1. Home>
 2. Nieuws & inspiratie>
 3. HR-software & digitalisering>
Blog2-Heading-960x540

Een gids van de grond naar de cloud: SD Worx SAP Solutions voor een vlotte en geslaagde hr-transformatie

Het payrolllandschap evolueert voortdurend en biedt organisaties tal van opties, waaronder cloudgebaseerde oplossingen, automatiseringssoftware en gebruik van ‘managed services’. SAP, gerenommeerd marktleider in software voor bedrijven, geeft nu niet langer gewoon de voorkeur aan cloudsystemen, maar maakt de overstap naar de cloud compleet. Het kondigt dan ook de stopzetting aan van mainstreamonderhoud voor lokale oplossingen tegen 2027. 

Nu is dus hét moment voor bedrijven om aan de slag te gaan met SAP SuccessFactors, een gedegen cloudgebaseerde oplossing voor de digitalisering van payrollsystemen en het futureproofen van bedrijfsprocessen. Lees verder en ontdek de voordelen van het verhuizen van de payroll naar de cloud met de SAP-oplossingen van SD Worx.

  Waar is zo’n payrolltransformatie goed voor?

  Om een succesvolle payrolltransformatiestrategie op te zetten, moeten we eerst naar de context kijken. Door voort te bouwen op het bestaande hr-informatiesysteem en de belangrijkste bedrijfsprocessen, kunnen organisaties via de switch naar de cloud aanzienlijke operationele verbeteringen en tijds- en kostenbesparingen realiseren. Ook de transparantie verbetert, en het afleggen van verantwoording gaat soepeler. Een geslaagde payrolltransformatie zorgt voor meer flexibiliteit en wendbaarheid in payrollprocessen, en gebruikers krijgen toegang tot realtime gegevens en inzichten. Op basis daarvan kunnen hr-managers geïnformeerde, op reële data gebaseerde beslissingen nemen. Tegelijk verbeteren de gestroomlijnde processen de medewerkerservaring. Tijd dus om te kiezen voor het cloudgebaseerde SAP SuccessFactors, de systemen voor payrollbeheer onder de loep te nemen en het transformatietraject te starten.

  88% van de multinationale organisaties heeft een internationale payrollstrategie of is van plan er een op te zetten.

   Voorbeeld van een payrolltransformatiestrategie op hoog niveau: vereiste componenten om de visie te realiseren

   • Zakelijke factoren
    • Conformiteit
    • Klantenservice
    • Kosteneffectiviteit
    • Medewerkerservaring
    • Flexibiliteit en capaciteit om de groei op nieuwe en bestaande locaties te ondersteunen 
    • Naleving van wetgeving en controlemechanismen 
    • De organisatie kan focussen op de corebusiness 
    • Kostenbesparing door vermindering van het aantal leveranciers en tools
   • Mensen 
    • Proceseigenaar
    • Verantwoordingsplicht op regionaal en nationaal niveau 
    • Leveranciersexpertise benutten en capaciteitsopbouw inzake leveranciers- en procesbeheer
   • Model voor procesverloop / levering van diensten
    • Gestandaardiseerd en schaalbaar model 
    • Aantal leveranciers beperken 
    • Duidelijk wie instaat voor welke proceselementen plus correcte naleving van die elementen
    • Toegang tot de juiste expertise
   • Technologie
    • Cloudgebaseerde technologie 
    • Aantal gebruikte systemen beperken 
    • Gegevensoverdrachten waar mogelijk automatiseren 
    • In systemen ingebouwde controlemechanismen voor validering en audit 
    • Maakt duidelijke rapportering mogelijk, opdat men kan ingrijpen op het juiste niveau

    SD Worx Payroll for SAP Cloud: kennismaking

    SD Worx Payroll for SAP Cloud is een payrolldienst voor grote bedrijven, die draait op SAP PMC Employee Central Payroll (ECP). Deze oplossing regelt de conformiteit met internationale en lokale payrollnormen via een op maat gemaakt geheel van governanceregels afgestemd op de unieke behoeften van elke organisatie. SD Worx Payroll for SAP Cloud biedt onder meer ingebouwde berekening van loonbelasting, beheer van medewerkersprofielen, uitgebreide rapporteringsmogelijkheden en veilig beheer van HRIS-gegevens. Dankzij jarenlange ervaring als leverancier van complete hr- en payrolldiensten in Europa kan SD Worx bogen op de nodige expertise en landspecifieke competenties. Veiligheid en conformiteit staan centraal in onze diensten.

