1. Home
 2. KMO's met méér dan 10 medewerkers
Office

Juridisch, fiscaal en hr advies

Uniek is dat we bij SD Worx voor KMO een eigen team van HR experts en legal adviseurs in huis hebben. Meer dan 60 specialisten in arbeidsrecht, fiscaal recht of talentmanagement denken met je mee. Wat ons onderscheidt van andere adviseurs en consultants? Een passie voor onze expertise én voor jouw kmo.

Office
Team

Onze kennisdomeinen

Onze adviseurs combineren hun vakbekwaamheid met een jarenlange ervaring bij ondernemers en kmo’s. Ze zijn elk sterk in hun niche, maar alleen samen gaan we vooruit. We bundelen dus niet alleen onze expertises onder één dak, maar bundelen ze ook tot werkende oplossingen voor jouw kmo!

Van aanwerven in binnen- en buitenland, slim verlonen en werk organiseren, tot het bijstaan bij een ontslag of een sociale inspectie: wij staan aan je zijde bij elke HR-uitdaging.

  Sociaal recht

  Het sociaal recht is méér dan beperkend kader vol wetten en regels, maar biedt ook kansen. Om het werk slim te organiseren bijvoorbeeld, of om verstandig te verlonen. Onze legal experts volgen de wet- en regelgeving op de voet, en vertalen deze in concrete oplossingen.

  Wij zijn gespecialiseerd in:
  • het uitwerken van contracten, policies, arbeidsreglementen, clausules en statuten (o.a. handelsvertegenwoordiger, accountmanager, leidinggevende, freelancer, niet-concurrentiebedingen, verplaatsingsclausules,…
  • onkostenbeleid 
  • optimalisatie van verloning
  • flexibel verlonen en mobiliteitsoplossingen (bedrijfsfiets, mobiliteitsbudget,…
  • optimaal variabel verlonen (o.a.bonussytemen, loonbonus cao nr.90, warrants, winstpremie
  • arbeidsduur vraagstukken (overuren, glijtijdregelingen, sectorale arbeidsduurregelingen, flexibel werken,…
  • begeleiding bij sociale inspectie 
  • ontslag uitwerking 
  • overnames en herstructureringen
  • sociaal overleg (onderhandelingen met vakbonden, ondernemingraad, CPBW ed.)
  • sociale verkiezingen vanaf 50 werknemers

   Fiscaal recht

   Hoe maak je gebruik van de verminderingen en vrijstellingen in de bedrijfsvoorheffing, of van specifieke aanwervingsmaatregelen? Hoe implementeer je auteursrechten of aandelenopties in je kmo? En hoe zitten de spelregels in elkaar bij een buitenlandse payroll of een split payroll voor een expat? Onze specialisten in fiscaal recht en internationale tewerkstelling maken je wegwijs.

   Wij zijn gespecialiseerd in:
   • internationale tewerkstelling (detachering, split payroll,...)
   • loonfiscaliteit (rulings, aangiftes, vrijstelling doorstorting BV, auteursrechten, enz.)
   • fiscale controle

    HR-advies

    Talent vinden, (be)houden en motiveren is de sleutel tot duurzaam succesvol ondernemen en ‘in the race’ te blijven. Bij het uittekenen van een visie rond HR-processen én jouw mensen zetten we graag ons talent voor jou in. Onze oplossingsgerichtheid merk je als we samen een werkende HR-aanpak implementeren. Dat doen we niet alleen op basis van onze jarenlange ervaring, maar ook op basis van feiten en data binnen en buiten jouw kmo.

    Wij zijn gespecialiseerd in:
    • het uittekenen van een verloningsbeleid 
    • het implementeren van hybride werken
    • talentmanagement (performantie, evaluatie en ontwikkeling van medewerkers)
    • coaching van leidinggevenden en medewerkers
    • bouwen aan een performant team 
    • meten van en werken aan jouw employee engagement 
    • HR-audit 
    • het verbeteren van jouw ‘employer branding

     Laten we kennismaken

     We horen graag hoe we jou en je KMO kunnen helpen.

      Wat maakt ons anders?

      icoon organisatie kleur
      Samen met jou één team

      We denken niet voor je, maar mét jou. Jij deelt jouw visie over jouw onderneming, wij delen onze kennis. Samen aan de slag, niet alleen in woorden maar ook in daden.

