1. Home>
  2. SD Worx>
  3. Pers>

SD Worx, Cycling Vlaanderen en Vlaamse Wielerschool organiseren fandag Lotte Kopecky

Kopecky

SD Worx, Cycling Vlaanderen en de Vlaamse Wielerschool slaan de handen in elkaar en organiseren samen op 30 september op de Kouter in Gent de eerste fandag voor wereldkampioene Lotte Kopecky. Met het initiatief hopen SD Worx, Cycling Vlaanderen, de Vlaamse Wielerschool en Lotte Kopecky jonge meisjes te inspireren om ook te beginnen fietsen. Een hogere instroom zorgt voor een duurzame groei op de lange termijn zodat de Belgische rensters ook in de toekomst kunnen meedingen naar die felbegeerde wereldtitel.

    Lotte Kopecky oversteeg alle verwachtingen in 2023. De 27-jarige renster van Team SD Worx startte haar seizoen door als allereerste Belgische ooit de Omloop Het Nieuwsblad te winnen. De toon was daarmee gezet want in 2023 zou ze nog meer sportgeschiedenis schrijven: de eerste vrouw sinds 2006 die twee jaar op rij de Ronde van Vlaanderen wint; de eerste Belgische in de gele trui en op het eindpodium van de Tour de France Femmes én de eerste Belgische die wereldkampioene werd op de weg bij de profs in vijftig jaar tijd, naast nog twee wereldtitels op de piste in Glasgow. 

    België is een grote wielernatie, maar de vrouwen hinkten altijd achterop. Ik hoop dat ik iedereen trots heb gemaakt. En dat ik veel jonge meisjes heb kunnen inspireren”, liet Lotte Kopecky optekenen na het winnen van de wereldtitel in Glasgow. De renster van Team SD Worx neemt haar rol als vaandeldraagster van het Belgische vrouwenwielrennen serieus. 

    Samen met SD Worx, Cycling Vlaanderen en de Vlaamse Wielerschool voegt ze de daad bij het woord, want met haar fandag hoopt ze meisjes aan te zetten de sport op te pakken.  Op zaterdag 30 september neemt Lotte Kopecky in de namiddag ruim de tijd voor haar fans. Meer informatie over de concrete invulling volgt nog, maar we kunnen al meegeven dat er initiaties zullen zijn waarin meisjes van dichtbij kennis kunnen maken met wielrennen.