1. Home>
 2. SD Worx>
 3. onze klanten>

Gasthuiszusters Antwerpen zetten ontwikkeling van medewerkers kracht bij met sterk leiderschap

mountain
  Geert Pieters
  Omdat we deze oefeningen in groep doen, coachen de leidinggevenden elkaar. Ze horen elkaars verhalen en geven tips.
  Geert Pieters
  Geert Pieters, Lesgever, SD Worx Learning

  Uitdaging: medewerkers op een motiverende en inspirerende manier aansturen

  Het zorgsysteem is in volle transitie: de evoluerende rol als hulpverlener, het gewijzigde financieringsmodel, de samenwerking in netwerken ... Al deze veranderingen vragen om sterk leiderschap. Niet top-down zoals dat vandaag nog vaak in organisaties heerst, maar authentiek leiderschap dat de ontwikkeling van medewerkers versterkt. Om ervoor te zorgen dat leidinggevenden op elk moment het beste in hun teamleden naar boven kunnen halen, doet Gasthuiszusters Antwerpen een beroep op SD Worx Learning.

   Oplossing: competenties aanleren op basis van eigen ervaringen en die van anderen

   Geert Pieters, lesgever bij SD Worx Learning, zet in op een aanpak in twee stappen: “In de eerste plaats helpen we leidinggevenden om zichzelf onder de loep te nemen. Het doel is antwoorden te formuleren op vragen zoals wie ze zijn, waar ze voor staan en hoe ze gezien worden door hun teamleden. In de volgende stap nemen we het team onder de loep: wie zijn de medewerkers? Welke talenten hebben ze? En hoe kan de leidinggevende zijn ploeg zo goed mogelijk begeleiden en de medewerkers zo lang mogelijk met plezier aan de slag houden?”

   Daarbij is leren van elkaar een belangrijk aspect. Geert Pieters: “Omdat we deze oefeningen in groep doen, coachen de leidinggevenden elkaar. Ze horen elkaars verhalen en geven tips over hoe zij bepaalde situaties aangepakt hebben of hoe ze dat zouden doen.”

    Resultaat: leiders die elkaar vinden en inzetten op talentontwikkeling

    Na enkele maanden roept Geert alle deelnemers opnieuw samen voor een terugkomdag. De feedback is dan steevast positief: “Ze staan steviger in hun schoenen, wat de prestaties en ontwikkeling van hun ploeg ten goede komt. Leidinggevenden hebben ook niet langer het gevoel dat ze er alleen voor staan: dankzij dit traject zoeken ze elkaar sneller op als ze nood hebben aan advies of een klankbord.”

     Wil ook jij ervoor zorgen dat iedereen in jouw organisatie het beste van zichzelf geeft?

     Contacteer ons via opmaat@sdworx.com of bel 078159024.