1. Home>
 2. SD Worx>
 3. Pers>

SD Worx neemt Poolse SAP HR-marktleider Gavdi Poland over en versterkt positie in Polen

GP-FINAL_1200x800

SD Worx, de toonaangevende Europese leverancier van hr- en payrolloplossingen, heeft Gavdi Poland overgenomen van de Deense Gavdi Group. Gavdi Poland, met hoofdkantoor in Warschau, levert consultancy voor SAP HCM (Human Capital Management) en SAP SuccessFactors, naast diensten voor applicatiebeheer. De onderneming heeft ook eigen oplossingen ontwikkeld die compatibel zijn met de SAP HR-software,  die zo extra functies krijgt. Door deze acquisitie versterkt SD Worx zijn SAP HR-capaciteiten om klanten in het middensegment en grote ondernemingen te helpen met hr- en payrolloplossingen.

  Gavdi Polen is marktleider in SAP HR-oplossingen in Polen, met een compleet portfolio van cloudgebaseerde en lokale oplossingen. De onderneming werd in 2006 opgericht als filiaal van de Deense Gavdi Group. Vandaag ondersteunt ze meer dan 250 klanten, voornamelijk lokale middelgrote en grote Poolse organisaties zoals Raben Group, DPD Polska, Canal+, Ciech Group en PKO Bank Polski. Gavdi Polen telt meer dan 120 SAP payroll- en HCM-experts en heeft kantoren in Katowice, Poznań, Warschau (HQ) en Wroclaw. In 2022 realiseerde de onderneming een omzet van zowat 8 miljoen euro.

  Met de acquisitie versterkt SD Worx niet alleen zijn SAP HR-capaciteiten, maar breidt het ook zijn voetafdruk uit in de dynamisch groeiende Poolse markt, waar het sinds 2021 aanwezig is. Vandaag helpen al meer dan 220 collega's van SD Worx in Polen lokale en internationale klanten met hr- en payrolloplossingen. SD Worx ziet aanzienlijke aangroeimogelijkheden in Polen, het land met de grootste bevolking in Centraal- en Oost-Europa en momenteel de zesde grootste economie in Europa.

  "We hebben de ambitie om de vertrouwde Europese leverancier te zijn van geïntegreerde end-to-end hr-oplossingen voor alle organisaties en werknemers. De acquisitie van Gavdi Poland past in onze groeistrategie om payroll- en hr-oplossingen aan te bieden aan werkgevers van elke omvang in heel Europa. Dit ondersteunt onze uitbreiding in Centraal- en Oost-Europa en onze SAP HR-capaciteiten voor grotere klanten. We zijn er sterk van overtuigd dat de klanten van beide organisaties voordeel hebben bij deze overname, dankzij ons uitgebreide aanbod en onze grotere voetafdruk. We zijn blij om de zeer bekwame collega's van Gavdi Polen te verwelkomen in de SD Worx-familie", vertelt Kobe Verdonck, CEO van SD Worx.

  Teresa Olszewska, Managing Director van Gavdi Polen, zegt: "We kijken uit naar onze samenwerking en integratie met SD Worx, die onze experts de kans zal bieden om samen te werken met een gevestigd Europees team van professionals die diepgaande kennis en ervaring in SAP HCM, SAP SuccessFactors en SAP-technologie delen om in de toekomst samen te leren en te groeien. Wij zijn ervan overtuigd dat onze producten, die in Polen zeer gewaardeerd worden, ook door klanten in andere Europese landen die we via onze nieuwe familie zullen bereiken zullen worden gesmaakt. Dit alles betekent dat we aanzienlijke kansen voor groei zien, wat positief is voor zowel onze werknemers als onze klanten."
   

  Het managementteam van Gavdi Polen – Teresa Olszewska, Stępień Sławomir en Szymon Knobloch – blijft de onderneming leiden als onderdeel van SD Worx. Vanaf 2024 wordt de onderneming geïntegreerd onder het SAP solutions-merk van SD Worx.

  De prijs van de acquisitie wordt niet bekendgemaakt.