1. Home>
 2. Nieuws & inspiratie>
 3. HR-software & digitalisering>
Blog 1_1200x800

De toekomst van hr-systemen: een duik in de cloud met Employee Central Payroll

In de snel veranderende bedrijfswereld van vandaag staan hr-afdelingen voor nieuwe uitdagingen. De verschuivingen in werkpatronen en werklocaties en de opkomst van hybride en telewerken hebben daar alles mee te maken. Daar komt nog bij dat SAP HCM tegen 2027 het mainstreamonderhoud van lokale systemen stopzet, wat wil zeggen dat bedrijven noodgedwongen op zoek moeten naar moderne alternatieven. Steeds vaker kijken ze daarvoor naar cloudgebaseerde hr-systemen als mogelijke oplossing. Wel bestaan er nog heel wat misvattingen over de cloud. In deze blog scheppen we klaarheid, zetten we de belangrijkste voordelen van de cloud uiteen en lees je waarom bedrijven steeds vaker de stap zetten naar cloudgebaseerde hr-systemen zoals SAP SuccessFactors.

  Zo werkt de cloud: enkele misvattingen opgehelderd

  Een veel voorkomende misvatting is dat de cloud hetzelfde is als het internet. Dat klopt niet. Communiceren met de cloud gebeurt wel via het internet, maar de cloud biedt een veilige manier om gegevens en applicaties op te slaan en te gebruiken. Het grote verschil met lokale systemen is dat cloudgebaseerde oplossingen - in plaats van bij het bedrijf dat ze gebruikt - in datacenters zitten van vertrouwde leveranciers zoals SAP, Microsoft en Google AWS. Via de cloud krijgen hr-professionals veilig toegang tot gegevens en applicaties, waarbij ze algemeen overeengekomen procedures volgen om de veiligheid van de gegevens te garanderen. De cloud is een veilige omgeving voor de opslag van en toegang tot bedrijfsgegevens en -applicaties. Kiezen voor de cloud biedt gemoedsrust, en de garantie dat de processen voldoen aan de sectornormen.

  De cloud biedt strategische voordelen en faciliteert groei. Nu de ondersteuning voor lokale SAP HCM-systemen stilaan ten einde loopt, zijn veel bedrijven al begonnen aan hun transformatie. Denk vooral niet dat je rustig nog een paar jaar kunt wachten. De overstap uitstellen tot het laatste moment in 2025-26 leidt tot onzekerheid: kom je nog wel op tijd aan de beurt wanneer iedereen tegelijk de shift wil maken? Bovendien pluk je dan pas later de voordelen van de overstap naar de cloud. Ga voluit voor de cloudgebaseerde structuur van SAP SuccessFactors, voor ongeëvenaarde payrollfuncties, verbeterde gebruikservaring, indrukwekkende mobiele mogelijkheden, verbeterde gegevensbeveiliging, automatisering en snellere uitrol. Grijp de kans op succes: doe je systemen nog beter draaien.

   Via de overstap van een lokale oplossing naar SAP SuccessFactors maak je je bedrijfssystemen futureproof, dankzij de innovaties die elkaar in snel tempo opvolgen. SAP SuccessFactors is een oplossing die snel kan worden bijgewerkt: zodra ze in de cloud beschikbaar zijn, kun je met nieuwe mogelijkheden en functies aan de slag. Zo blijf je waarde toevoegen aan je bedrijf terwijl het groeit. Met SAP SuccessFactors in de cloud kun je de nieuwste functies altijd snel inschakelen, zodat je flexibel blijft en kunt mee-evolueren met de nieuwste trends en uitdagingen.” - Jeroen Wielens, Global Product Manager SAP Payroll

    Voordelen van cloudgebaseerde hr-systemen:

    • Verbeterde gegevensbeveiliging: In dit tijdperk van extreme connectiviteit geeft SAP SuccessFactors prioriteit aan de veiligheid en privacy van gevoelige medewerkersinformatie.
    • Minder redundantie van applicaties en andere tools: Met SAP SuccessFactors kunnen bedrijven de nodige hulpmiddelen on demand inschakelen en zo de redundantie verminderen, voor een slankere, flexibelere organisatie zonder lokale servers of dure softwarelicenties.
    • Verbeterde gegevensbestendigheid: SAP SuccessFactors biedt robuuste beveiliging en een gegevensbestendigheid van minstens 99,999999999%, zodat gegevens beschikbaar blijven, zelfs bij onvoorziene omstandigheden zoals een netwerk dat uitvalt of harddiskstoringen.
    • Superieur gegevensbeheer: Met SAP SuccessFactors hebben gebruikers makkelijk in realtime en op aanvraag toegang tot gedeelde gegevens, met het oog op geïnformeerde besluitvorming. Individuele fysieke kopieën van gevoelige gegevens zijn daardoor niet meer nodig.
    • Verbeterde rapporten, analyses en prognoses: Door migratie naar SAP SuccessFactors voorkom je dubbels en onnauwkeurigheden in de gegevens, wat de kwaliteit van de rapporten verbetert en precieze analyses en prognoses mogelijk maakt.
    • Makkelijker conformeren: Procedure-updates zijn eenvoudig door te voeren, waardoor SAP SuccessFactors bedrijven helpt mee te blijven met de veranderende hr- en arbeidswetgeving.
    • Gestroomlijnde processen: SAP SuccessFactors vereenvoudigt hr-processen. Medewerkersgegevens raadplegen kan overal, wat de administratieve werklast vermindert en de efficiëntie verhoogt.
    • Verhoogde schaalbaarheid: Met SAP SuccessFactors kunnen bedrijven eenvoudig op- of afschalen afhankelijk van de veranderende werklast. Zo bouwen ze flexibiliteit en reactiesnelheid in hun activiteiten in.
    • Verlaagde IT-kosten: SAP SuccessFactors is een kosteneffectieve oplossing die dag en nacht ondersteuning en gestroomlijnde hr-processen biedt, wat resulteert in kostenbesparingen in vergelijking met lokale oplossingen.
    • Continu innoveren: Wie in de cloud werkt met SAP SuccessFactors heeft toegang tot de nieuwste functies zodra die beschikbaar zijn, zodat je steeds als eerste mee bent met de technologie.
    • Speel in op de werkstijlen van medewerkers: SAP SuccessFactors is altijd en van overal toegankelijk en ondersteunt afstands- en hybride werken en andere mengvormen. Hr-activiteiten kunnen dus de klok rond doorgaan.

