1. Home>
 2. Nieuws & inspiratie>
 3. Internationale Tewerkstelling>
inteempl

Internationale payroll: zorg voor een goede balans tussen globaal en lokaal

Een van de grote uitdagingen voor bedrijven wanneer ze internationaal willen uitbreiden: zicht houden op het globale plaatje zonder de lokale eigenheden uit het oog te verliezen. Een moeilijke oefening, vooral als het gaat om hr- en payrolloperaties waarbij vaak lokale details van vitaal belang zijn. Als bedrijf neem je daarvoor het best een internationale payrollprovider in de arm.

De bedrijfswereld van vandaag wordt steeds internationaler. Technologische ontwikkelingen maken het organisaties veel makkelijker om in meerdere regio's – of zelfs wereldwijd – actief te zijn. Maar tegelijk worstelen veel ondernemingen ermee om hun loonadministratie efficiënt te beheren. Voor hen is een multinationale payrollprovider onmisbaar. En wel hierom:

Werken volgens het boekje, altijd en overal

Garanderen dat je conform de regels werkt, het spreekt voor zich dat het bovenaan het prioriteitenlijstje van elk bedrijf staat. Wanneer je met je onderneming over de grens trekt, kan dit de hr- en payrollafdeling voor een complex probleem zetten. Naarmate privacy aan belang wint, stellen landen en regio's nieuwe wetten en regels op om ervoor te zorgen dat organisaties verantwoord omgaan met gegevens van klanten en werknemers, zoals de Algemene Verordening inzake Gegevensbescherming. En voor een centraal hr-team is het niet eenvoudig om de steeds veranderende wetgeving in elke regio bij te houden.

Door samen te werken met een multinationale payrollprovider kun je er als hr- en payrollprofessional voor zorgen dat je in elk van de regio’s aan de regels voldoet. De provider is in staat om in elk land lokale expertise aan te boren.

Payroll op maat

In de snel veranderende wereld vandaag kun je niet altijd voorspellen wat morgen brengt. Of je bedrijf groeit of je beslist je te focussen op bepaalde markten, je moet de nodige flexibiliteit aan de dag kunnen leggen opdat je payroll daarbij aansluit. In plaats van telkens weer een nieuwe payrollprovider te moeten zoeken als je naar een nieuwe regio uitbreidt, kan een internationale payrollprovider snel schakelen en de payroll snel op de rails krijgen.

De kracht van payroll

Vroeger werd hr gezien als een noodzakelijk backofficeproces. Almaar meer bedrijven zien echter in dat ze uit hun payrollgegevens – dankzij predictive analytics – interessante en nuttige informatie kunnen halen die de werking en resultaten ten goede komen. En nu hr ook steeds meer artificiële intelligentie en andere nieuwe technologieën omarmt, zullen de mogelijkheden de komende jaren ongetwijfeld toenemen.

  Meer weten over e kracht van internationale payroll?

   Download ons gratis rapport
    Annelies Auman

   Annelies Auman

   Teamleader International Sales Consultants

   Annelies Auman is experte ter zake als het gaat over internationale tewerkstelling. Ze startte haar carrière bij SD Worx in 2007 in het Taks & Legal-team als aanspreekpunt voor buitenlandse bedrijven met Belgische werknemers op de payroll. Sinds januari 2018 is Annelies verantwoordelijk voor de International Sales Consultants binnen onze Global Solutions-divisie, de ploeg die internationaal actieve bedrijven ondersteunt in payroll en hr.