1. Home>
 2. SD Worx>
 3. Pers>

Accountants Essers & Vanbriel uit Oudsbergen in de bloemen

SD Worx viert ‘Internationale Dag van de accountant’
AccountantHero_1200x800

De ‘Internationale Dag van de accountant’ is het ideale moment om ook in België de meerwaarde van accountants in de verf te zetten. Accountancy bureau Essers & Vanbriel uit Oudsbergen werd gekozen als winnaar uit 30 inzendingen na een oproep van SD Worx. Een onschuldige hand duidde het Limburgse accountancy kantoor aan dankzij de nominatie door de Limburgse ondernemer KERNN HR. Met de ondersteuning aan deze internationale dag wil SD Worx alle 15.759 beroepsbeoefenaars en hun 20.000 medewerkers[1] in België bedanken voor hun dagelijkse inzet en professionaliteit.

  Zaakvoerders Kathleen Essers en Kelly Vanbriel reageren positief op deze waardering: “We hebben ons kantoor opgericht in 2019. We zijn ondertussen een team van twaalf medewerkers en groeien verder, dankzij een sterke samenwerking tussen complementaire persoonlijkheden in ons team, die elk hun eigen expertise en ervaring inbrengen. We investeren in digitale oplossingen en gaan breed in ons advies en inzichten. Zo helpen we onze klanten vooruit, zowel lokaal als buiten onze provincie.”

  Greet Mulders van KERNN HR nomineerde haar accountants met volle overtuiging: “Hun advies heeft me zeker vertrouwen en het juiste duwtje in de rug gegeven toen ik in 2021 wilde starten met mijn eigen zaak. Ze beperken zich niet tot wat noodzakelijk is om in orde te zijn, maar denken ruimer mee. Daar maken ze het verschil. Ze maken accountancy verstaanbaar. Topkantoor, dat uitblinkt in een persoonlijke aanpak!”

  SD Worx ondersteunt de internationale dag van de accountancy om de meerwaarde te benadrukken van accountants als financieel raadgevers, klankbord en vertrouwenspersoon. Accountants zijn niet alleen experts in cijfers, maar ook strategische partners die ondernemers helpen om hun financiële doelstellingen te bereiken. SD Worx gelooft dat accountants een cruciale rol hebben in de toekomst van het ondernemerschap in België”, vult Carine Sinatra van SD Worx aan.

   EssersVanbriel_1200x800

   Zaakvoerders Kathleen Essers (links) en Kelly Vanbriel (rechts) met Carine Sinatra van SD Worx (midden)

    Over de dag van de accountant

    De dag van de accountant is een internationale dag om het werk van accountants en boekhouders te erkennen en te vieren. Het wordt elk jaar gevierd op 10 november, de verjaardag van de publicatie van een boek over dubbel boekhouden van de Italiaanse wiskundige Luca Pacioli in 1494. Dit boek wordt beschouwd als de basis van de moderne accountancy. Accountants en boekhouders spelen een cruciale rol in het ondersteunen van bedrijven, de economie en de financiële wereld. Ze helpen ondernemers met hun administratie, belastingen en advies.