1. Home>
 2. SD Worx>
 3. Pers>

SD Worx neemt cloud payroll startup TribePerk over en breidt uit in Poolse kmo-markt

PR_TribePerkAcquisition_1200x800
(Błażej Bereta, Kamil Starczak, Marcin Postek, Łukasz Dzwoniarski)

SD Worx, de toonaangevende Europese leverancier van HR- en payrolloplossingen, heeft de Poolse HR tech startup TribePerk overgenomen. De snelgroeiende HR tech startup biedt een geïntegreerde suite van HR cloud oplossingen, waaronder payroll, core HR en tijdregistratie, aan Poolse KMO's. Met deze overname breidt SD Worx zijn go-to-market naar Poolse kmo's uit en versterkt het zijn positie op de Poolse markt, waar het al middelgrote bedrijven bedient en waar het de lokale marktleider is voor SAP & SuccessFactors-oplossingen.

  TribePerk werd opgericht in 2020 en is gevestigd in Lublin, Polen. Vandaag ondersteunt het bedrijven tot 200 werknemers via zijn SaaS-platform en bijhorende uitbestede managed payroll services, rechtstreeks of via accountants. 

   

  Kobe Verdonck, CEO van SD Worx: "Met TribePerk verwerven we de eerste volledige cloud payroll- en HR suite voor de Poolse thuismarkt. Polen is met 17 miljoen actieve werknemers één van de grootste economieën in Europa. Poolse bedrijven zullen de komende jaren dan ook nog meer cloud-gebaseerde HR-oplossingen adopteren. We zullen de groei van de TribePerk -diensten helpen ondersteunen zodat bedrijven met maximaal 1000 werknemers er ook van kunnen profiteren. Hierdoor kunnen we elk bedrijf dat zaken doet in Polen bijstaan met hun payroll- en HR verwerkingen: kleinere en middelgrote bedrijven met onze eigen TribePerk payroll software, grote ondernemingen via ons SAP & SuccessFactors-aanbod. Dit alles past perfect in onze ambitie om de toonaangevende Europese leverancier van HR-oplossingen te zijn."

  Błażej Bereta, CEO van TribePerk: "Met SD Worx hebben we een sterke partner gevonden om onze business en ons klantenbestand snel te laten groeien. Door de eerste realtime cloudgebaseerde payroll in Polen aan te bieden, vereenvoudigen we processen en besparen we tijd voor alle partijen die betrokken zijn in het proces - werknemers, werkgevers en payroll specialisten. Alle HR- en salarisgegevens zijn beschikbaar op één gebruiksvriendelijk platform en door de soepele gegevensstroom tussen de verschillende modules is er geen handmatige gegevensverzameling nodig. Last but not least kunnen we dit alles dankzij de automatisering tegen zeer concurrerende prijzen op de markt brengen."

  SD Worx verwelkomt de medewerkers van TribePerk en haar nieuwe klanten van harte en verzekert de continuïteit naar alle klanten. TribePerk wordt geïntegreerd in de SD Worx-organisatie, waarbij het TribePerk productmerk geassocieerd blijft met het cloud product. Ook het management blijft aan boord. CEO Błażej Bereta zal rapporteren aan de country leader van SD Worx Polen. 

  De prijs van de deal wordt niet bekendgemaakt. 

  Bij deze transactie werd SD Worx ondersteund door Ernst & Young Global Limited (EY).