1. Home>
  2. SD Worx>
  3. Pers>

SD Worx Luxemburg benoemt Belgische Sophie Henrion tot nieuwe Managing Director

SH2

SD Worx, een toonaangevende internationale leverancier van HR-diensten, benoemt de Belgische Sophie Henrion als nieuwe Managing Director van SD Worx Luxemburg. Met haar uitgebreide ervaring en diepgaande kennis van de lokale en internationale HR-markt, leidt Sophie een team van 90 medewerkers die vandaag al meer dan 650 bedrijven bijstaan bij hun personeelsbeleid en administratie, zoals de berekening van 35.000 lonen op maandbasis.   

Sophie Henrion brengt een schat aan ervaring mee naar haar nieuwe rol als Managing Director bij SD Worx Luxemburg.  Voorheen was ze Business Director South bij Protime, waar ze als lid van het managementteam verantwoordelijk was voor de lokale verkoop- en consultancy teams, en de groeistrategieën in Luxemburg, Spanje, Frankrijk en Wallonië. In dezelfde lijn nam Sophie onlangs de rol van Sales Director over bij SD Worx Luxemburg, waar ze begon met het ontwikkelen van de lokale verkoopstrategie en leidinggaf aan het verkoopteam. Sophie neemt de fakkel over van Elodie Cobut, die zich nu volledig op de Franse markt richt. 

    Aantrekken grensmedewerkers blijft uitdaging

    Bijna de helft (47%) van de werknemers in Luxemburg zijn grensarbeiders. Cijfers van Statec tonen aan dat tegen 2035 er nog eens 100.000 banen bijkomen die niet door Luxemburgse inwoners ingevuld kunnen worden. Dat verandert de rol van SD Worx als HR-dienstverlener naar meer dan alleen het beheren van loonadministratie.

    “Het is ontzettend belangrijk om te luisteren naar de uitdagingen van de werkgevers die we dagelijks bijstaan. We bieden oplossingen op maat voor kleine bedrijven, maar ook middelgrote en grote organisaties”, zegt Sophie Henrion, Managing Director bij SD Worx Luxemburg.  “Door onze expertise in lokale en internationale tewerkstelling te combineren, kunnen we de Luxemburgse werkgevers én werknemers bijstaan in wat ze nodig hebben, zoals het aantrekken van talent en het vereenvoudigen van procedures. Daarbij wil ik dicht bij onze eigen medewerkers te staan en hen ondersteunen in de groei van het bedrijf.  Zo kunnen ook zij zich als individu ontwikkelen en deel uitmaken van een positieve transformatie.”

    Dominique Tassent overziet de Benelux en Zuid-Europa, en kijkt vol vertrouwen naar deze wissel van de wacht in Luxemburg:“Ons aanbod wordt voortdurend aangepast aan de behoeften van onze klanten, met een focus op versterkte juridische begeleiding, uitbesteding van HR-diensten en op maat gemaakte digitale oplossingen voor onze klanten. De bewezen ervaring van Sophie in de sector en haar passie voor het ondersteunen van onze klanten, zullen ons helpen om onze positie als toonaangevende HR-partner in Luxemburg te versterken en uit te breiden. We kijken er enorm uit naar de stappen die ze zal zetten binnen het bedrijf.”