1. Home>
 2. SD Worx>
 3. Pers>

Allereerste ‘bedrijfs’voedselbos aangeplant in Mechelen

Werknemers van Protime en SD Worx plukken binnenkort ‘letterlijk en figuurlijk’ de vruchten van het voedselbos.
Orchard_1200x800 (1)

Tijdens een wandelmeeting of een lunchpauze een appel, peer of pruim van een boom plukken en opeten? Voor de werknemers van Protime en SD Worx in Mechelen kan dat over enkele jaren. Vandaag werden de eerste fruitbomen aangeplant van wat over twee jaar een heus voedselbos moet worden. Protime en SD Worx zijn daarmee de eerste bedrijven in ons land met een voedselbos op de eigen site. Deze bedrijfstuin zal ook open zijn voor de buurt.

  De werknemers van Protime en SD Worx plukken over enkele jaren ‘letterlijk en figuurlijk’ de vruchten van het eerste ‘bedrijfs’voedselbos in België. De voorbije dagen werd namelijk de eerste laag met hoogstammige fruitbomen aangeplant op hun site in het Mechelse Raghenopark. Dit gebeurde door een ervaren aannemer.

   Canfyn
   Het wordt een ‘fruit- of voedselbos’, waar je als tien-of vieruurtje een stuk fruit van de boom kan plukken.
   Canfyn
   Tars Canfyn, Manager, Project Team, SD Worx

   Tars Canfyn, manager van het project team van SD Worx: “Onze bedrijfstuin is open voor de buurt. We zijn de eerste bedrijven in België met een echt ‘voedselbos’ op eigen site, waar alles eetbaar zal zijn: van jonagoldappels, peren, duindoornbessen en pruimen, …. In totaal gaat het om 16 bomen met een kroonhoogte van een mooie 2 à 3,5 meter, die binnen twee à drie jaar al vruchten kunnen geven.”

   Tars, die zelf ook professioneel boomverzorger is, voegt daar aan toe: “In een tweede fase planten we struiken met onder meer frambozenstruiken, aardbeiplantjes, en ander lekkers. Hiervoor gaan we samenwerken met een school in de buurt.”

    Gille Sebrechts
    Drie jaar geleden namen we onze intrek in ons nieuwe hoofdkantoor. Deze werkplek straalt onze bedrijfscultuur uit, stimuleert de creativiteit van de Protimers én moet ons helpen om nieuw talent aan te trekken.
    Gille Sebrechts
    Gille Sebrechts, CEO, Protime

    Gille Sebrechts, CEO van Protime: “Je vindt er gezellige koffiehoekjes, een fitnessruimte, een yoga-corner, een game room, een café, terrassen, vergaderruimtes, enzovoort. Met dit project werd ook aan de buitenruimte gedacht. In ons ecologische voedselbos zullen medewerkers van Protime en SD Worx al wandelend tot rust kunnen komen en zelf bessen, fruit en noten kunnen plukken. De vier bijenkolonies die mee verhuisden naar Mechelen zullen ook profiteren van de extra bloesems.”

     Investering van 57.000 euro in Environment & Social

     Thiers
     We zijn er zeker van dat onze investering vruchten zal afwerpen: we willen een positieve bijdrage doen aan het leefmilieu van deze buurt, met een sociale impact voor onze werknemers, bezoekers en buren.
     Thiers
     Kristof Thiers, Real Estate Manager, SD Worx Real Estate

     Kristof Thiers, Real Estate Manager van SD Worx Real Estate, (de vastgoed tak van Worxinvest, het moederbedrijf van SD Worx), de eigenaar van de gronden en het gebouw, waar Protime en SD Worx hun kantoren hebben: “In plaats van de talud van 500 m² af te graven, zorgen we nu voor een groene plek ter ontspanning. Het gaat om een investering van 32.000 euro in bodemvoorbereiding en opwaardering en van 25.000 euro voor de bomen, aanplant en techniek, want het waterniveau wordt met bodemvochtsensoren professioneel gevolgd. Een goed voorbeeld van hoe we Environment, Social & (good) Governance (ESG) kunnen doen samenvallen.”

      Over Protime

      Protime werd opgericht in 1995 en is marktleider op het gebied van tijdregistratie, personeelsplanning en toegangscontrole. Dankzij een voortdurende focus op innovatie, levert het bedrijf vandaag oplossingen voor Workforce Management in een brede waaier van klanten en sectoren. Zo telt Protime ruim 5.000 tijdregistratie-installaties in Europa, bij meer dan 4.200 klanten verspreid over Europa. Protime werd 10 jaar op rij verkozen Great Place to Work en streeft ernaar om een “Once in a lifetime employer” te zijn. De organisatie telt zo’n 450 ‘Protimers’