1. Home>
  2. SD Worx>
  3. Pers>

SD Worx verwelkomt investeerder CVC om Europese groei te versnellen

CVC

SD Worx, de toonaangevende Europese leverancier van HR- en Payroll-oplossingen, is verheugd CVC Strategic Opportunities II te verwelkomen als nieuwe partner en minderheidsaandeelhouder. WorxInvest, de huidige aandeelhouder van SD Worx, blijft meerderheidsaandeelhouder en behoudt 77,5% van SD Worx. Het extra kapitaal dat door deze transactie binnenkomt, zal geïnvesteerd worden om de Europese groeiplannen van SD Worx versneld uit te voeren.

"We zijn ervan overtuigd dat dit partnership SD Worx zal helpen om zijn leidende positie in de Europese HR-diensten en -software verder te verstevigen. Sinds ons ontstaan zijn we geëvolueerd van een Belgische binnenlandse speler naar een Europese leider, vandaag aanwezig in 26 landen. In CVC hebben we een sterke financiële partner gevonden die onze strategie van organische groei en verdere internationale expansie ondersteunt. De complementaire ervaring van CVC is belangrijk om ons te helpen om onze Europese groeiambitie waar te maken, met WorxInvest als meerderheidsaandeelhouder op lange termijn", zegt Filip Dierckx, voorzitter van de Raad van Bestuur van SD Worx.

SD Worx, met hoofdkantoor in Antwerpen, is de grootste Europese leverancier van payroll- en HR-oplossingen en biedt meer dan 82.000 klanten in 26 landen gebruiksvriendelijke en slimme oplossingen voor hun meer dan vijf miljoen werknemers.

"We zijn verheugd CVC te verwelkomen als onze nieuwe partner bij SD Worx. Ze bieden ons zowel operationele als financiële middelen en we zullen ons verder ontwikkelen door gebruik te maken van hun expertise. SD Worx is de voorbije jaren uitgegroeid tot een Europese aanbieder van end-to-end payroll & HR-oplossingen. Deze expansie was alleen mogelijk dankzij het ongelooflijke harde werk en de expertise van alle SD Worx collega's en het vertrouwen van onze gewaardeerde klanten, klein en groot, lokaal en internationaal, actief in verschillende sectoren. Met CVC aan boord zullen we nog meer capaciteit hebben om verder te investeren in onze oplossingen en onze klantenervaring nog te doen groeien", zegt Kobe Verdonck, CEO van SD Worx.

"We volgen de evolutie van SD Worx al enige tijd en zijn onder de indruk van de ontwikkeling en het organische groeitraject van het bedrijf. We zijn dan ook verheugd om samen te werken met WorxInvest en de getalenteerde teams van SD Worx om de groei van SD Worx in de komende jaren te versnellen. CVC heeft een wereldwijd bereik en een ruime ervaring in het ondersteunen van vergelijkbare bedrijven in de sector. We zetten al deze middelen en ervaring graag in om SD Worx te helpen bij het uitvoeren van zijn groeistrategie", zegt Steven Buyse, Managing Partner bij CVC.

"SD Worx past uitstekend in het platform Strategic Opportunities van CVC, dat gespecialiseerd is in het ondersteunen van toonaangevende bedrijven met robuuste bedrijfsmodellen in stabiele markten, die groeiambities hebben voor de lange termijn", voegt Michael Lavrysen, een partner bij CVC, toe.

De transactie wordt naar verwachting in de komende maanden afgerond, volgend op het verkrijgen van wettelijke goedkeuringen.

WorxInvest en SD Worx werden geadviseerd door Morgan Stanley en Belfius als hun exclusieve financiële adviseurs. Freshfields Bruckhaus Deringer trad op als juridisch adviseur. CVC werd geadviseerd door Kumulus Partners, BNP Paribas Fortis, EY en Allen & Overy.

De financiële voorwaarden van de transactie worden niet bekendgemaakt.