     Belangrijkste voordelen van SD Worx Payroll for SAP Cloud

     1. Verbetert de efficiëntie van de verwerking: SD Worx biedt complete controle over individuele uitzonderingen, versnelt de payrollprocessen en biedt realtime toegang tot medewerkersgegevens.

      Via Payroll Control Center (PCC) en automatiseringsoplossingen waarborgt SD Worx de nauwkeurigheid van de gegevens en vermindert het de risico’s op conformiteitsproblemen. Ook het medewerkers- en leveranciersbeheer wordt er eenvoudiger op.

     2. Biedt een consistente gebruikservaring: stimuleert vertrouwen en verhoogt de gebruikerstevredenheid. Dankzij verbeterde flexibiliteit stroomlijnt SD Worx processen zoals payrollworkflows, KPI’s en foutdetectie.
     3. Vermindert het risico op problemen inzake conformiteit met GDPR en SOX en zorgt voor naleving van de voortdurend veranderende arbeidswetgeving. SD Worx helpt je om elke loonberekening nauwkeurig rond te krijgen.
     4. Vereenvoudigt het medewerkersbeheer en ook het contract- en leveranciersbeheer. SD Worx verbetert ook je koopkracht, want de Total Cost Of Ownership gaat omlaag.

     SD Worx heeft ruime ervaring in de implementatie en integratie van Employee Central Payroll. We bieden SAP-gecertificeerde integratie, voor een naadloze connectiviteit tussen uitbestede payroll en Employee Central Payroll. Ons platform biedt tal van geavanceerde analyse- en rapporteringsmogelijkheden voor een duidelijker zicht op de payrollactiviteiten. SD Worx biedt flexibele en schaalbare diensten voor payrollbeheer op maat van de Europese markt. We geven prioriteit aan gegevensprivacy en -beveiliging en staan behalve voor nauwkeurige belastingberekeningen ook in voor conformiteit met lokale en internationale arbeidswetgeving. Bovendien ondersteunt de oplossing het gebruik van verschillende munteenheden en is ze berekend op een snelle groei van de payrollbehoeften.

      Hoe werkt het?

      SD Worx voor multinationals

      SD Worx biedt nauwkeurigheid, schaalbaarheid en conformiteit met de lokale arbeidswetgeving, ongeacht waar bedrijven actief zijn. Onze flexibele oplossing is ideaal voor ondernemingen die in meerdere landen actief zijn, want ze maakt het eenvoudiger dan ooit om wereldwijde payrollprocessen efficiënt te beheren.

      Hoe het eruitziet voor de klant:

      Stroomlijn je processen met onze alles-in-één-oplossing, die we volledig kunnen afstemmen op jouw specifieke behoeften. Vereenvoudig de payroll voor verschillende landen, met één contract, één SLA en één governancestructuur, die samen in één handige portal zitten: SD Worx MyServicePoint.

       Blog2-Grafiek1-960x419

       Hoe het eruitziet op systeemniveau: 

       Wij begrijpen hoe belangrijk payrollintegratie is voor je bedrijf. Welk hr-informatiesysteem (HRIS) je ook gebruikt, je Talent- en Core HR integreren is eenvoudig met ons bedrijfseigen geheel van payrollintegratieoplossingen en integratietools. Wij kunnen alle HRIS-systemen integreren met SAP Employee Central Payroll of SD Worx Payroll, afhankelijk van je specifieke behoeften.