      Advice
      Eenvoudig en concreet

      Juridisch jargon is niet aan ons besteed. We gaan 100% voor 100% heldere taal. Simpel toch? Daarom geven we jou geen exposé over wat de regelgeving voorschrijft, maar nemen we je mee in een concrete oplossing. Verwacht dus geen uitgebreide adviezen waarmee je zelf nog aan de slag moet, maar wees voorbereid op een heldere uitgewerkte oplossing op maat van jouw onderneming.

      Mail
      Veel méér dan advies: een oplossing die werkt

      Een correct antwoord dat ook werkt in jouw praktijk, dat is onze belofte! We maken voor jou de vertaalslag van theorie naar praktijk. We zorgen voor de concrete documenten, voor de communicatie naar jouw werknemers en voor de implementatie in de juiste HR-tools (payroll, tijdsregistratie, hr process tools,…).

      Money
      Experten met een brede blik

      Arbeidsrecht, fiscale wetgeving, HR,...: die domeinen zijn natuurlijk erg verweven. Een ontslag bijvoorbeeld roept niet alleen juridische maar ook menselijke vragen op. Elk sterk in hun vak, maar samen vooruit. Onze experts combineren specialisatie in hun eigen domein altijd met een brede blik. En ze nemen hun ervaring bij andere klanten mee naar jouw kmo!

      icoon groep kleur
      Vertrouwen

      Jou duurzaam succesvol laten ondernemen met kennis van zaken, dat is onze ambitie! Hiervoor maken we onze kennis vlot toegankelijk via persoonlijk advies door onze experts, onze digitale tools om zelf aan de slag te gaan, of onze newsflashes/blogs om up to speed te blijven. Welke weg je ook kiest, je kan op ons rekenen.

      Producten en services

      Naast het advies per dag, project of uurtarief, bieden we ook een aantal producten en services aan tegen een vaste prijs. Eenvoud in prijs en aanpak, zodat je onmiddellijk aan de slag kan!

      Graag meer weten over onze producten?

       Contacteer ons!

        Onze aanpak? Jij kiest!

        Sparren of ontzorgen?

        Heb je een kleine vraag, of heb je juist behoefte aan meer intensieve begeleiding? Wij passen onze aanpak aan aan jouw behoefte. Beschik je zelf al over de nodige basiskennis? Dan fungeren we graag als sparringpartner. Heb je minder basiskennis, of eenvoudigweg niet de tijd om bepaalde zaken zelf op te pakken, dan nemen we het graag volledig uit handen.

         Digitaal of ter plaatse?

         Onze experts komen bij jou ter plaatse, boeken een afspraak digitaal of voorzien een workshop. Op welke wijze dan ook: we vertrekken vanuit jouw context, bespreken samen het plan van aanpak en het resultaat dat we willen bereiken. Bovendien ontvangt je altijd een heldere prijsafspraak, zodat niemand voor verrassingen komt te staan.

          Liever je persoonlijke adviseur?

          Is het niet veel fijner als je iemand persoonlijk hebt die jou, jouw bedrijf én jouw hr uitdagingen kent? Vind jij dat ook? Dan is de ‘expert on call’ formule iets voor jou !

           Meer info over 'expert on call'

           Hier alvast enkele van onze specialisten die voor je klaar staan

           Isabelle Cornelis
           Isabelle Cornelis
           Legal consultant
           Jordane Houdart
           Jordane Houdart
           Juridisch Adviseur
           Veerle Michiels
           Veerle Michiels
           Legal consultant
           Stephanie Vervoort
           Stephanie Vervoort
           Legal consultant
           Annelies Rottiers
           Annelies Rottiers
           Manager KMO Consultancy
           Kim Van Houtven
           Kim Van Houtven
           Legal consultant

           Aan de slag! (met een steuntje via de kmo-portefeuille)

           Overtuigd van onze knowhow en ons engagement? Ga dan snel met ons aan de slag! Kies wat het beste bij jou past, van ad hoc advies, over legal outsourcing tot expert on call.

           O ja, nog dit: wij zijn een erkend dienstverlener. Dat betekent dat je de kmo-portefeuille kan inroepen, de subsidiemaatregel waarmee je kan genieten van zo'n 30 % korting op opleidingen en advies!

            Contacteer ons