1. Home>
 2. Oplossingen>
 3. Talent & Carrière>

Hoe onze tool telenet-merdewerkers helpt hun carrière in handen te nemen

blog-hero-image-denmark

Omdat persoonlijke groei bovenaan de prioriteitenlijst van de meeste medewerkers stond, besloot het Belgische bedrijf Telenet om iedereen de flexibiliteit te bieden om haar of zijn eigen ontwikkeling in handen te nemen. De eerdere aanpak en tools voor talentbeheer stelden het bedrijf echter niet in staat om leermogelijkheden te ontdekken en groei te stimuleren - nog niet. Dat veranderde toen ze SD Worx Talent in gebruik namen. 

  Kwaliteiten als uitgangspunt, niet de verbeterpunten

  Als leverancier van telecommunicatie- en mediadiensten wil Telenet mensen en bedrijven helpen om voorop te blijven lopen in het digitale tijdperk. Om haar medewerkers in staat te stellen te reageren op de snel veranderende behoeften van haar klanten, besteedde het bedrijf al veel aandacht en moeite aan talentmanagement. Maar het bleek dat de aanpak niet altijd de juiste was. 

   Joke Van Gestel, Talent & Leadership People Partner bij Telenet, legt uit: "We waren er altijd van overtuigd dat je de groei van medewerkers stimuleert door te starten van hun kwaliteiten.  Maar in de realiteit bleek dat niet onze aanpak. Omdat we de zwakke punten van mensen bleven aanwijzen en hen begeleidden om die te verbeteren, zagen we de vaardigheden die ze al hadden over het hoofd.

   Gezocht: werknemersgerichte software

   Het Talent & Leadership-team van Telenet houdt twee principes in het achterhoofd:  voortbouwen op de sterke punten van medewerkers en de ontwikkelingstrajecten afstemmen op hun ambities en aspiraties. Het team motiveert daarom alle medewerkers om actief het voortouw te nemen in hun groei en loopbaanontwikkeling. "Iedereen zit aan het stuur van zijn eigen carrière. Dat is wat we uitdragen," zegt Joke.  

   Voor de werknemers was het echter niet eenvoudig om te weten hoe ze moesten beginnen of waar ze leermogelijkheden konden vinden. "Onze mensen raakten de weg kwijt in het ERP-systeem dat we gebruikten om carrièrepaden te beheren. Het was te uitgebreid, niet gebruiksvriendelijk en duidelijk gebouwd voor HR professionals." 

   Om er zeker van te zijn dat het nieuwe talentmanagementplatform aan alle verwachtingen van de medewerkers voldeed, stelde Telenet eerst meerdere pilootgroepen samen om het platform uit te testen. "Door vanaf het begin onze medewerkers bij het creatieproces te betrekken, konden we het platform aanpassen en verfijnen op basis van hun feedback.

    Joke Van Gestel
    In plaats van te proberen de perfecte tool te creëren vanuit een kleine HR-toren, hebben we geluisterd naar de ervaringen en verwachtingen van onze mensen. Op die manier kon het platform worden gebouwd om bij hun realiteit te passen.
    Joke Van Gestel
    Joke Van Gestel, People Partner Talent & Leadership, Telenet

    Geen handleidingen nodig

    Wanneer je samen met de eindgebruikers software maakt, is het niet eenvoudig om de balans te vinden tussen het inspelen op de specifieke behoeften de klant en het verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid. "Gelukkig heeft het projectteam de eenvoud van de tool altijd gewaarborgd. Als een van onze verzoeken dingen te ingewikkeld zou maken, daagden ze ons uit om het simpel te houden," zegt Joke. 

    Toen Telenet het platform geleidelijk aan open stelde voor grotere groepen van medewerkers, kregen nieuwe gebruikers SD Worx Talent snel onder de knie. "We wilden onze collega's helpen met gebruikershandleidingen en introductievideo's. Maar hun reactie was dat ze deze dingen gewoon niet nodig hadden.

     Een cultuuromslag als resultaat

     Wat SD Worx Talent onderscheidt van andere talentmanagementtools is dat het de dialoog over groei faciliteert door de loopbaanambities van medewerkers op de kaart te zetten.   

     Joke zegt: "In wezen is het gewoon een hulpmiddel. Maar toen onze medewerkers er echt op begonnen te vertrouwen, werd het al snel duidelijk dat het hen helpt een nieuw perspectief in te nemen als het gaat om hun carrièrepaden. Het ontketent een cultuuromslag naar continue ontwikkeling en 360° feedback op onze werkplek."

      Klaar om het volledige potentieel van uw mensen te ontsluiten?

      Het talentmanagementplatform SD Worx Talent stelt je medewerkers in staat om hun groei in eigen handen te nemen, hun prestaties te stimuleren en het succes van je bedrijf te versnellen. 

       meer weten