       SD Worx-klanten kunnen via SAP Cloud dezelfde kwaliteitsondersteuning genieten voor kleinere vestigingen in Europa met minder dan 2.500 medewerkers. Ze kunnen daarbij de expertise inschakelen van lokale payrollspecialisten die geïntegreerde payrolloplossingen leveren via de SD Flows-gateway.” - Jeroen Wielens, Global Product Manager SAP Payroll

        Kenmerken, verschilmakers en voordelen van SD Worx

        Payroll Control Center (PCC) van SAP

        Het PCC van SAP is een gecentraliseerde tool voor gestroomlijnde en efficiënte loonverwerking. Het zorgt ook voor verbeterde gegevensnauwkeurigheid. Op basis van klantspecifieke payroll-KPI’s (kritieke prestatie-indicatoren) en via klantspecifieke foutverwerking worden payrollfouten efficiënt toegewezen aan het payrollteam. Daarbij worden de nodige controles gehanteerd. 

        Iedereen kan PCC gebruiken, welk HRIS je ook gebruikt. Als je SAP SuccessFactors gebruikt, dan krijg je via dat platform toegang tot PCC. Gebruik je een ander HRIS (zoals Workday, Oracle enz.), dan krijg je toegang via het Fiori-platform, dat dezelfde gebruikservaring biedt. 

        Hr-gegevens kunnen bij de bron worden aangepast tijdens payrollruns, zodat de informatie altijd up-to-date is. Payrolltaken automatiseren met een speciale oplossing voor payrollautomatisering binnen SuccessFactors levert efficiëntiewinst en kostenbesparingen op.

        SD Worx begeleidt je in elke fase van het payrollproces

         Blog2-Grafiek2-960x918

         Geoptimaliseerde migratie met SD Worx

         De service voor geoptimaliseerde migratie van SD Worx vergemakkelijkt de overdracht van bestaande payrollconfiguraties en -gegevens vanuit lokale systemen naar de SAP-cloud. Met de Nexus-tool voor migratie van gegevens en payrollconfiguraties ziet SD Worx toe op de nauwkeurigheid en de veiligheid tijdens het hele migratieproces. 

         Afhankelijk van de omvang en complexiteit van de payrollconfiguratie kan het migratieproject drie tot zes maanden duren. Met een ervaren team van experts garandeert SD Worx een vlotte overgang, met zo weinig mogelijk verstoring van de bedrijfsprocessen en minimaal informatieverlies.

         Migraties naar de cloud kunnen complex zijn en vereisen een zorgvuldige voorbereiding, maar de loonverwerking naar de cloud verhuizen biedt aanzienlijke voordelen. Geen enkel project is hetzelfde en de oplossingen verschillen van klant tot klant. Op basis van onze rijke ervaring met migratieprojecten kunnen we wel zeggen dat een migratie drie tot zes maanden duurt, afhankelijk van de omvang en complexiteit van de te migreren payrollconfiguratie.” - Jeroen Wielens, Global Product Manager SAP Payroll

          Kiezen voor SD Worx

          Als toonaangevende leverancier van cloudgebaseerde digitale hr- en talentmanagementoplossingen via SAP SuccessFactors spant SD Worx zich tot het uiterste in om de processen binnen bedrijven te transformeren. Met een uitgebreid pakket tools en diensten helpen we organisaties de efficiëntie, productiviteit, conformiteit en gebruikservaring te verbeteren. 

          Onze gecertificeerde consultants hebben veel ervaring met het implementeren van SAP SuccessFactors-oplossingen voor grote ondernemingen. We zijn dan ook niet voor niets SAP Gold Partner. Als ze kiezen voor SD Worx, kunnen organisaties hun payroll naadloos naar de cloud verhuizen en er meteen mee aan de slag gaan.

           Neem vandaag nog contact met ons op en we vertellen je hoe wij jou naar de cloud loodsen en hoe we je payrolltransformatie kunnen ondersteunen.

            Contacteer ons