1. Home>
 2. Oplossingen>
 3. Aantrekkelijk en optimaal verlonen en belonen >
 4. Alternatieve verloning maakt loon aantrekkelijker>

Employee Benefit Statement

Geef je medewerkers inzicht in de waarde van hun loonpakket

Als werkgever lever je een serieuze financiële inspanning om competitieve salarispakketten samen te stellen. Maar door de vele extra’s is het voor je medewerkers niet duidelijk wat ze precies allemaal krijgen, zelfs niet met de loonfiche erbij. Bijgevolg halen ze er ook geen motivatie uit. Een employee benefit statement brengt hier verandering in. 

Meer weten? Contacteer ons
Donnez aux collaborateurs un aperçu de leur rémunération

Wat is een employee benefit statement?

Met een employee benefit statement geef je je medewerkers individueel een gedetailleerd overzicht van hun totale verloningspakket. Zo toon je welke inspanningen je levert als waardering voor de resultaten die ze boeken. Je kiest zelf welke verloningselementen je erin opneemt. Naast verloning in cash en extralegale voordelen, kunnen dat ook niet-financiële extra’s zijn (bv. opleidingen, flexibel werken). Een employee benefit statement kan statisch zijn (pdf) of interactief via een tool.

  De meerwaarde van een employee benefit statement

  organisatie
  Volledige transparantie over verloningspakketten

  Je vergroot het inzicht in het verloningspakket in het algemeen en de exacte waarde van elk voordeel in het bijzonder.

  Advies en ondersteuning
  Meer waardering voor je verloningsstrategie

  Doordat je medewerkers de echte waarde van hun verloningspakket kennen, beschouwen ze het niet langer als evident. De totaliteit valt namelijk vaak hoger uit dan verwacht.

  Performance
  Hogere werknemerstevredenheid

  Je medewerkers beseffen dat je hen waardeert en halen daar motivatie uit. Wat op zijn beurt hun loyaliteit ten goede komt.

  Employee Benefit Statement

  Wat SD Worx jou te bieden heeft

  Een visueel en interactief employee benefit statement 

  • Je medewerkers checken de waarde van hun totale verloningspakket in realtime – altijd en overal.
  • Dankzij de gebruiksvriendelijke, visuele interface analyseren ze de samenstelling van hun verloningspakket tot in de kleinste details.
  • De keuzes die je medewerker heeft gemaakt in het Flex Income Plan™ stromen automatisch door naar de employee benefit statement.
  • Ook integratie met ons werknemersportaal behoort tot de mogelijkheden.
   Pointlogic_Resized-logo

   Partner

   Een visueel, interactief employee benefit statement staat of valt met performante software. We maken hiervoor gebruik van de innovatieve technologie van Pointlogic dat deel uitmaakt van de SD Worx groep. Onze partner slaagt erin om krachtige rekenmodellen te verwerken in een flexibele, intuïtieve softwaretool. Bekijk hier hun video.

    Wil je je medewerkers inzicht geven in hun totale verloningspakket?

    Met een interactief employee benefit statement maak je hen bewust van de totale waarde van hun verloning. Wil je meer info over de mogelijkheden voor jouw organisatie?