naarmate je onderneming internationaal uitbreidt? Wie al de vruchten plukt van payrolloutsourcing beweert dat dit de drie meest overtuigende voordelen zijn:

  1. Verlichting van administratieve lasten voor het personeel

  Internationale payroll is een tijdrovend en foutgevoelig proces, met grote gevolgen bij onnauwkeurigheid of niet-naleving. Om nog maar te zwijgen van de kans dat je hr-personeel meer strategische taken zou willen uitvoeren dan de loonadministratie. Dankzij outsourcing van je payroll kun je je medewerkers dus zelfs gelukkiger maken.

   "Onze afdeling kwam steeds meer onder druk te staan door een joint venture. Outsourcing heeft de werklast gelukkig meteen een stuk verlicht. Onze payrolladviseur doet alle berekeningen van het nettoloon voor onze Belgische werknemers, helpt met de eindejaarspremies en het vakantiegeld en is ons eerste aanspreekpunt voor juridisch advies."

   Titia van Rooijen, regiomanager bij het HR Shared Services Center van CWS-boco Group.

    2. Gegarandeerde continuïteit van hr-activiteiten

    Het lijkt misschien of je het allemaal onder controle hebt, maar één hr-team kan niet alles weten over internationale payroll. Interne en externe mobiliteit kan je team zwaar belasten, omdat kennis niet wordt doorgegeven of processen worden aangepast. Geschikte vervangingen vinden op korte termijn is vaak moeilijk, door de toegenomen complexiteit van payroll. Maar zoals je weet: payroll stopt nooit.

    De outsourcing van bepaalde taken neemt dat probleem weg. Hr-outsourcingpartners wijzen doorgaans vaste werknemers toe om je onderneming te ondersteunen, maar bij afwezigheid is er altijd een vervanger beschikbaar om over te nemen. Het mooiste voordeel? De gemoedsrust die volgt.
     

     "Als iemand in mijn team ziek wordt of het bedrijf verlaat, heeft dat geen invloed op onze loonverwerking. Alles is goed gedocumenteerd en in veilige handen van SD Worx."

     Bert Van der Wee, Global Cost Management Director bij Cleary Gottlieb Steen & Hamilton LLP

      3. Personeel krijgt meer tijd om te focussen op meerwaarde

      Het is geen geheim dat het berekenen en betalen van de lonen veel werk vergt. Bijgevolg worden projecten met een grotere strategische waarde opgeschort wanneer het die tijd van de maand (of het jaar) is. Outsourcing van loonadministratie is de ideale manier om tijd vrij te maken voor je werknemers, zodat ze bijvoorbeeld hun aandacht kunnen richten op het verbeteren van het engagement en de ervaring van werknemers.
       

       Op zoek naar je ideale partner voor internationale payroll?

       Onze payrolldeskundigen hebben niet alleen enkele van 's werelds grootste merken geholpen om hun strategische doelen te realiseren door middel van outsourcing, zij staan ook klaar om jou te helpen.

       Wat kunnen we voor jou betekenen?

       We analyseren je situatie en optimaliseren de bestaande flows. Daarbij kijken we verder dan je payrollproces alleen. Samen met jou bepalen onze experten scope en oplossing, op maat van jouw behoeften.

        Contacteer ons

        Download hier onze gratis RFP template voor wereldwijde payroll.

         Download