1. Home>
 2. Oplossingen>
 3. Aantrekkelijk en optimaal verlonen en belonen >
 4. Alternatieve verloning maakt loon aantrekkelijker>

Fietsleasing aanbieden als werkgever

Bedrijfsfietsen: gezond, milieubewust en fiscaal voordelig

De bedrijfsfiets is een van de populairste extralegale voordelen bij werknemers en sollicitanten. Met fietsleasing in je loonpakket speel je een belangrijke troef uit in de war for talent. Je onderscheidt je bedrijf als een moderne, milieubewuste werkgever én je medewerkers komen ontspannen aan op het werk.

Hoe je je team op de fiets zet, zonder extra kosten voor jou?

Praat met een mobiliteitsexpert
Une solution écologique et avantageuse sur le plan financier

Wat zijn de voordelen voor je bedrijf?

icon learning
Troef in war for talent

Flexibiliteit en duurzaamheid staan op de radar bij zowat al je (potentiële) medewerkers. Met fietsleasing sla je twee vliegen in een klap – zo stijgt de kans dat toptalent jou verkiest boven een concurrent.

icon heart
Gezondere medewerkers

Een dagelijkse portie lichaamsbeweging, geen file- of parkeerstress, lekker ontspannen voor of na de werkdag. Fietsen is goed voor lichaam en geest – en komt zo ook het ziekteverzuim ten goede.

Icon_Color_Staffing
Geen extra loonkosten

Met een fietsleaseplan geef je je werknemers keuzevrijheid over hun loonpakket, zonder dat je loonkosten stijgen. Het is een budgetneutraal voordeel, zowel voor hen als voor jou. Een win-win dus!

icon
Duurzamer loonbeleid

Wil je het engagement langdurig verhogen en anticiperen op groei? Dan speel je het best in op een loonmix met flexibele opties en zet je in op andere motivatoren zoals welzijn en een inspirerende bedrijfscultuur.

Fietsen leasen met je bedrijf: hoe werkt het?

Duurzame mobiliteit en flexibel verlonen

Met een fietsleaseplan kunnen je medewerkers een bedrijfsfiets opnemen in hun loonpakket. Daarvoor zetten ze het mobiliteitsbudget in, of een deel van hun brutoloon of eindejaarspremie. Geen extra kosten voor jou dus!

In ruil rijden ze vlot de files voorbij op een leasefiets met alle toeters en bellen, zoals het recentste model, een verzekering, onderhoud en pechverhelping.

Loopt de leasetermijn af? Dan kunnen ze de fiets overnemen tegen een fractie van de aankoopprijs.

  Interessant voor werknemer en werkgever

  Van een stadsfiets over elektrische fiets tot speed pedelec – bedrijfsfietsen zijn hot. Ook dankzij de financiële voordelen:

  • volledig vrijgesteld van belastingen en sociale bijdragen, zowel voor werkgever als werknemer
  • combineerbaar met een fietsvergoeding en andere vervoersmiddelen
  • overname tegen ongeveer 16% van de catalogusprijs

  Fietsleasing is een budgetneutrale mobiliteitsoplossing die bovendien volledig fiscaal aftrekbaar is – ook de fietsvergoedingen, fietsenstalling, helmen, sloten, kleedruimtes …

   Veelgestelde vragen over bedrijfsfietsen

   Fiets kopen of huren en klaar? Toch niet. Er zijn meerdere opties om je ‘fietspark’ uit te rollen, elk met eigen aandachtspunten en berekeningen. Een duidelijk en juridisch waterdicht fietsbeleid is daarom een must. Hoe ga je aan de slag? Deze video biedt alvast het antwoord op vragen zoals:

   • Hoe neem je fietsleasing voordelig op in het loonpakket?
   • Wat is een brutoloonruil en waar let je op?
   • Welke stappen zijn nodig om vlot van start te gaan?
    Praat met een mobiliteitsexpert

    SD Worx fietst je doorheen het hele proces

    Vrijblijvend advies over de verschillende financieringsmogelijkheden, juridisch maatwerk, praktische begeleiding … onze mobiliteitsexperts helpen je op weg met je fietsbeleid. En met onze gebruiksvriendelijke tool ‘Bike Mobility’ simuleer je makkelijk de impact op het nettoloon van je medewerkers.

    Neem snel contact op voor alle mogelijkheden en een aanpak op jouw maat.

     

     Praat met een mobiliteitsexpert

     Marijke Vandormael
     Dankzij SD Worx konden we de beperkte impact op het nettoloon helder simuleren. Vandaag verkiest meer dan 1 op de 6 werknemers zijn stalen ros boven de wagen.
     Marijke Vandormael,
     Expert Compensation & Benefits, Logistics & Demand Chain, SKF
     Marijke Vandormael
     Bij de aanwerving van een IT’er was het onder meer de leasefiets die deze topkandidaat over de streep trok. Na jarenlang in Brussel gewerkt te hebben, was hij de files meer dan beu.
     Marijke Vandormael,
     Expert Compensation & Benefits, Logistics & Demand Chain, SKF

     Meer weten? Ga vrijblijvend met ons in gesprek