    Cloudgebaseerde hr-systemen bieden verbeterde beveiliging, flexibiliteit, kostenbesparingen, gestroomlijnde processen en toegang tot de nieuwste innovaties, zodat bedrijven hun activiteiten kunnen futureproofen.

     Maak kennis met SAP SuccessFactors Employee Central Payroll (ECP)

     SAP SuccessFactors Employee Central Payroll (ECP) is een cloudgebaseerde oplossing die payrollprocessen automatiseert en stroomlijnt, voor minder fouten en lagere kosten. Het biedt één payrollplatform voor meer dan 48 landen en verbetert de gebruikservaring. Via Employee Central Payroll Partner Managed Cloud (PMC) kunnen klanten voor applicatiebeheer en -ondersteuning samenwerken met gecertificeerde partners. Wie vanuit een ouder systeem migreert naar ECP krijgt er nieuwe functies en verbeterde beveiliging, schaalbaarheid en flexibiliteit bij. Het migratieproces bestaat uit verschillende onderdelen: analyse, configuratie, gegevensmigratie, opzetten van de interface, regressietests en implementatie van innovaties. Bij het migratietraject wordt met allerlei aspecten rekening gehouden en er zijn verschillende tools om het te vergemakkelijken.

     De payrollactiviteiten verhuizen naar een cloudgebaseerd systeem zoals Employee Central Payroll biedt verschillende voordelen. Ten eerste is zo’n systeem veiliger en betrouwbaarder dan werken met open internetverbindingen. ECP biedt extra beveiligingsmaatregelen en een flexibele, schaalbare infrastructuur, wat het een ideale keuze maakt voor bedrijven in expansie. De overstap van oudere payrollplatformen of traditionele lokale systemen naar ECP opent deuren naar nieuwe functies op maat van moderne werkomgevingen. Door te migreren naar de cloud krijgen bedrijven toegang tot een breed scala van tools en functies. Daarmee kunnen ze hun payrollproces optimaliseren.

     In tegenstelling tot wat men vaak denkt, verbetert migratie naar de cloud het hele systeem: applicaties onderhouden wordt makkelijker en de risico’s en de kosten verminderen. In plaats van te werken met servers op verschillende locaties kunnen multinationale ondernemingen bovendien alles centraliseren in één beveiligde omgeving. Daardoor hebben ze minder applicatieondersteuning nodig en liggen de totale kosten lager.

      Waarom SD Worx?

      De gecombineerde expertise van SD Worx in payroll, HR en SAP kent haar gelijke niet. Dat maakt van ons de voorkeurspartner voor grote ondernemingen in heel Europa.

      We bieden uitgebreide applicatiebeheerdiensten, waaronder ondersteuning, onderhoud, precies afregelen van prestaties en onderhoud van gebruikersrollen en -profielen. Onze payrolldienst draait op een SAP PMC Employee Central Payroll Instance. Dat maakt flexibele uitrol per land mogelijk, met naleving van de governancenormen. SD Worx zorgt voor naadloze integratie met alle mogelijke hr-informatiesystemen en biedt kwaliteitsoplossingen conform de geldende regels, voor een uitstekende klantervaring. Wij bieden een eenvoudige hr-oplossing op basis van best-practiceprocessen. Klanten kunnen bij ons terecht voor ondersteuning bij alle SuccessFactors-functies en ook voor advies- en implementatiediensten waarmee ze hun hr-investeringen kunnen optimaliseren.

      Vanuit onze expertise op het gebied van applicatiebeheer bieden wij uitgebreide ondersteuning, waaronder functionele hulp, onderhoud van op maat geschreven programmering, afregelen van prestaties en beheer van gebruikersrollen, om de efficiëntie van je hr-systeem te maximaliseren.

      Als vertrouwde partner biedt SD Worx uitgebreide adviesdiensten voor alles wat met hr-technologie te maken heeft. Wij bieden deskundige begeleiding bij het in kaart brengen van bedrijfsprocessen, gegevensconversie en -migratie, programmering op maat, bepalen van gebruikersconcepten en testen en validatie.

       Wil je meer weten? Stel hier je vraag of neem contact op voor een gesprek.

        Contacteer ons